Το Μουσείο Μπενάκη παρουσιάζει στο κτήριο της οδού Πειραιώς την παράσταση “Dance me to the end of Greece 1 Ξένοι Περιηγητές στην Ελλάδα” η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 2 και 3 Μαρτίου 2012. 

Πρόκειται για την πρώτη σκηνική παρουσίαση περιηγητικών κειμένων που υπογράφουν διάσημοι ταξιδιώτες του 19ου και του 20ου αιώνα.

Οι ηθοποιοί της παράστασης συμμετέχουν σε ένα φόρουμ αφήγησης, αναπαράστασης και τραγουδιού μέσα από μελοποιημένα ποιήματα του Βύρωνα και του Σατωβριάνδου, ενώ εμψυχώνουν τις μαρτυρίες πασίγνωστων ταξιδιωτών όπως ο Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, ο Γκυστάβ Φλωμπέρ, αλλά και οι νεώτεροι Ζακ Λακαριέρ και Χένρυ Μίλλερ.

Σκηνοθεσία: Κυριακή Σπανού
Σκηνικά-Κοστούμια: Απόστολος Βέττας- Ολυμπία Σιδερίδου-Μάρθα Φωκά
Μουσική: Κώστας Βόμβολος
Φωτογραφίες: Μανώλης Παπαδάκης
Ηθοποιοί: Ελένη Ευθυμίου, Φρόσω Ζαγοραίου, Θέμης Μητρόπουλος, Αντώνης Γκρίτσης
Πιάνο: Αιμίλιος Πολίτης

Στο πλαίσιο της παράστασης το κοινό θα έχει την ευκαιρία να πλοηγηθεί στην πρωτότυπη εφαρμογή πολυμέσων με τίτλο ¨Η Αθήνα μέσα από τα μάτια των Περιηγητών: 17ος-19ος αιώνας”, παραγωγή του Μουσείου Μπενάκη, η οποία επιχειρεί να ανασυνθέσει το πορτραίτο της πόλης εκείνη την περίοδο, μέσα από από 500 έργα της Συλλογής Ζωγραφικών έργων, Χαρακτικών και Σχεδίων, αρκετές εικονογραφημένες εκδόσεις της Βιβλιοθήκης του Μουσείου, καθώς και επιλεγμένα κείμενα διαφόρων περιηγητών που την επισκέφθηκαν.