Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

Ομάδα Επτά - Οίκοι Ανοχής στο Bios Basement

Ομάδα Επτά - Οίκοι Ανοχής στο Bios Basement

Η ομάδα Επτά παρουσιάζει την παράσταση «Οίκοι Ανοχής» στο Bios Basement σε σκηνοθεσία Βίκυς Μαστρογιάννη και Μιχάλη Γεωργίου

από τις 27 Ιανουαρίου 2012. 

Που κατοικώ και τι ανέχομαι σήμερα; Τι πουλάω και ποιος μ’ αγοράζει; Σε τι νόμισμα θα γίνει η συναλλαγή;
Τι θα μπορούσε σήμερα να είναι ένας οίκος ανοχής. Ίσως ένας ενδιάμεσος χώρος. Ένας χώρος ανάμεσα στην¨πραγματική¨ ζωή και την αξία της. Εκεί που τελικά αιωρούμαστε όλοι μας. Μια νοητή γραμμή πάνω στην οποία ισορροπούμε ή πέφτουμε, βοηθάμε κάποιον ή τον σπρώχνουμε.
 

 

Έξι  ηθοποιοί,  ανάμεσα στην πραγματικότητα και τις προσδοκίες τους. Πώς δρουν, και τι ανέχονται; Τι πουλάνε και ποιος τους αγοράζει; Οίκος ανοχής γίνεται το σώμα τους, η πατρίδα τους, η θρησκεία τους, η ζωή τους η ίδια. Η προσευχή, ο εθνικός ύμνος , ο έρωτας, η εργασία είναι πράξεις ουδέτερες;
 

«… Κατεδαφίζουν τον οίκο μου. Να το ανεχτώ;»

 

Η ομάδα Επτά αυτή την φορά ερευνά την δυνατότητα δημιουργίας θεατρικής ενότητας, τόσο σε επίπεδο συνδυασμού ετερόκλητων κειμένων, όσο και στην αυτόνομη παρουσία εικαστικού καλλιτέχνη, με έναν κοινό άξονα. Τους οίκους ανοχής, έτσι όπως σήμερα θα μπορούσαν να οριστούν.

 

Σκηνοθεσία: Βίκυ Μαστρογιάννη & Μιχάλης Γεωργίου
Σκηνικά – Κουστούμια - Φωτισμοί: Αγγελική Μπόζου
Πρωτότυπη Μουσική: Θάνος Κοσμίδης
Επιμέλεια κίνησης: Πατρίτσια Απέργη
Βοηθοί σκηνοθέτη: Νίκος Γεωργίου, Ξένια Καλαντζή
Παίζουν: Ελεάνα Αποστολάκη, Μιχάλης Γεωργίου, Τζωρτζίνα Κακουδάκη, Σοφία Λιάκου, Μάριος Παναγιώτου και Βαγγέλης Παπαδάκης

 

Παραγωγή: Ομάδα Επτά

 

Ομάδα Επτά

Η Ομάδα Επτά δημιουργήθηκε το 2003. Χρησιμοποιεί  μεθόδους από το θέατρο της επινόησης. Δράσεις που στηρίζονται σε οργανωμένους αυτοσχεδιασμούς, με έμφαση στην οπτικοποίηση της συναισθηματικής μνήμης, την σκηνική αξιοποίηση του ελεύθερου συνειρμού καθώς και θεατρικών, λογοτεχνικών ή άλλων  κειμένων που θα μπορούσαν να αποτελέσουν υλικό παράστασης, την ανάκληση δράσεων της καθημερινότητας, την ανάγκη της συμμετοχής των ερμηνευτών σε ένα πολυδιάστατο και αποσπασματικό παρόν, που δημιουργεί έναν καμβά ποικίλων συναισθημάτων, ενεργειών και μηνυμάτων στην σκηνή .
 

 

Σχετικές ειδήσεις
Ο Φίλιπ Γκλας αγοράζει μια φραντζόλα ψωμί, στο θέατρο 104
11.11.2016 15:00
Η πιο πολυσυζητημένη παράσταση της περασμένης σεζόν, «Ο Φίλιπ Γκλας αγοράζει μια φραντζόλα ψωμί» επαναλαμβάνεται στο Θέατρο 104.
Killing in the name of, από την ομάδα Attact στο Bios
11.11.2016 13:25
Οι Attact παρουσιάζουν στο Bios την παράσταση Killing in the name of, σε σκηνοθεσία του Γιάννη Κουρκουμέλη, από τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2016.
Μίχαελ Κόλχαας - Η ιστορία ενός δίκαιου ανθρώπου, του Χάινριχ Φον Κλάιστ για 2η χρονιά στο Bios
06.10.2016 12:47
Η παράσταση Μίχαελ Κόλχαας, Η ιστορία ενός δίκαιου ανθρώπου που είχε θερμή υποδοχή από κοινό και κριτικούς θα παρουσιαστεί σε επανάληψη από την Πέμπτη, 3 Νοεμβρίου και κάθε Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή του Νοεμβρίου στις 21.00, στο BIOS Tesla.Basement.
Ο Φίλιπ Γκλας αγοράζει μια φραντζόλα ψωμί, για 2 παραστάσεις στα Σφαγεία
29.09.2016 15:32
Η πιο πολυσυζητημένη παράσταση της περασμένης σεζόν «Ο Φίλιπ Γκλας αγοράζει μια φραντζόλα ψωμί», θα παρουσιαστεί στις 13 και 14 Οκτωβρίου στα Σφαγεία, στο πλαίσιο των 51ων Δημητρίων, στη Θεσσαλονίκη.
Waste, σε σκηνοθεσία Θέμελη Γλυνάτση  στο Bios
16.09.2016 10:08
Ο Θέμελης Γλυνάτσης σκηνοθετεί στο Bios την παράσταση Waste, η οποία είναι βασισμένη στην Ρημαγμένη Γη του T. S. Eliot.