Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου 2017

Μάνα, μητέρα, μαμά του Γιώργου Διαλεγμένου στην Κεντρική Σκηνή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών

Μάνα, μητέρα, μαμά του Γιώργου Διαλεγμένου στην Κεντρική Σκηνή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών παρουσιάζει στην κεντρική του σκηνή το έργο του Γιώργου Διαλεγμένου «Μάνα… μητέρα… μαμά» από την Πέμπτη …

26 Ιανουαρίου 2012 στις 21.00 το βράδυ.

 

Με το θεατρικό έργο «Μάνα μητέρα μαμά» του Γιώργου Διαλεγμένου στο Δημοτικό θέατρο Αστέρια στις 26 Ιανουαρίου ανοίγει η αυλαία για την καινούρια χρονιά. Ένα έργο που θα είναι παντοτινά επίκαιρο, αφού σ’ αυτό πρωταγωνιστεί η εμβληματική μορφή της ελληνικής κοινωνίας και της ελληνικής οικογένειας, η μητέρα.


Με φόντο τις αντιπαροχές που άλλαξαν τον τρόπο της ζωής μας, η κωμωδία του παραλογισμού της αγάπης που έχουν να υποστούν οι γιοι, οι νύφες, οι κόρες και οι γαμπροί, στην ελληνική οικογένεια, ζωντανεύουν σε όλο τους το μεγαλείο. Με γλώσσα αληθινή. Με σχέσεις που καθηλώνουν. Με πρόσωπα αναγνωρίσιμα όσο οι πιο δικοί μας άνθρωποι. Με γέλιο πηγαίο και πικρό. Με αλήθεια για όσα κουβαλάμε στο κύτταρό μας. Με όσα πέρασαν στο DNA μας μέσα από κάθε ελληνίδα «Μάνα μητέρα μαμά».

 

«Ο Γιώργος Διαλεγμένος έπεσε σαν μετεωρίτης στη θεατρική μας αγορά. και αποδείχτηκε πάμφωτος γαλαξίας που απλώς υποδύθηκε τον κομήτη για να μας παραπλανήσει. Ο Γιώργος Διαλεγμένος έγραψε μόνο αριστουργήματα. Δεν υπάρχει αδιάφορο, μέτριο ή αμφιλεγόμενο έργο του. Σπάνιο φαινόμενο στο παγκόσμιο θέατρο».  (Από σημείωμα του Κώστα Γεωργουσόπουλου).

 

Οι συντελεστές της παράστασης:
 

Σκηνοθεσία και μουσική επιμέλεια: Γιάννης Αναστασάκης
Σκηνικά και κοστούμια: Ιουλία Σταυρίδου

 

Παίζουν οι ηθοποιοί: Χρήστος Μωραΐτης, Γιάννης Κρανάς, Ηλιάνα Παναγιωτούνη, Μαρίνα Γαζετά, Μαρία Μπενάκη
 

 

Φωτισμοί : Νίκος Παπαδόπουλος
Φλογέρα παίζει ο Τάσος Μακρής
Βοηθός σκηνοθέτη: Γιώργος Καρύδας

 

Σχετικές ειδήσεις
«Άμλετ», του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ στην Κεντρική Σκηνή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου
20.01.2017 15:20
Η Κεντρική Σκηνή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου ανοίγει αυλαία με τον «Άμλετ» του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ σε σκηνοθεσία του Κώστα Αρζόγλου.
Ομπίντα: Οι τελευταίες ώρες του Νίκου Ζαχαριάδη, του Γιώργου Κοτανίδη στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
01.11.2016 17:02
Ένα πολιτικό έργο με ήρωα τον ιστορικό ηγέτη του ΚΚΕ Νίκο Ζαχαριάδη μπροστά στο θάνατο, έγραψε και θα παρουσιάζει από τις 21 Νοεμβρίου και κάθε Δευτέρα και Τρίτη, στην κεντρική σκηνή του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης, ο Γιώργος Κοτανίδης.
Η
04.10.2016 17:25
Χρονιά Σαίξπηρ η φετινή και το Εθνικό Θέατρο συνεχίζει το επετειακό αφιέρωμα στον μεγάλο ελισαβετιανό (που ξεκίνησε την προηγούμενη περίοδο με τον «Ριχάρδο Γ‘» και το «Δωμάτιο του Σαίξπηρ»), ανοίγοντας την Κεντρική Σκηνή, στις 20 Οκτωβρίου με τη «Δωδέκατη νύχτα».
7 λογικές απαντήσεις του Λεωνίδα Προυσαλίδη στο ΔΗΠΕΘΕ Σερρών
02.03.2016 14:42
Ένα από τα καλύτερα νεοελληνικά θεατρικά έργα, 7 Λογικές Απαντήσεις του Λεωνίδα Προυσαλίδη, ανεβαίνει στην Κεντρική Σκηνή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών, στο Δημοτικό Θέατρο Αστέρια από τις 4 Μαρτίου 2016.
Τέσσερα πρόσωπα και ο Θεός απ’ έξω… του Γιώργου Αρμένη στο Νέο Ελληνικό Θέατρο
04.02.2016 12:37
Το Νέο Ελληνικό Θέατρο, έχει προγραμματίσει για την κεντρική σκηνή από τις 12 Φεβρουαρίου 2016 έως τέλος της σεζόν, το έργο: «Τέσσερα πρόσωπα και ο Θεός απ’ έξω…» του Γιώργου Αρμένη σε σκηνοθεσία του ίδιου και μουσική του Διονύση Τσακνή.