Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

Be there - Corfu Animation Festival 2012

Be there - Corfu Animation Festival 2012

Το Be there! Corfu Animation Festival, που επιστρέφει δυναμικά για τη δεύτερη χρονιά διεξαγωγής του Μάρτιο και συγκεκριμένα …

την 29η ημέρα του ανακοινώνει με ιδιαίτερο ενθουσιασμό και τιμή πως η εντυπωσιακή προσέλευση καλλιτεχνικών ταινιών στο διαγωνιστικό του πρόγραμμα είχε σαν αποτέλεσμα τον διπλασιασμό του περσινού ήδη μεγάλου αριθμού συμμετοχών σε αυτό.

 

Με 49 ταινίες στο διαγωνιστικό τμήμα ταινιών μικρού μήκους, 34 ταινίες στο αντίστοιχο φοιτητικό τμήμα και 14 επιλεγμένες ταινίες για το εκτός συναγωνισμού, επίσημο τμήμα του φεστιβάλ “Πανόραμα”, που από φέτος εγκαινιάζεται από το διεθνές φεστιβάλ animation της Κέρκυρας, οι προσδοκίες για μια ακόμη επιτυχημένη διεξαγωγή ενισχύονται σημαντικά.

 

Με 32 σημάνσεις στον παγκόσμιο χάρτη, όσες και οι χώρες που θα συμμετάσχουν στο φετινό Be there! η παρέα των διεθνών φίλων του Φεστιβάλ μεγαλώνει και εμπλουτίζεται με την Ευρώπη να δίνει τα σκήπτρα της πρωτοκαθεδρίας  στην υπέροχα φινετσάτη Γαλλία και τη γνωστή μας από πέρσι και παραδοσιακά ισχυρή χώρα του animation, Πολωνία, αλλά και με την αρκετά έντονη παρουσία της Λατινικής Αμερικής, της Ασίας και των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

 

Το αριθμητικό πλήθος των ταινιών και ο πολιτισμικός πλούτος των 32 συμμετεχόντων χωρών υπόσχονται πληρότητα αισθητικής και αφθονία συναισθημάτων για όλο το εύρος των κινηματογραφόφιλων και δη των φίλων του animation.

 

Ανάμεσα στις φετινές συμμετοχές συγκαταλέγονται 2 ταινίες, ήδη υποψήφιες για Όσκαρ ταινίας animation μικρού μήκους. Η πρώτη φέρει τον τίτλο “Sunday/Dimanche” και είναι μια δημιουργία του Patrick Doyon από τον Καναδά, ενώ η  δεύτερη με τον τίτλο “A morning stroll” ανήκει στον Grand Orchard από τη Μεγάλη Βρετανία.

 

Στα πλαίσια των επιλεγμένων ταινιών περιλαμβάνεται ο πρωτοπόρος σκηνοθέτης του ανεξάρτητου animation, Bill Plympton γνωστός για το “Summer Bummer”, καθώς και οι διεθνώς αναγνωρισμένοι Quay Brothers , δημιουργοί του “Maska” και ο καταξιωμένος Έλληνας σκηνοθέτης Νάσος Βακάλης δημιουργός του “Human nature”.

 

Σημαντικές και ενδιαφέρουσες είναι φέτος και οι αρκετές ελληνικές συμμετοχές, ανάμεσά στις οποίες και φιλόδοξα τολμήματα πολλά υποσχόμενων φοιτητών - εκκολαπτόμενων animators  από το Τμήμα Τεχνών Ήχου και Εικόνας του δικού μας Ιονίου Πανεπιστημίου, αλλά και άλλων ταλαντούχων φοιτητών - καλλιτεχνών από άλλα Πανεπιστημιακά τμήματα.

 

Η θεματολογία των φετινών ταινιών κυμαίνεται από τον έντονο αντικομφορμισμό (“Swallowing the devil”) και τις οικογενειακές σχέσεις (“Lumberjack”, “Sunday”) έως τις πολιτικά αμφιλεγόμενες καταστάσεις (“October 1961”, “Zombierama”) και τη χαρά της δημιουργίας και της ίδιας της ζωής (“Luminaris”, “A shadow of blue”).
Τα αποτελέσματα για το διαγωνιστικό τμήμα ταινιών μεγάλου μήκους θα ανακοινωθούν εντός του Φεβρουαρίου.

 

 

Σχετικές ειδήσεις
Το Animasyros στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση
09.12.2016 14:54
Η Στέγη και το Animasyros αποχαιρετούν το 2016 με ένα τριήμερο εκδηλώσεων animation. Το Animasyros στη Στέγη περιλαμβάνει μια best-of επιλογή ταινιών, για παιδιά, ενήλικες, αλλά και όλη την οικογένεια, από αυτές που προβλήθηκαν στο Animasyros 9.0. και από ταινίες που υλοποιήθηκαν στο πλαίσιο εργαστηρίων με την υποστήριξη της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση.
Το 9ο Διεθνές Φεστιβάλ Animation για μία ημέρα στη Στέγη
14.09.2016 10:55
Το 9ο Διεθνές Φεστιβάλ Animation + Αγορά, λίγο πριν σαλπάρει για τη μοναδική Σύρο, κάνει μια στάση στην Αθήνα για μια προ-φεστιβαλική εκδήλωση ανοιχτή στο κοινό.
Νύχτες Πρεμιέρας 2016: Οι 46 ταινίες του Διαγωνιστικού τμήματος ελληνικών ταινιών μικρού μήκους
06.09.2016 11:21
Ολοκληρώθηκε η διαδικασία επιλογής των ταινιών που θα συμμετάσχουν στο φετινό διαγωνιστικό τμήμα ελληνικών ταινιών μικρού μήκους, στο 22ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας «Νύχτες Πρεμιέρας».
Οι ταινίες του εθνικού διαγωνιστικού τμήματος του SeaNema Open Air Film Festival 2016
06.07.2016 13:44
Με μεγάλη χαρά ανακοινώνουμε ότι η διαδικασία επιλογής για το Εθνικό Διαγωνιστικό Τμήμα του 2ου SeaNema Open Air Film Festival ολοκληρώθηκε και 8 υπέροχες ταινίες μικρού μήκους από ανερχόμενους Έλληνες σκηνοθέτες θα ταξιδέψουν στην Κεφαλονιά για να διεκδικήσουν τα μεγάλα βραβεία του φεστιβάλ!
Οι 65 ταινίες που προκρίνονται στο 39ο Φεστιβάλ Ελληνικών Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας
16.06.2016 17:09
Ολοκληρώθηκε η διαδικασία επιλογής των ταινιών που θα συμμετάσχουν στο φετινό διαγωνιστικό του Φεστιβάλ Ελληνικών Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας. Από τις συνολικά 211 αιτήσεις που τελικά κατατέθηκαν (αριθμός που ξεπερνά κάθε προηγούμενο), επιλέχθηκαν 65 ταινίες που θα διεκδικήσουν τα βραβεία της 39ης διοργάνωσης. Από αυτές οι 8 είναι ντοκιμαντέρ και οι 3 animation.