Είναι περιττό και άνευ σημασίας να μιλήσει κάποιος για το τι σημαίνει το όνομα Πυξ Λαξ στα μουσικά δρώμενα της τελευταίας, σχεδόν, εικοσαετίας

Του Αντώνη Καλαμαρά

στη χώρα μας οπότε ας περάσουμε κατευθείαν στο προκείμενο… Ήταν είδηση για το 2011 η επανένωση τους για μερικές, κατ’ αρχάς, συναυλίες που γίνανε περισσότερες στην συνέχεια αφού όπου και να εμφανίστηκαν, δεν έπεφτε καρφίτσα. Άρα τι καλύτερο από αυτό το ηχητικό και οπτικό ντοκουμέντο που πήραμε στα χέρια μας. 17 τα τραγούδια στο cd  και 24 στο οπτικό υλικό από τις συναυλίες τους στο Ολυμπιακό και στο Καυτατζόγλειο στάδιο, όλα ένα και ένα σαν να πρόκειται για το απόλυτο best of μιας μπάντας που στιγμάτισε την ελληνική ροκ σκηνή όσο λίγες από την δεκαετία του 90 ως σήμερα.

Απο τα πρώιμα «Πούλα με», «Με στέλνεις», «Γιατί»  έως τα κλασσικά πια «Ανόητες Αγάπες», «Μοναξιά μου όλα», «Έπαψες αγάπη να θυμίζεις», «Οι παλιές αγάπες πάνε στον παράδεισο» είναι ένα μικρό δείγμα του τι θα ακούσουμε σε αυτό το άλμπουμ και θα νιώσουμε την ενέργεια τους που θαρρείς και δεν έπαψε στιγμή να παραμένει αμείωτη μετά από χρόνια.

Μας άρεσε επίσης πολυ η χάρτινη συσκευασία της έκδοσης όπως και το πετυχημένο εξώφυλλο που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από αντίστοιχα του εξωτερικού.