Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017

Messin with the blues στο Faust

Messin with the blues στο Faust

Το Faust παρουσιάζει μια βραδιά με τα blues που αγαπούν γνωστοί καλλιτέχνες και συγκεκριμένα οι: Αλέξανδρος Μυλωνάς, Ανδρέας Γκομόζιας,

Λόλεκ και Στράτος Στρατηγόπουλος.


O Αλέξανδρος Μυλωνάς είναι γνωστός ως ηθοποιός , αλλά η μεγάλη του αγάπη είναι η μουσική . Έζησε πολλά χρόνια στην Αγγλία και την Αμερική και λάτρεψε τα blues. Πέρασε σχεδόν όλη τη δεκαετία του ’80 στη Νέα Υόρκη και άκουσε ζωντανά όλους τους μεγάλους bluesmen της εποχής. Είναι αυτοδίδακτος μουσικός.


 
Ο Ανδρέας Γκομόζιας, γνωρίζει για πρώτη φορά την εκτίμηση του κοινού σαν κιθαρίστας των Blues Family τη δεκαετία του ’80. Στις αρχές του ’90 σχηματίζει τους Drifting Around και αφιερώνεται στα blues. Είναι αυτοδίδακτος μουσικός.


 
Ο Γιάννης Αναγνωστάτος, γνωστός και ως Λόλεκ, είναι ένας νέος δημιουργός με δύο δίσκους στο ενεργητικό του: ο πρώτος αγγλόφωνος με τίτλο "'Alone'" και ο πρόσφατα σε κυκλοφορία ελληνόφωνος με τίτλο "Αχινός"'. Εκτός από τις μουσικές συνθέσεις, ο ίδιος ερμηνεύει τα κομμάτια του και παίζει κιθάρα, τύμπανα ή ακορντεόν.

 

Ο Στράτος Στρατηγόπουλος υπήρξε ιδρυτικό μέλος της Οπισθοδρομικής Κομπανίας και έχει συνεργαστεί με πολλούς μουσικούς. Παίζει πιάνο , κιθάρα, κοντραμπάσο, λαούτο, ακορντεόν και κλαρίνο. 


 
Οι τέσσερις τους θα παίξουν τα blues που αγαπούν. Θ᾽ ακούσετε κομμάτια δικά τους, τραγούδια των Muddy Waters, Howlin' Wolf, John Lee Hooker, όπως και τραγούδια λιγότερο γνωστών bluesmen, ὀπως ο George Butter και ο Arthur Crudup.

 

Αλέξανδρος Μυλωνάς (πιάνο, φωνή)
Ανδρέας Γκομόζιας (κιθάρα)
Λόλεκ (τύμπανα)
Στράτος Στρατηγόπουλος (κοντραμπάσο)

 

Σχετικές ειδήσεις
Andreas Polyzogopoulos Quartet live στο Faust
03.01.2017 11:16
Ο Ανδρέας Πολυζωγόπουλος και το κουαρτέτο του θα εμφανιστούν στο Faust για μία βραδιά με original psychedelic jazz.
Η Georgia Poutous live στο Faust
19.12.2016 10:13
Η τραγουδίστρια/τραγουδοποιός Georgia Poutous και η μπάντα της θα έρθουν την Τρίτη στις 27 Δεκεμβρίου στo Faust να μας ταξιδέψουν σε rock-blues-country-folk ρυθμούς, με ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει covers αλλά και original κομμάτια από τον δίσκο που ετοιμάζει!
Hrach Altunyan Band - The Original Blues Trio live στο Faust
20.10.2016 12:46
Οι Hrach Altunyan Band, το Original Blues Trio, θα εμφανιστεί για ένα live στο Faust την Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2016.
Οι Hrach Altunyan Band live στο Faust
08.06.2016 11:09
Ο Hrach Altunyan, έχοντας έτοιμο τον δεύτερο του δίσκο με τίτλο “Son Of The Blues” και μετά από μια πολύ δυνατή σεζόν, κλείνει τον κύκλο συναυλιών του στο Faust, την Πέμπτη 16 Ιουνίου 2016.
MX & The Blues Tones live στο Faust
05.04.2016 12:24
Οι MX & The Blues Tones έρχονται για ένα live στο Faust τη Δευτέρα 11 Απριλίου 2016.