Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

Ο θάνατος του Αντονέλο - Ο θάνατος του δημιουργού: Παράσταση και έκθεση στο Beton7

Ο θάνατος του Αντονέλο - Ο θάνατος του δημιουργού: Παράσταση και έκθεση στο Beton7

Το Beton7 παρουσιάζει τη θεατρική παράσταση «Ο θάνατος του Αντονέλο» από την ομάδα «Το θέατρο του πανικού» από την

Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012 και για 21 παραστάσεις.

 

Περισσότερες πληροφορίες για το έργο και την παράσταση

 

Το Θέατρο του Πανικού παρουσιάζει την παράσταση «Ο Θάνατος του Αντονέλο» (1ο κρατικό βραβείο συγγραφής θεατρικού έργου Υπουργείου Πολιτισμού 2009) της Βιβής Πηνιώτη, ενώ παράλληλα οργανώνει έκθεση σε συνεργασία με φοιτητές της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών με θέμα «Ο θάνατος του δημιουργού».

 

Ο Αντονέλο και η Σεσίλια, τα πρόσωπα ενός πίνακα ζωγραφικής του 15ου αιώνα, σπάνε τα δεσμά της ακινησίας τους για να πραγματοποιήσουν την πιο αναπάντεχη επανάσταση. Όταν τελικά απογυμνώνονται από ό, τι Θείο τους είχε προσδώσει το χέρι του ζωγράφου, εμφανίζεται η συντηρήτρια, αποφασισμένη και αδυσώπητη, για να αποκαλύψει την αρχική μορφή του πίνακα.

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:


Σκηνοθεσία: ΛΥΚΩΝ (Λύσανδρος Σπετσιέρης-Κωνσταντίνος Παπαθεοδώρου)
Σκηνικά-κοστούμια: Βασιλική Τζούτη
Μουσική: Ορέστης Πλακιάς, Κωνσταντίνος-Ανδρέας Φιορέτος
Video: Κώστας Αγγελόπουλος, Σταύρος Δεληγιαννίδης, Λήδα Τουλουμάκου
Ήχος: Βασίλης Κωνσταντινάκος
Φωτισμοί: Αλέκος Μονοκάνδυλος
Βοηθός σκηνοθέτη: Σοφία Γεωργιάδου
Μακιγιάζ: Χριστίνα Τουλουμάκου


ΔΙΑΝΟΜΗ:
ΑΝΤΟΝΕΛΟ: ΛΥΣΑΝΔΡΟΣ ΣΠΕΤΣΙΕΡΗΣ
Σεσίλια: Ελισάβετ Λουμπαρδιά
Συντηρήτρια: Στεφανία Μαρμαγγέλου
και οι: Ιωάννα Κυρίτση, Ειρήνη Ρουμελιωτάκη, Λήδα Τουλουμάκου, Στέλλα Φωτιάδη


Η έκθεση


Δεκαεφτά νέοι καλλιτέχνες , φοιτητές της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών, συνομιλούν με το Θέατρο του Πανικού στo πλαίσιo της παράστασης «Ο Θάνατος του Αντονέλο» της Βιβής Πηνιώτη, επιχειρώντας έναν δόκιμο διάλογο μεταξύ του θεάτρου και της εικαστικής γλώσσας.
 

Δημιουργοί έργων:


Αλέξανδρος Αβέργης, Άντα Αναστασέα, Νατάσα Γεωργακάκη, Ανδριάνα Δαούτη, Λίζα Καρατζά, Κωστής Κόντος, Ελένη Κορδάλη, Χριστίνα Κουσουλίδου, Σοφία Κυριακοπούλου, Αγγελική Λόη, Ευδοκία Μεθενίτη, Μαρία Ορφανουδάκη, Νίκος Παπαδόπουλος, Μπέσσυ Ράλλη, Βάσω Τζούτη, Βίβιαν Χαλίκη, Φαίδρα Χάρδα

 

 

Σχετικές ειδήσεις
Νεοπτολέμου Μύησις: η πρώτη θεατρική παράσταση από το Εθνικό Θέατρο και το Μουσείο Μπενάκη
02.11.2016 10:53
Το Μουσείο Μπενάκη παρουσιάζει το έργο Νεοπτολέμου Μύησις, την πρώτη θεατρική παράσταση στο Μουσείο, στο πλαίσιο της συνεργασίας του με το Εθνικό Θέατρο, με τίτλο Από τη σιωπή της προθήκης στο θεατρικό λόγο.
Η Ομάδα Σημείο Μηδέν με το
19.10.2016 17:24
Η Ομάδα Σημείο Μηδέν ανακοινώνει τη συμμετοχή της στην 7η Θεατρική Ολυμπιάδα, που θα διεξαχθεί στο Βρότσλαβ της Πολωνίας, με την παράσταση του έργου "Εμείς" του Γιεβγκιένι Ζαμιάτιν. Η παράσταση θα παρουσιαστεί στις 11 και 12 Νοεμβρίου, στον ιστορικό χώρο Laboratorium του Γιέρζι Γκροτόφσκι.
Μπλε: Μέρος πρώτο, της Άννας Λεμονάκη στο Θέατρο του Νέου Κόσμου
07.10.2016 14:58
Ένα έργο για το άγχος, τις κρίσεις πανικού και τη θάλασσα! Έντονα εμπνευσμένη από τη δουλειά της Ανχέλικα Λίντελ, η Άννα Λεμονάκη υπογράφει μια τριλογία βασισμένη σε αληθινά γεγονότα, εξερευνώντας το τρίπτυχο Φόβος, Αγάπη, Θάνατος. Το Μπλε, μέρος πρώτο, που έκανε την πρεμιέρα του στις 20 Ιανουαρίου στο Théâtre des Grottes στη Γενεύη, παρουσιάζεται για λίγες παραστάσεις στο Θέατρο του Νέου Κόσμου.
Γυναίκες της προσφυγιάς: παράσταση από τη θεατρική ομάδα του 15ου Λυκείου Αθηνών
04.05.2016 13:46
Η θεατρική ομάδα του 15ου Λυκείου Αθηνών παρουσιάζει την παράσταση "Γυναίκες της προσφυγιάς", που βασίζεται στις Τρωάδες του Ευριπίδη.
Ο θάνατος του εμποράκου του Άρθουρ Μίλλερ στο Εθνικό Θέατρο
15.03.2016 15:43
Ένα από τα αριστουργήματα του αμερικανικού θεάτρου τον «Θάνατο του εμποράκου» του Αρθουρ Μίλλερ, θα παρουσιάσει για πρώτη φορά το Εθνικό Θέατρο στη Κεντρική Σκηνή, σε σκηνοθεσία Σταμάτη Φασουλή.