Το Half Note Jazz Club παρουσιάζει τον Δημήτρη Καλαντζή σε ένα πρόγραμμα με τις μελωδίες του Μάνου Χατζιδάκι «μουσικά φωτισμένες» υπό… τζαζ γωνία!

Μία από τις πιο εξέχουσες πρόσφατες δισκογραφικές παραγωγές στη χώρα μας είναι το «Mano’s» (Verve), μια τζαζ προσέγγιση στην μουσική του Μάνου Χατζιδάκι, με έναν τρόπο «τριτορευματικό» στην original εκδοχή του καθώς εκτός από το γκρουπ του πιανίστα Δημήτρη Καλαντζή (που είναι και εμπνευστής και διασκευαστής του project) εμπλέκονται και τα έγχορδα της Καμεράτας, σε σύμπλευση του τζαζ γκρουπ και της ορχήστρας εγχόρδων πάνω στην μουσική του Μάνου.

Το αισθητικό αποτέλεσμα αυτής της παραγωγής είναι εξαιρετικό καθώς εμπεριέχει και εξισορροπεί το στοιχείο της πρωτοτυπίας – σε ελληνικό επίπεδο – αλλά και την αίσθηση του σεβασμού σε σχέση με το πρωτογενές υλικό που οι μουσικοί χειρίζονται και αναπτύσσουν. Η αισθητική ποιότητα που πάντα διέκρινε τη μουσική του Μάνου Χατζιδάκι διατηρείται εδώ – και βγάζει στο φως και επιπλέον διαστάσεις της μουσικής του τέχνης. Το κουιντέτο του Δημήτρη Καλαντζή αποτελείται από τον ίδιο στο πιάνο, τον Τάκη Πατερέλη στο άλτο σαξόφωνο, τον Ανδρέα Πολυζωγόπουλο στην τρομπέτα και το φλούγκελχορν, τον Αλέξανδρο-Δράκο Κτιστάκη στα ντραμς και τον Γιώργο Γεωργιάδη στο κοντραμπάσο. Στην παρουσίασή του στο Half Note Jazz Club οι τζαζ παράμετροι αυτής της μουσικής ακούγονται πιο έντονες.

Δημήτρης Καλαντζής: πιάνο
Τάκης Πατερέλης: άλτο σαξόφωνο
Ανδρέας Πολυζωγόπουλος: τρομπέτα, φλουγκελχορν
Αλέξανδρος-Δράκος Κτιστάκης: ντραμς
Γιώργος Γεωργιάδης: κοντραμπάσο