Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Θεατρικές Συνθέσεις με βάση την Αρχαία Τραγωδία στο Beton7

Θεατρικές Συνθέσεις με βάση την Αρχαία Τραγωδία στο Beton7

Τo Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού Βeton7 διοργανώνει από το Φεβρουάριο μέχρι και το Σεπτέμβριο 2012 το πρώτο φεστιβάλ με τίτλο “Θεατρικές  …

Συνθέσεις 2012”, με βάση την Αρχαία Τραγωδία .


Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ θα παρουσιαστούν τα έργα 12 θεατρικών ομάδων και μεμονωμένων καλλιτεχνών οι οποίοι υπέβαλλαν πρόταση και επιλέχθηκαν για το συγκεκριμένο θεματικό άξονα του Beton7 . Στις θεατρικές αυτές συνθέσεις συμπεριλαμβάνονται αποσπάσματα από σύγχρονα θεατρικά κείμενα, ντοκουμέντα, λογοτεχνικά και ποιητικά κείμενα, οπτικοακουστικό υλικό κλπ. Συμμετέχουν συνολικά 14 σχήματα. Το φεστιβάλ ξεκινάει 6 Φεβρουαρίου με το Θέατρο Μηχανή – Πέρης Μιχαηλίδης.

 

Αγαμέμνων του Αισχύλου
Work in Progress

Μια Συμβατική Παράσταση Υστερικού Ρεαλισμού από το ΘΕΑΤΡΟ ΜΗΧΑΝΗ - Πέρης Μιχαηλίδης

Ο Αγαμέμνων επιστρέφει νικητής από την Τροία.. Στο Άργος τον υποδέχονται και τον δολοφονούν ο εξάδελφος του Αίγισθος και η σύζυγός του Κλυταιμνήστρα, οι οποίοι στη συνέχεια δολοφονούνται από τον Ορέστη.
Παράσταση: Άνθρωποι κρυμμένοι στα καταφύγια της ψυχής και της πλάνης. Ήρωες που παραληρούν στο σκοτάδι της νίκης και βουλιάζουν στο φονικό αίμα της προδοσίας και της εκδίκησης. Πρόγονοι μύθοι και παλιρροιακά κύματα θανάτου που γεννούν μετέωρες φωτιές. Άνθρωποι μόνοι, στερημένοι και άστεγοι. Παιδιά ενός κόσμου με ένοχο παρελθόν και αβέβαιο μέλλον. Ένα παιχνίδι επιβίωσης. Μια παράσταση-κατάβαση σε ένα τοπίο όπου το μεγαλείο του ανθρώπινου συναισθήματος κυριαρχείται από την υστερία ενός κόσμου άδικου, καταραμένου και τόσο τραγικού.

 

Συντελεστές

Μετάφραση: Δημήτρης Δημητριάδης
Σκηνοθεσία: Πέρης Μιχαηλίδης
Σκηνικά Κοστούμια: Άση Δημητρολοπούλου
Δραματουργική επεξεργασία, βοηθός σκηνοθέτη: Λεωνίδας Παπαδόπουλος
Βοηθός σκηνογράφου: Ευγενία Κοβότσου
Φωτογράφιση: Γιάννης Αντύπας

 

Παίζουν με σειρά εμφάνισης: Δημήτρης Μπικηρόπουλος, Βαλέρια Χριστοδουλίδου, Πέρης Μιχαηλίδης, Αγγελική Ματοπούλου, Γρηγόρης Πατρικαρέας, Ηλίας Κουνέλας, Νικολίτσα Αγγελακοπούλου

 

Σχετικές ειδήσεις
Φεστιβάλ Θεατρικών Ομάδων ΧΑΝΘ στο Θέατρο Αυλαία
09.09.2016 13:25
Για 2η συνεχόμενη χρονιά οι Θεατρικές Ομάδες Ενηλίκων της Χ.Α.Ν.Θ. παρουσιάζουν τα έργα της περσινής σεζόν στο Θέατρο Αυλαία από 18 έως 22 Σεπτεμβρίου 2016.
Ιωνικές γιορτές 2016: 40 νύχτες πολιτισμού στο Άλσος Νέας Σμύρνης
23.08.2016 12:17
Ένα πλούσιο Φεστιβάλ Τέχνης και Πολιτισμού διοργανώνει ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Νέας Σμύρνης από τις 30 Αυγούστου έως τις 8 Οκτωβρίου, στο Aλσος Νέας Σμύρνης, με πολύ γνωστές θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες, μουσικά αφιερώματα, κινηματογραφικές προβολές, παιδικό θέατρο.
Φεστιβάλ Θεατρικές Συνθέσεις V: Ρώσοι συγγραφείς στο Βeton7
26.07.2016 14:23
Το Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού Βeton7 διοργανώνει το Φεστιβάλ "Θεατρικές Συνθέσεις V" (Νοέμβριος 2016 - Μάιος 2017) το οποίο είναι αφιερωμένο στους Ρώσους συγγραφείς, από τον Ουμανισμό του Πούσκιν στον ποιητικό ρεαλισμό του Τσέχωφ.
1ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Παραμυθιού 2016-2017: Πρόσκληση σε θεατρικές ομάδες
26.07.2016 13:07
Στα πλαίσια της οργάνωσης του Μουσείου Παραμυθιού «Μια φορά κι έναν Καιρό», προσκαλούνται θεατρικές ομάδες για συμμετοχή στο 1ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Παραμυθιού 2016-2017 «Όταν οι Νεράιδες κυβερνούσαν τον κόσμο».
Θεατρικές Συνθέσεις V στο Beton 7: Υποβολή προτάσεων
06.04.2016 16:31
Το Beton 7 παρουσιάζει τις Θεατρικές Συνθέσεις V (2016-17) με θέμα "Ρώσοι συγγραφείς. Από τον Ουμανισμό του Πούσκιν στον ποιητικό ρεαλισμό του Τσέχωφ".