Ο Μιχάλης Κουμπιός και ο Γιώργος Νταλάρας έχουνε εκδώσει και στο παρελθόν δίσκους αφιερώματα σε μεγάλους στιχουργούς/ποιητές κάτω από την

Του Αντώνη Καλαμαρά

ταμπέλα του label “Αξιος Λόγος”. Έτσι μετά τους Λευτέρη Παπαδόπουλο, Άλκη Αλκαίο και Μάνο Ελευθερίου, σειρά έχει ένας φόρος τιμής στον αξέχαστο Ηλία Κατσούλη με τίτλο «Φεύγουν τα τραγούδια».

 

Και αν εκείνος έφυγε πριν από μερικά χρόνια από κοντά μας, ευτυχώς άφησε πίσω του πολλά μεγάλα τραγούδια που καταφέρανε να καθορίσουνε ένα ξεχωριστό τρόπο γραφής στην έντεχνη στιχουργία από την δεκαετία του 90 ως τις μέρες μας.

Εδώ λοιπόν βρίσκουμε την σύμπραξη σημαντικών μουσικών και συνθετών (Κουμπιός, Μπραβάκης, Λιούγκος, Γκρούς κ.α.)  με αγαπημένα ονόματα ερμηνευτών (Κανά, Θαλασσινός, Μπάσης, Κετιμέ, Ζουγανέλη, Τερζής, Ανδρεάτος κ.α.) να μελοποιούν δεκατρία  ανέκδοτα τραγούδια από τα πολλά που είχε στο συρτάρι αλλά δεν πρόλαβε να εκδώσει εν ζωή ο ίδιος ο στιχουργός.

 

Το γενικό αποτέλεσμα δεν θα απογοητεύσει κανέναν από όσους θέλουνε να ακούσουνε ένα τόσο εκλεκτό επιτελείο καλλιτεχνών μαζί σε ένα άλπμουμ.

Προσωπική αδυναμία και προτίμηση, χωρίς να υποτιμάμε κανένα από τα υπόλοιπα τραγούδια, έχουμε στο ομώνυμο που ερμηνεύει μοναδικά ο Γιώργος Νταλάρας. Καιρό πριν όταν το ακούγαμε στο ραδιόφωνο πριν κυκλοφορήσει ο δίσκος , μας εντυπωσίασε ο παλιός τρόπος παιξίματος και παραγωγής αυτού του ζεϊμπέκικου που συνέθεσε ο Μιχάλης Τερζής.

Key tracks: Φεύγουν τα τραγούδια