Η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών παρουσιάζει το έργο του Βαγγέλη Χατζηγιαννίδη «Στην οθόνη φως» σε σκηνοθεσία Σοφίας Βγενοπούλου μέχρι τις 13 Μαΐου 2012. Η παράσταση παρουσιάζεται στην αίθουσα εκθέσεων και διαλέξεων.

Ένα μεγάλο μυστικό βάζει σε δοκιμασία τη φιλία μιας παρέας εφήβων και απειλεί να τινάξει στον αέρα την ισορροπία ενός ολόκληρου σχολείου. Αρκεί το πάτημα ενός κουμπιού στο DVD και όλα θα βγουν στο φως, η οθόνη θα πάρει φωτιά. Με μια κάμερα στο χέρι τι είναι ικανός να κάνει ένας έφηβος; Σε τέτοιες κρίσιμες στιγμές, ποια όρια πρέπει να σεβαστεί και ποιοι κίνδυνοι παραμονεύουν; Πώς πρέπει να σταθεί κανείς απέναντι στην ιδιωτική ζωή των άλλων και πώς να διαχειριστεί τα δικά του ανομολόγητα μυστικά;

Πρωτοπόρα στο εφηβικό θέατρο στην Ελλάδα, η ομάδα Grasshopper και η καλλιτεχνική υπεύθυνή της,  η σκηνοθέτης και παιδοψυχίατρος Σοφία Βγενοπούλου, αναθέτουν στον καταξιωμένο συγγραφέα Βαγγέλη Χατζηγιαννίδη να γράψει, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ένα έργο για εφήβους.

Το έργο Στην οθόνη φως πραγματεύεται με τόλμη και διεισδυτικότητα ένα κομβικό επεισόδιο στη ζωή πέντε εφήβων αποφεύγοντας την παγίδα του διδακτισμού. Πλαισιωμένη από έναν νεανικό θίασο και με την πολύτιμη συμβολή έμπειρων συντελεστών, η Σοφία Βγενοπούλου αξιοποιεί στο έπακρο την τεχνολογία των υπολογιστών και των προβολών σε μια multimedia παράσταση που θίγει τα μεγάλα διλήμματα και τις κρίσιμες αποφάσεις της εφηβείας στη δύσκολη πορεία προς την ενηλικίωση.

Η παράσταση ενδείκνυται για άτομα ηλικίας άνω των 12 ετών.

Σκηνικά-Κοστούμια: Εύα Μανιδάκη
Επιμέλεια κίνησης: Σταυρούλα Σιάμου
Σκηνοθεσία Video: Κώστας Χαϊδαλής
Σχεδιασμός Ήχου-Επιμέλεια Μουσικής: Ανρί Κεργκομάρ
Φωτισμοί: Φίλιππος Κουτσαφτής
Δραματουργική συνεργασία & Επιμέλεια εκπαιδευτικού πακέτου: Κατερίνα & Παναγιώτα Κωνσταντινάκου
Βοηθός Σκηνοθέτη: Κατερίνα Σκουρλή
Ερμηνεύουν: Αντώνης Αντωνόπουλος, Βαγγέλης Κρανιώτης, Θανάσης Μεγαλόπουλος, Θεανώ Μεταξά, Νατάσα Παπανδρέου
Παραγωγή: Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών

Φωτογραφίες: Σταύρος Πετρόπουλος