Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

Ένας κόσμος μόνο για τα μάτια

Ένας κόσμος μόνο για τα μάτια
Η Ροσίνα Μπαλτατζή παρουσιάζει την πρώτη ατομική της εικαστική έκθεση. Δηλαδή, όχι ακριβώς μία εικαστική έκθεση, αλλά ένα καινούριο κόσμο ικανό να διεγείρει το βλέμμα και να αποπλανήσει το μυαλό.

Η Ροσίνα Μπαλτατζή παρουσιάζει την πρώτη ατομική της εικαστική έκθεση. Δηλαδή, όχι ακριβώς μία εικαστική έκθεση, αλλά ένα καινούριο κόσμο ικανό να διεγείρει το βλέμμα και να αποπλανήσει το μυαλό.

Ο κόσμος του Eyesland είναι το αποτέλεσμα μία σχεδιαστικής λογικής της καλλιτέχνιδος, που γεννά πολύχρωμες και ελκυστικές εικόνες, που αντιδρούν και επιδρούν άμεσα στο μάτι και το νου.

Η πρώτη ατομική έκθεση της Ροσίνα Μπαλτατζή, που θα παρουσιαστεί στη γκαλερί LORAINI ALIMANTIRI - gazonrouge, είναι μάι σύνθεση εικόνων super ηρώων, εικόνων - φορέων μηνυμάτων και πληροφοριών.

Ο τρόπος που συνδέονται είναι διαδοχικός και αστραπιαίος και για αυτό το λόγο διαθέτουν τέτοια επίδραση στο βλέμμα και το μυαλό του θεατή. Οι πληροφορίες που ξεπηδούν από μέσα τους αναφέρονται στο παρελθόν, ποτέ στο παρόν.

Κυρίως, όμως, προμηνύουν το ιδεατό μέλλον, χρησιμοποιώντας κλισέ και είδωλα από τον κόσμο του οικείου για να προτείνουν μια \"ψευδή\" πραγματικότητα που έχει παραχθεί με τεχνητά μέσα.

Η εξερεύνηση της αντανάκλασης, της επίδρασης και της αντίδρασης στον ανθρώπινο εγκέφαλο ήταν ο πρωταρχικός στόχος, που η Ροσίνα Μπαλτατζή δημιούργησε εικονογραφημένα έργα με αυστηρά illustration χαρακτήρα.

Θέλοντας να αποτυπώσει αυτό το παράδοξο συναίσθημα, που κατακλύζει την ανθρώπινη συμπεριφορά, της έλξης και της απώθησης από το σύγχρονο κόσμο, επέλεξε να αναμίξει και να συνδυάσει ετερόκλητα στοιχεία που προέρχονται από την ποπ κουλτούρα, τη μυθολογία καθώς επίσης γραφιστικά και εικονογραφικά σύμβολα.

Info
Ροσίνα Μπαλτατζή, Eyesland
LORAINI ALIMANTIRI - gazonrouge, Βίκτωρος Ουγκώ 15, Μεταξουργείο
Εγκαίνια: Πέμπτη 22 Νοεμβρίου, 20:00
Διάρκεια έκθεσης: Από τις 22 Νοεμβρίου έως τις 22 Δεκεμβρίου
Ώρες λειτουργίας: Τρίτη - Παρασκευή 12:00 - 20:00
Σάββατο 12:00 - 16:00

Σχετικές ειδήσεις
C-Thru-GEOMETRY: Έκθεση της Στέλλας Πυλαρινού στην Chili Art Gallery
27.12.2016 12:06
Μια ματιά μέσα από γραμμές και σχήματα παρουσιάζει η Στέλλα Πυλαρινού στην ατομική έκθεση Ζωγραφικής «C-Thru-GEOMETRY» ‘See through lines and shapes’, που φιλοξενείται στην Chili Art Gallery στο Θησείο.
Eleni is bored again: Εικαστική έκθεση στο Hoxton
30.11.2016 12:22
Το Hoxton παρουσιάζει την ατομική έκθεση της Ελένης Τωμαδάκη με τίτλο: Eleni is bored again: The end.
Ένας φανταστικός κόσμος 1958 - 2013: έκθεση με έργα του Χρίστου Πετρίδη στο Μουσείο Μπενάκη
14.09.2016 16:24
Το Μουσείο Μπενάκη εγκαινιάζει την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2016 την έκθεση Χρίστος Πετρίδης. Ένας φανταστικός κόσμος 1958 - 2013.
Ο μαγικός κόσμος της καλλιγραφίας: έκθεση στο Κέντρο Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος
13.04.2016 10:04
Το Κέντρο Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος παρουσιάζει από τις 21 Απριλίου 2016 την έκθεση Ο μαγικός κόσμος της καλλιγραφίας, ένα ποιητικό διάλογο Ζωγραφικής & Καλλιγραφίας, από τον Νοτιοκορεάτη εικαστικό JEON, CHAN-DUK.
Άλεξ Μυλωνά, Ένας Κόσμος διαφορετικός: τιμητική έκθεση στο Μουσείο Άλεξ Μυλωνά
08.04.2016 10:45
Το Μουσείο Άλεξ Μυλωνά-Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης παρουσιάζει την τιμητική έκθεση Άλεξ Μυλωνά, Ένας Κόσμος διαφορετικός, με έργα από τη Μόνιμη Συλλογή του, από τις 14 Απριλίου έως τις 22 Ιανουαρίου 2017.