Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

Παναγιώτης Τροχόπουλος - Ακραία Δεξιοτεχνία: Συναυλία στο Ίδρυμα Θεοχαράκη

Παναγιώτης Τροχόπουλος - Ακραία Δεξιοτεχνία: Συναυλία στο Ίδρυμα Θεοχαράκη

Το Ίδρυμα Β & Μ Θεοχαράκη παρουσιάζει τον πιανίστα Παναγιώτη Τριχόπουλο σ’ ένα ιδιαίτερο πρόγραμμα την Πέμπτη …

9 Φεβρουαρίου 2012.

Ο Παναγιώτης Τροχόπουλος -μαθητής του διάσημου Nikolai Petrov στο Κονσερβατόριο της Μόσχας και ο πρώτος πιανίστας στην ιστορία που ηχογράφησε τα περισσότερα σπουδαία έργα του Άγγλου συνθέτη, Josef Holbrooke- παρουσιάζει ένα ιδιαίτερα απαιτητικό πρόγραμμα.

 

Περιλαμβάνονται σονάτες από διάφορες περιόδους της μουσικής φιλολογίας, ενώ το ρεσιτάλ κορυφώνεται με την περίφημη Συμφωνία για σόλο πιάνο του Αλκάν, ένα από τα πιο μεγαλειώδη, πολύπλοκα και δύσκολα έργα του πιανιστικού ρεπερτορίου- τόσο δύσκολο που δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι παίζεται τόσο σπάνια...

 

Παναγιώτης Τροχόπουλος, πιάνο
 

Σχετικές ειδήσεις
Η Μαρίκα Κλαμπατσέα στο Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη
20.02.2017 12:36
Η Μαρίκα Κλαμπατσέα, Σοπράνο, Συνθέτρια και Πιανίστα της Avant Garde σκηνής, θα παρουσιάσει τη νέα της συναυλία “I Have a Dream” στο Ίδρυμα Θεοχαράκη, την Παρασκευή 3 Μαρτίου 2017, 21:00.
Transcending Romanticism, συναυλία στο Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη
09.02.2017 11:37
Το Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη μας προσκαλεί την Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2017 στη συναυλία με τίτλο Transcending Romanticism –Υπερβατικός Ρομαντισμός, με την Αμαλία Κουντούρη στο φλάουτο και τη Μυρτώ Ακρίβου στο πιάνο.
Γυναικεία Υπόθεση με τη Ζωή Τηγανούρια στο Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη
03.02.2017 15:43
Η Ζωή Τηγανούρια θα εμφανιστεί στο Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη, για μία συναυλία για τη γυναίκα.
Red Velvet: μία παθιασμένη συναυλία στο Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη
03.10.2016 11:37
Το Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη μας προσκαλεί την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου σε «ένα μουσικό ταξίδι που ξυπνά αισθήσεις και προκαλεί συγκινήσεις…».
Aπό τον F. Chopin στον A. Piazzolla, με τον Σπύρο Μοσχόπουλο στο Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη
24.03.2016 16:35
O διακεκριμένος σολίστ του πιάνου και συνθέτης Σπύρος Μοσχόπουλος, έρχεται στο Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη, σε μία συναυλία όπου θα συνδυάσει το λυρισμό και την ευαισθησία της μουσικής του μεγάλου ρομαντικού συνθέτη, με το πάθος και το παλμό του tango nuevo.