Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου 2016

Η Τατιάνα Ζωγράφου και ο Χρήστος Κεχαγιόγλου στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Η Τατιάνα Ζωγράφου και ο Χρήστος Κεχαγιόγλου στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης (Πειραιώς 206), εικόνες, στίχοι και μουσική συναντιούνται μ’ έναν τρόπο μυστικό, για να …

προσφέρουν ανάπαυλα στο φως της τέχνης, για να δημιουργήσουν μια κιβωτό ερωτική, στις δύσκολες θάλασσες των καιρών.


Το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου και ώρα 21:00, τα νέα, ερωτικά τραγούδια της Τατιάνας Ζωγράφου, πάνω σε ποίηση σύγχρονων Ελλήνων ποιητών, συναντούν επί σκηνής τη ζωγραφική του Χρήστου Κεχαγιόγλου, σε μια βραδιά αφιερωμένη στον έρωτα.


 

Οι Εκδόσεις Καλειδοσκόπιο διοργανώνουν μια μουσική παράσταση όπου οι νότες αποκτούν ζωή μέσα σε κόσμους φανταστικούς και οι εικαστικές δημιουργίες δίνουν μορφή στο συναίσθημα. Στη συναυλία θα ακουστούν επίσης τραγούδια των Μίκη Θεοδωράκη, Γιώργου Κουρουπού, Νίκου Κυπουργού, H. Purcell, Μανώλη Χιώτη και Μάνου Χατζιδάκι.

 

Την εικαστική επιμέλεια της εκδήλωσης έχει ο ζωγράφος Χρήστος Κεχαγιόγλου και την ενορχήστρωση ο Κώστας Βόμβολος.  Τραγουδούν οι: Τάσος Αποστόλου , Κώστας Βόμβολος, Ειρήνη Δερέμπεη , Τατιάνα Ζωγράφου, Δάφνη Πανουργιά, Σοφία Παπάζογλου. Παίζουν οι μουσικοί: Κώστας Βόμβολος (ακορντεόν-κανονάκι), Βαγγέλης Ζωγράφος (κοντραμπάσο), Πάνος Κανελλόπουλος (μαντολίνο), Δημήτρης Μπουζάνης (πιάνο), Μιχάλης Πορφύρης (βιολοντσέλο), Θοδωρής Ρέλλος (σοπράνο σαξόφωνο), Νίκος Σουλιώτης (μπεντίρ).

 

Με την πρόταση η τέχνη να λειτουργήσει ως αντίδοτο στην κρίση, οι Εκδόσεις Καλειδοσκόπιο κράτησαν χαμηλά το κόστος του εισιτηρίου (10 ευρώ) και φρόντισαν να προσφέρουν σε ειδική τιμή για εκείνη τη βραδιά τη νέα δισκογραφική δουλειά της Τατιάνας Ζωγράφου που φέρει τον τίτλο «Μ’ έναν τρόπο μυστικό» και κυκλοφορεί σε μια πρωτότυπη μουσική και εικαστική έκδοση , με ζωγραφική του Χρήστου Κεχαγιόγλου.

 

 

Σχετικές ειδήσεις
05.12.2016 16:41
Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης γιορτάζει τα Χριστούγεννα με κλασική μουσική και κλασικό κινηματογράφο! Σε συνέχεια των συναυλιών Μπαρόκ και των παραστάσεων για τον συνθέτη Claude Debussy, φέτος τα Χριστούγεννα στο Θέατρο του Ιδρύματος θα έχουν χαρακτήρα ρωσικό.
Συναυλία για την επέτειο της Τούρκικης εισβολής στη Κύπρο στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
19.07.2016 17:09
Την Κυριακή 24 Ιουλίου 2016 και ώρα 21:00 η Πρεσβεία της Κυπριακής Δημοκρατίας, η Ομοσπονδία Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδας (Ο.Κ.Ο.Ε.), η Ένωση Κυπρίων Ελλάδας (Ε.Κ.Ε.), τα Κυπριακά Παροικιακά Σωματεία της Αττικής και το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης συνδιοργανώνουν, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, συναυλία για τις επετείους του 1974, με τίτλο Φεύγουν μήνες, πάνε χρόνια…
Ο Μιχάλης Κουμπιός σε μια συλλεκτική μουσική παράσταση στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
18.05.2016 11:52
Ο συνθέτης Μιχάλης Κουμπιός παρουσιάζει θραύσματα από το σύνολο της εργογραφίας του, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης την Παρασκευή 20 Μαΐου 2016, σε μία παράσταση με τίτλο Πάρε με της Άνοιξης πνοή.
In the clear: αφιέρωμα στον Marc Blitzstein από την ομάδα Ραφή στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
16.02.2016 13:50
Μετα την επιτυχία που σημείωσε η μουσική performance για τον συνθέτη-λιμπρετίστα Marc Blitzstein "In the clear" στο Θέατρο Πόρτα, η Ομάδα Ραφή επανέρχεται με μια ακόμα παράσταση στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης (Παρασκευή 26/2, 21:00), ανανεωμένη και τολμηρή.
Ακύρωση - Brahms - Symphony No 1: Συναυλία από την MSO Athens στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
31.12.2015 15:27
Ο Βασίλης Τσαμπρόπουλος και η Μητροπολιτική Συμφωνική Ορχήστρα Αθηνών παρουσιάζουν την Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου 2016, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, ώρα 21:00, την Πρώτη Συμφωνία του Johannes Brahms, στο πλαίσιο του κύκλου συναυλιών της Ορχήστρας με τίτλο «Focus on».