Μία από τις σημαντικότερες συλλογές έργων Ρωσικής Πρωτοπορίας παρουσιάζονται σε μία σπουδαία έκθεση στη Μονή Λαζαριστών, στους χώρους του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης.

Μία από τις σημαντικότερες συλλογές έργων Ρωσικής Πρωτοπορίας παρουσιάζονται σε μία σπουδαία έκθεση στη Μονή Λαζαριστών, στους χώρους του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης.

Τα έργα είναι από τη Συλλογή Κωστάκη/Ρωσική Πρωτοπορία και θα βρίσκονται στη Μονή Λαζαριστών μέχρι τις 30 Νοεμβρίου.

Η έκθεση περιλαμβάνει 130 έργα που προέρχονται από τη Συλλογή Κωστάκη του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης – μια από τις σημαντικότερες ανά τον κόσμο συλλογές Ρωσικής Πρωτοπορίας- που στο σύνολο της αριθμεί περισσότερα από 1270 έργα.

Τα έργα καλύπτουν εποχές από τα πιο σημαντικά κινήματα της Ρωσικής Πρωτοπορίας, όπως το Συμβολισμό, τον Κυβοφουτουρισμό, τον Σουπρεματισμός, το Κονστρουκτιβισμός, την Παραγωγική Τέχνη, την Οργανική Παιδεία, την Αναλυτική Τέχνη και τον Ηλεκτρο-οργανισμός.

Πρόκειται για έργα μιας επαναστατικής κοινωνίας με κύριο σύνθημα την ανατροπή των απαρχαιωμένων δομών και την αλλαγή.

Η παρουσίαση των παραπάνω κινημάτων μέσα από αντιπροσωπευτικά έργα είναι ο κύριος στόχος της έκθεσης, επιδιώκοντας παράλληλα να αναδείξει το νέο, πειραματικό και δυναμικό χαρακτήρα, τους ιδεολογικούς προσανατολισμούς και τις οπτικές εμπειρίες μιας τέχνης που αναπτύχθηκε στη Ρωσία τις πρώτες δεκαετίες του 20ου αιώνα.

Τα έργα αποτελούνται από πίνακες, σχέδια, τυπώματα, κατασκευές, πορσελάνες και αρχειακό υλικό από μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα εποχή.

Info
Συλλογή Κωστάκη/Ρωσική Πρωτοπορία
Μονή Λαζαριστών, Θεσσαλονίκη
Διάρκεια: Έως τις 30 Νοεμβρίου
Ωράριο: Δευτέρα έως Παρασκευή 10.00 με 14.00 και 17.00 με 21.00
Σάββατο και Κυριακή 10.00 με 21.00
Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (Κ.Μ.Σ.Τ.)
pr@greekstatemuseum.com
http://www.greekstatemuseum.com
2310 589140-3, 2310 589152