Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2016

Lurrie Bell και Matthew Skoller στo Half Note Jazz Club

Lurrie Bell και Matthew Skoller στo Half Note Jazz Club

Το Half Note Jazz Club παρουσιάζει τον κιθαρίστα Lurrie Bell και τον Matthew Skoller στη φυσαρμόνικα από την Τετάρτη …

1η έως την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012.


Ο κιθαρίστας Lurrie Bell βγαίνει μέσα από την καρδιά του μπλουζ του Σικάγου με ακατάλυτους δεσμούς αίματος: με πατέρα τον διάσημο αρμονικίστα Carey Bell, θείο του τον Eddy Clearwater και παππού του τον πιανίστα Lovie Lee. Έτσι, αλυσιδωτά, δένεται η ιστορία του σύγχρονου ηλεκτρικού μπλουζ που ο Lurrie, ήδη από τη δεκαετία του ’70, εκφράζει φυσιολογικά μέσα από ιστορικές συνεργασίες με μεγάλα ονόματα.

 

Ο Lurrie Bell έχει μια σημαντικότατη παρουσία στην ιστορία του σύγχρονου μπλουζ και η δισκογραφία του αποτελεί μια από τις πιο ισχυρές δόσεις αυθεντικού blues feeling που μπορεί ν’ ακούσει κανείς σήμερα. Αυτό ισχύει πολλαπλασιαστικά στα live του, όπου η κοφτερή κιθάρα του και η ένταση του τραγουδιού του κρατούν καθηλωμένους τους ακροατές.

 

Πλάι στον Lurrie Bell βρίσκεται για μια ακόμα φορά η γνωστή μας φιγούρα του αρμονικίστα Matthew Skoller – με ήχο που διατηρεί την μεγάλη κληρονομιά του Little Walter και του Sonny Boy Williamson II, με δύναμη και λυρισμό, ό,τι πιο original βγαίνει από την σημερινή σχολή του Σικάγου. Που δένει απόλυτα με την τέχνη των δικών μας μετρ του μπλουζ, των Blues Cargo...

 

Lurrie Bell: φωνή , κιθάρα
Matthew Skoller: φυσαρμόνικα
Στέλιος Ζαφειρίου: ηλεκτρική κιθάρα
Δημήτρης Ιωάννου: ηλεκτρικό μπάσο , φωνή
Γιώργος Λαγογιάννης: πλήκρα
Μπάμπης Τσιλιβίγκος: σαξόφωνο
Πέτρος Δακτυλίδης: ντραμς

 

Σχετικές ειδήσεις
Nikolas Anadolis Trio live στο Half Note
13.10.2016 16:16
Ο Νικόλας Αναδολής, ένας από τους κορυφαίους τζαζ πιανίστες της νεότερης γενιάς με απήχηση σε Ευρώπη και Αμερική, έρχεται με το τρίο του στη σκηνή του Half Note Jazz Club.
Half Note Jazz Club: Οι πρώτες συναυλίες της νέας σεζόν
29.09.2016 17:14
Για μια ακόμη χρόνια το Half Note Jazz Club, το αγαπημένο jazz στέκι της Αθήνας, υπόσχεται μια εκρηκτική σεζόν με εμφανίσεις σπουδαίων ονομάτων της παγκόσμιας μουσικής σκηνής. Το νέο του πρόγραμμα διαπερνά ποιοτικά όλο το μουσικό φάσμα χωρίς ξεκάθαρες ετικέτες. Καλύπτει σε εύρος ήχους jazz, blues, world μέχρι funk, swing, tango, cabaret, χωρίς να λείπουν επιλεγμένα και ξεχωριστά ονόματα της ελληνικής σκηνής
Bill Sims JR. & Matthew Skoller Band live στο Half Note
27.01.2016 12:48
Το Half Note υποδέχεται τους Bill Sims JR. & Matthew Skoller Band από την Παρασκευή 5 έως και τη Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2016.
Pasión del Tango στο Half Note
14.01.2016 12:59
Πάθος για έρωτα και ζωή με διαχρονικές μελωδίες Τango, χορό και άρωμα Αργεντινής στη σκηνή του Half Note Jazz Club.
DIVINAS & Co! για μια Χριστουγεννιάτικη ρετρό αποπλάνηση στο Half Note
17.12.2015 17:14
Το εκπληκτικό τρίο των DIVINAS έρχονται με το δυναμικό κουαρτέτο τους, για πρώτη φορά στην Ελλάδα από Πέμπτη 24 έως και Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2015 στο Half Note Jazz Club!