Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

Ποιος ανακάλυψε την Αμερική της Χρύσας Σπηλιώτη στο θέατρο Σοφούλη στη Θεσσαλονίκη

Ποιος ανακάλυψε την Αμερική της Χρύσας Σπηλιώτη στο θέατρο Σοφούλη στη Θεσσαλονίκη

Το Θέατρο Σοφούλη παρουσιάζει για δεύτερη χρονιά το φημισμένο έργο της Χρύσας Σπηλιώτη «ΠΟΙΟΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ

ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ» σε σκηνοθεσία Παύλου Δανελάτου από την Τετάρτη 1η Φεβρουαρίου 2012.

 

Είναι ένα πανέξυπνο έργο όπου σε σχεδόν τριάντα σκηνές, δυο γυναίκες (ξαδέλφες συνομήλικες) αφηγούνται με πάθος και χιούμορ την ιστορία της ζωής τους από μικρή ηλικία μέχρι το... γηροκομείο. Συγχρόνως παίζουν επί σκηνής οι δυο τους κι όλους τους άλλους ρόλους που υπήρξαν μοιραίοι για τις επιλογές τους αλλά και στη διαμόρφωση του χαρακτήρα τους.

 

Το έργο αν και φαίνεται εξαιρετικά απλό είναι βαθιά ανθρώπινο, κρατάει πολύ εύθραυστες ισορροπίες ανάμεσα στο κωμικό και στο τραγικό και ο λόγος του έχει αμεσότητα ζηλευτή. Γι’ αυτό άλλωστε είναι τόσο επιτυχημένο από την πρώτη φορά που παραστάθηκε μέχρι και σήμερα, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

 

Συντελεστές


Σκηνοθεσία- Μουσική επιμέλεια: Παύλος Δανελάτος
Σκηνικά-κοστούμια: Νίκος Καλαϊτζίδης
Φωτισμοί: Μάνος Κόνσογλου
Animation: Μπάμπης Αλεξιάδης

Παίζουν: Παυλίνα Χαρέλα, Νάντια Δαλκυριάδου

 

Παραγωγή: Θέατρο Σοφούλη

 

Σχετικές ειδήσεις
Club Noir, της Λένας Πετροπούλου στο Θέατρο Σοφούλη
30.05.2016 17:08
Η πειραματική ομάδα των NoVan Theater Group παρουσιάζει στο Θέατρο Σοφούλη στη Θεσσαλονίκη, το Club Noir της Λένας Πετροπούλου.
Συμπέθεροι απ' τα Τίρανα, από την ομάδα Ευ(φ)ορία στο θέατρο Σοφούλη
11.05.2016 11:02
Η Θεατρική ομάδα Ευ(φ)ορία του πολιτιστικού τμήματος του Συλλόγου εφοριακών, Ν. Θεσσαλονίκης, Ν. Κιλκίς και Ν. Χαλκιδικής παρουσιάζει από τις 20 Μαΐου 2016 στο θέατρο Σοφούλη, την εξαιρετική κωμωδία των Μ. Ρέππα – Θ. Παπαθανασίου «Συμπέθεροι απ’ τα Τίρανα», που γνώρισε τεράστια επιτυχία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
Ράφτης Κυριών, του Ζωρζ Φεϋντώ στο Θέατρο Σοφούλη
14.04.2016 17:02
Ο θεατρικός οργανισμός “Omerta” παρουσιάζει την ανατρεπτική κωμωδία του Ζωρζ Φεϋντώ, Ράφτης Κυριών, στο Θέατρο Σοφούλη στη Θεσσαλονίκη, για τρεις μόνο παραστάσεις!
Δεσποινίς Μαργαρίτα, του Roberto Athayde στο Θέατρο Σοφούλη
30.03.2016 10:49
Οι Θεατρικές Παραγωγές ΤΕΧΝΟΚΟΣΜΟΣ παρουσιάζουν τη θεατρική παράσταση “Miss Margarita” του Roberto Athayde, σε μετάφραση-διασκευή της Γαλήνης Αναστασούδη, στο Θέατρο Σοφούλη, στη Θεσσαλονίκη, για λίγες μόνο παραστάσεις.
Καιόμενοι, της Δέσποινας Καλαϊτζίδου στο Θέατρο Σοφούλη
07.03.2016 15:07
H No Land Theatre Group παρουσιάζει στο Θέατρο Σοφούλη στη Θεσσαλονίκη το έργο Οι Καιόμενοι, της Δέσποινας Καλαϊτζίδου, που κέρδισε το Β΄Κρατικό Βραβείο Συγγραφής Θεατρικού Έργου 2010.