Του Αντώνη Καλαμαρά

Η Ελεωνόρα Ζουγανέλλη έχει καταφέρει τα τελευταία 3-4 χρόνια να δημιουργήσει ιστορία με την, ως τώρα, πορεία της στην δισκογραφία αν και έχει στο ενεργητικό της μόλις δύο δίσκους και πολλές συμμετοχές  πλάι σε μεγάλα ονόματα του ελληνικού τραγουδιού.

Το νέο της άλμπουμ είναι ζωντανή ηχογράφηση από το θέατρο βράχων το καλοκαίρι του 2011. Μέσα σε δύο δίσκους  αρκούντως  χορταστικούς σε επιλογή υλικού αφού περιέχονται πολλά από τα δικά της τραγούδια αλλά και διασκευές (άλλοτε πετυχημένες και άλλοτε περισσότερο διεκπαιρεωτικές), καταφέρνει να μας μεταδώσει έντονα τον παλμό και την ενέργεια που βγάζει επί σκηνής. Βέβαια στην προκειμένη είναι φανερή και η βοήθεια μερικών καλών και ταλαντούχων φιλών της που τους προσκάλεσε να τραγουδήσουνε παρέα οπότε καί το διπλό αυτό ηχογράφημα δίνει την ευκαιρία να απολαύσουμε μερικούς από τους εκπροσώπους της νεώτερης ελληνικής εναλλακτικής ποπ μαζί.

Η Νατάσσα Μποφίλιου, ο Πάνος Μουζουράκης, ο Κωστής Μαραβέγιας και οι ΙΜΑΜ ΒΑΙLDI τραγουδάνε μαζί της και πειράζουνε με τον δικό τους τρόπο παλιά και αγαπημένα τραγούδια των Λιδάκη, Σαββόπουλου, Αρβανιτάκη, Πορτοκάλογλου, Γαλάνη αλλά και αρκετές ξένες επιτυχίες.

Σε γενικές γραμμές, ένα ευχάριστο live, που λειτουργεί και σαν best μιας ταλαντούχας ερμηνεύτριας που αν και είναι ακόμα στα πρώτα βήματα της, ευελπιστούμε να μιλάμε για εκείνην και μετά από καιρό.