Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

Αναπλάθοντας τον Ανοιχτό Χώρο με πινέλα

Αναπλάθοντας τον Ανοιχτό Χώρο με πινέλα
Η Αίθουσα Τέχνης Atrion παρουσιάζει την έκθεση Αναπλάθοντας τον Ανοιχτό Χώρο, με έργα με xρώμα, προοπτική και μεταφυσική του τοπίου!

Η Αίθουσα Τέχνης Atrion παρουσιάζει την έκθεση Αναπλάθοντας τον Ανοιχτό Χώρο, με έργα με xρώμα, προοπτική και μεταφυσική του τοπίου!

Οι καλλιτέχνες Χρύσα Βέργη, Δημήτρης Κούκος, Μαρία Φιλοπούλου και Μανώλης Χάρος συμμετέχουν στην ομαδική αυτή εικαστική έκθεση, την επιμέλεια της οποίας έχει ο Χάρης Καμπουρίδης.

Με τα πινέλα και τα χρώματά τους αναπλάθουν τον ανοιχτό χώρο και μας προσκαλούν να περιηγηθούμε στα εικαστικά τοπία τους.

Οι αναπαραστάσεις και οι συνθέσεις του χώρου και του τοπίου αποτελούν αντικείμενο συνεχούς προβληματισμού των καλλιτεχνών. Το τοπίο είναι ένα διαχρονικό θέμα της ελληνικής εικαστικής δημιουργίας, οικείο και δημοφιλές σε φιλότεχνους και θεατές της τέχνης.

Το αντικείμενο της έκθεσης περιλαμβάνει θεματικές όπως: Το τοπίο ως εικαστική-συμβολική αξία - Η μελέτη της προ-οπτικής, πραγματικής και μεταφυσικής - Το χρώμα και εκφραστική του δύναμη - Όψεις του τοπίου και οι προεκτάσεις της αναπαράστασης.

Info
Αναπλάθοντας τον Ανοιχτό Χώρο
Αίθουσα Τέχνης Atrion, Τσιμισκή 94, Θεσσαλονίκη
Τηλ.: 2310 285890
www.atriongallery.gr
email: info@atriongallery.gr
Διάρκεια έκθεσης: 6 Νοεμβρίου έως 6 Δεκεμβρίου 2007

Σχετικές ειδήσεις
Ιστορίες Μυστηρίου: ομαδική εικαστική έκθεση στην αίθουσα Τέχνης Ιανός
11.11.2016 13:17
Εναρμονισμένη με το μεγάλο αφιέρωμα στη σύγχρονη ελληνική αστυνομική λογοτεχνία, που διοργανώνει ο ΙΑΝΟS σε συνεργασία με την Ελληνική Λέσχη Συγγραφέων Αστυνομικής Λογοτεχνίας (ΕΛΣΑΛ) για τον μήνα Νοέμβριο, η IANOS Αίθουσα Τέχνης σχεδίασε και παρουσιάζει την έκθεση "Ιστορίες Μυστηρίου".
Animalia: Ομαδική εικαστική έκθεση στην Αίθουσα Τέχνης Ιανός
05.10.2016 15:30
Η IANOS Αίθουσα Τέχνης υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της Μικρής Άρκτου και την επιμέλεια της Ίριδας Κρητικού ξεκινά τον πέμπτο χρόνο λειτουργίας της με μία ομαδική εικαστική έκθεση με θέμα την εννοιολογικό και συναισθηματικό ρόλο των ζώων στη σύγχρονη τέχνη.
Αφιέρωμα στη videodance στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης
22.07.2016 17:10
Σ’ ένα χώρο ανοιχτό στο κοινό που θα δίνει βήμα από φέτος και κάθε Αύγουστο σε μορφές τέχνης που χρησιμοποιούν ως κύριο εκφραστικό τους μέσο την ψηφιακή τεχνολογία, το Ιστορικό Μουσείο Κρήτης μετατρέπει από την 1η ως και την 31η Αυγούστου 2016 το αμφιθέατρο Γιάννη Περτσελάκη σε εκθεσιακό περιβάλλον της τέχνης του video.
27 Εικαστικοί & 27 Σχεδιαστές Κοσμημάτων στην Αίθουσα Τέχνης ΕΓΙΝΑ ΑΙΓΙΝΑ
22.07.2016 16:18
Από 30 Ιουλίου 2016 θα φιλοξενείται στην Αίθουσα Τέχνης ΕΓΙΝΑ ΑΙΓΙΝΑ έκθεση με εικαστικά κοσμήματα 27 σχεδιαστών από την πλατφόρμα A JEWEL MADE IN GREECE σε συνομιλία με ζωγραφικά έργα τέχνης μικρής κλίμακας 27 εικαστικών.
Οψάριον: εικαστική έκθεση στο εστιατόριο Varoulko Seaside
31.03.2016 12:18
To Varoulko Seaside ξεκίνησε σε συνεργασία με την αίθουσα τέχνης “Τεχνοχώρος” μία σκυταλοδρομία θεματικών εκθέσεων με τη συμμετοχή ανερχόμενων και καταξιωμένων εικαστικών υπό την επιμέλεια σημαντικών ιστορικών και επιμελητών τέχνης µε σκοπό τη σύνδεση της εικαστικής δηµιουργίας µε τη μαγειρική τέχνη.