Το Half Note Jazz Club παρουσιάζει τον κιθαρίστα Lurrie Bell και τον Matthew Skoller στη φυσαρμόνικα από την Τετάρτη …

1η έως την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012.

Ο κιθαρίστας Lurrie Bell βγαίνει μέσα από την καρδιά του μπλουζ του Σικάγου με ακατάλυτους δεσμούς αίματος: με πατέρα τον διάσημο αρμονικίστα Carey Bell, θείο του τον Eddy Clearwater και παππού του τον πιανίστα Lovie Lee. Έτσι, αλυσιδωτά, δένεται η ιστορία του σύγχρονου ηλεκτρικού μπλουζ που ο Lurrie, ήδη από τη δεκαετία του ’70, εκφράζει φυσιολογικά μέσα από ιστορικές συνεργασίες με μεγάλα ονόματα.

Ο Lurrie Bell έχει μια σημαντικότατη παρουσία στην ιστορία του σύγχρονου μπλουζ και η δισκογραφία του αποτελεί μια από τις πιο ισχυρές δόσεις αυθεντικού blues feeling που μπορεί ν’ ακούσει κανείς σήμερα. Αυτό ισχύει πολλαπλασιαστικά στα live του, όπου η κοφτερή κιθάρα του και η ένταση του τραγουδιού του κρατούν καθηλωμένους τους ακροατές.

Πλάι στον Lurrie Bell βρίσκεται για μια ακόμα φορά η γνωστή μας φιγούρα του αρμονικίστα Matthew Skoller – με ήχο που διατηρεί την μεγάλη κληρονομιά του Little Walter και του Sonny Boy Williamson II, με δύναμη και λυρισμό, ό,τι πιο original βγαίνει από την σημερινή σχολή του Σικάγου. Που δένει απόλυτα με την τέχνη των δικών μας μετρ του μπλουζ, των Blues Cargo

Lurrie Bell: φωνή, κιθάρα
Matthew Skoller: φυσαρμόνικα
Στέλιος Ζαφειρίου: ηλεκτρική κιθάρα
Δημήτρης Ιωάννου: ηλεκτρικό μπάσο, φωνή
Γιώργος Λαγογιάννης: πλήκρα
Μπάμπης Τσιλιβίγκος: σαξόφωνο
Πέτρος Δακτυλίδης: ντραμς