Ο Σον Ντέρκιν έγραψε και σκηνοθέτησε την πρώτη του κινηματογραφική ταινία, αποσπώντας το Βραβείο Σκηνοθεσίας στο Sundance

Film Festival. Το δυνατό αυτό ψυχολογικό θρίλερ συμμετείχε και στο επίσημο διαγωνιστικό πρόγραμμα του Κινηματογραφικού Φεστιβάλ Καννών.

Η Μάρθα είναι μια νεαρή γυναίκα, που προσπαθεί να ζήσει και πάλι μια φυσιολογική ζωή, έχοντας ξεφύγει από μια θρησκευτική οργάνωση και τον χαρισματικό ηγέτη της. Έτσι, ζητάει βοήθεια από την αποξενωμένη μεγαλύτερη αδερφή της, Λούσι, και τον κουνιάδο της, αδυνατώντας όμως να αποκαλύψει την αλήθεια σχετικά με το παρελθόν της. Όταν όμως συνειδητοποιεί πως ίσως τα μέλη της αίρεσης την αναζητούν ακόμη, τότε η διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στην πραγματικότητα και την ψευδαίσθηση γίνεται όλο και πιο δυσδιάκριτη…

Ο Σκηνοθέτης & Σεναριογράφος

Ο νεαρός Σον Ντέρκιν είναι απόφοιτος της σχολής κινηματογράφου Tisch στη Νέα Υόρκη. Εκεί γνώρισε τους συμφοιτητές του Αντόνιο Κάμπος και Τζος Μοντ, και μαζί δημιούργησαν την ανεξάρτητη εταιρεία παραγωγής Borderline Films, μέσω της οποίας αναπτύσσουν project νεαρών καλλιτεχνών συμμετέχοντας στα διάφορα στάδια προετοιμασίας, όπως τη συγγραφή, την παραγωγή, τη σκηνοθεσία και τη διεύθυνση φωτογραφίας.

Όσο το “Martha Marcy May Marlene” βρισκόταν ακόμα στο στάδιο συγγραφής, ο Ντέρκιν αποφάσισε να γυρίσει μια ταινία μικρού μήκους προκειμένου ν’ αποδείξει πως ήταν έτοιμος για το μεγάλο βήμα του πρωτοεμφανιζόμενου σκηνοθέτη. Το ταινιάκι “Mary Last Seen” που πραγματεύεται επίσης το ζήτημα των αιρέσεων, κόστισε μόλις 400 δολάρια, βραβεύτηκε στο Δεκαπενθήμερο των Σκηνοθετών στις Κάννες και υπήρξε ο καταλύτης για την προώθηση της επόμενης ταινίας: το “Martha Marcy May Marlene”, που είναι η πρώτη μεγάλου μήκους του Ντέρκιν, συμμετείχε στο φεστιβάλ των Καννών στο τμήμα “Ένα Kάποιο Bλέμμα”, και κέρδισε το Βραβείο Σκηνοθεσίας στο φεστιβάλ του Sundance το 2011.

Σκηνοθεσία: Σον Ντέρκιν
Σενάριο: Σον Ντέρκιν
Παραγωγή: Τζος Μοντ, Αντόνιο Κάμπος, Κρις Μέιμπαχ, Πάτρικ Κάνιγκχαμ
Ηθοποιοί: Ελίζαμπεθ Όλσεν, Τζον Χοκς, Σάρα Πόλσον, Χιού Ντάνσι, Κρίστοφερ Άμποτ
Μοντάζ:  Ζακ Στούαρτ-Ποντιέ
Φωτογραφία: Τζόντι Λι Λάιπς
Σκηνικά : Τσαντ Κιθ
Κοστούμια: Ντέιβιντ Τάμπερτ
Μουσική: Σόντερ Τζούριαανς, Ντάνι Μπένσι