Σε μια μικρή κοινωνία που υποφέρει από μία μεγάλη κρίση, το νέο αμφιλεγόμενο θέμα της ημέρας είναι ένας άγνωστος άνδρας που τακτοποιεί καταλλήλως αυτούς που ο Νόμος αφήνει ατιμώρητους: διεφθαρμένους υπουργούς, σκοταδιστές δημοσιογράφους κλπ. «Ευγενή Τιμωρό» τον αποκαλεί ήδη ο κόσμος!

Και μάλιστα όχι τυχαία: βλέπετε, όλα του τα άτυχα θύματα ταπεινώνονται μπρος στα μάτια του κόσμου με έναν τρόπο τόσο φρικώδη, αλλά συγχρόνως διασκεδαστικό, που πολλοί δεν τον βλέπουν σαν κοινό τρομοκράτη, αλλά σαν μεγάλο καλλιτέχνη! Όμως μία ωραία πρωία, κάτι νέο και παράξενο συμβαίνει στην ζωή του. Έρως! Κεραυνοβόλος! Και πολλά υποσχόμενος ως φαίνεται… Αυτή είναι μία καλλιτέχνις, μία πραγματική ζωγράφος, συν τοις άλλοις όμορφη και ταλαντούχος, που δεν μπορεί να αντισταθεί για πολύ σε αυτόν τον παράξενο γητευτή, όσο και να το προσπαθεί. Πριν καλά – καλά το καταλάβουν, βρίσκονται να ζουν μαζί μια κατάσταση τόσο ονειρική, που λίγο απέχει από την απόλυτη τελειότητα. Αχ και να μπορούσε αυτός να της αποκαλύψει το πολύτιμο μυστικό του…

Το «Μία αμφιβολία εγεννήθη στο μυαλό ενός ευγενούς τιμωρού» είναι ένα μουσικοθεατρικό έργο προορισμένο να παιχθεί αποκλειστικά από μουσικούς της jazz. Αποτελεί το πρώτο μέρος της μουσικής τετραλογίας «Ο Anamateur κατακτών την πιο επιθυμητή του Ειρήνη», η οποία γράφεται από τον jazz entertainer Γεώργιο Θ. Αναματερό (κατά κόσμο Anamateur). Τα κύρια χαρακτηριστικά της τετραλογίας είναι ότι ενώ παραμένει η αισθητική μιας συναυλίας jazz, οι μουσικοί γίνονται και ηθοποιοί και διηγούνται με τρόπο που θυμίζει αρχαίο δράμα και βωβό σινεμά, τέσσερις νουάρ ερωτικές ιστορίες.

Η πρώτη αυτή ιστορία της τετραλογίας έχει παρουσιασθεί στην Λισσαβόνα το 2009 και τώρα θα παρουσιασθεί και στην Αθήνα, με ερμηνευτές τον ίδιο τον Anamateur (Ευγενής Τιμωρός) και τους Μαργαρίτα Σουβλέρη (ζωγράφος ονόματι δις Domingo), Δημήτρη Καραγιάννη, Βαγγέλη Παρασκευαΐδη, Μάνο Λούτα, Δημήτρη Κλωνή (jazz χορός) και guests την Μαρία Κατσιπατάκη (από μηχανής Θεά που χορεύει κλακέτες) και τον Φάνη Κατέχο (αφηγητής). Την σκηνοθεσία υπογράφουν η Μαρία Κατσιπατάκη και ο Anamateur, την τεχνική υποστήριξη ο Βασίλης Αβραντίνης. Αν θέλετε να μάθετε ποια είναι η αμφιβολία που εγεννήθη στο μυαλό του ευγενούς τιμωρού, δεν έχετε παρά να επισκεφθείτε το Booze Cooperativa (Κολοκοτρώνη 57, Αθήνα) στις 28, 29 Ιανουαρίου και 4, 5, 11 και 12 Φεβρουαρίου, κατά τις 8 το βράδυ!