Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

Ο Γιώργος Βαρσαμάκης για μία συναυλία στο Μουσείο Μπενάκη

Ο Γιώργος Βαρσαμάκης για μία συναυλία στο Μουσείο Μπενάκη

Ο Γιώργος Βαρσαμάκης με την ορχήστρα του παρουσιάζει τη νέα του δισκογραφική δουλειά με τίτλο "Λίγο πρίν….λίγο μετά" σε μία και

μοναδική συναυλία στο Μουσείο Μπενάκη , το Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012, στις 8:00μμ. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης μουσικά θέματα από τα τρία προηγούμενα δισκογραφικά του έργα.

 

"Σε μια εποχή που οτιδήποτε εμπεριέχεται στο «πριν» είναι τόσο άμεσα συνδεδεμένο με οτιδήποτε θα εμπεριέχεται  στο «μετά», η μουσική προσπαθεί να υπογραμμίσει την αξία και τη σημασία της δεδομένης στιγμής στη ζωή μας.
Αυτή τη δεδομένη στιγμή του «λίγο πριν» και του «λίγο μετά» που το παρελθόν και το μέλλον διαπληκτίζονται, έρχεται η μουσική να τη σηματοδοτήσει, να την οριοθετήσει δίνοντάς της τη μέγιστη αξία. Η στιγμή έχει τη δύναμη να αναθεωρεί  τον ορισμό του σωστού  και το λάθους, του καλού και το κακού. Ανάμεσα στο «λίγο πριν» και στο «λίγο μετά», το τώρα  διψά για τη δημιουργία πριν προλάβει να γίνει παρελθόν..." ΓΒ

 

Παίζουν οι μουσικοί:
 
Βασίλης Δήμος, Γιώργος Κωνσταντινίδης- Βιολιά
Λεωνίδας Γρηγορόπουλος - Βιόλα
Γιάννης Παυλίδης – Τσέλο
Κώστας Ιωαννίδης – Κλαρινέτο
Νίκος Δημαράς - Τρομπέτα
Μυρτώ Χρυσανθοπούλου – Φλάουτο
Γιώργος Τοσικιάν – Κιθάρα κλασική, ηλεκτρική
Βαγγέλης Θάνος– Κρουστά
Γιώργος Βαρσαμάκης, Χριστίνα Αρφάνη – Πιάνο
Γρηγορία Μπαλμπούζη – Επιμέλεια εικόνας και βίντεο

Με την ευγενική υποστήριξη του Μουσείου Μπενάκη.

 

Με την υποστήριξη του εργαστηρίου ελευθέρων σπουδών “ΕΕΣ Λουλάκης Πολυχρόνης & Συνεργάτες”, του πρότυπου εργαστηρίου σχεδίου και ζωγραφικής “Το εργαστήρι σχεδίου” και του μουσικού οίκου “Αθανασάτος”.
 

 

Σχετικές ειδήσεις
Το Κουαρτέτο Εγχόρδων Αθηνών στο Μουσείο Μπενάκη
15.02.2017 10:22
Το Κουαρτέτο Εγχόρδων Αθηνών θα βρεθεί στο Μουσείο Μπενάκη για μία συναυλία, την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2017.
Η Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων στο Μουσείο Μπενάκη
27.01.2017 17:26
Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων παρουσιάζει, την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου στις 20.30 στο Αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη, τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων σε έργα των C. W. Gluck, Φ. Τσαλαχούρη και L. van Beethoven, υπό τη μουσική διεύθυνση του Ανδρέα Τσελίκα.
Το Μουσείο Μπενάκη εγκαινιάζει τη μουσική πλατφόρμα PIREOS 138
20.12.2016 14:20
Το Μουσείο Μπενάκη παρουσιάζει στο PIREOS 138 τη μουσική πλατφόρμα που στόχο έχει να δώσει βήμα σε curators από το χώρο της μουσικής να παρουσιάσουν και να συστήσουν το κοινό σε νέους ήχους και μουσικούς πειραματισμούς.
Η τρίτη συναυλία της ΚΟΑ στο Κεντρικό Κτήριο του Μουσείου Μπενάκη
12.05.2016 14:54
Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, μετά τη συναυλία που έδωσε (στις 7/12) στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, επιστρέφει στο Μουσείο Μπενάκη, συνεχίζοντας την πολυετή τους συνεργασία.
Η ΚΟΑ για τέσσερις συναυλίες στο Μουσείο Μπενάκη
15.03.2016 15:59
Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, μετά τη συναυλία που έδωσε (στις 7/12) στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, επιστρέφει με το φετινό θεματικό της κύκλο μουσικής δωματίου «Μουσικοί περίπατοι στα μουσεία» στο Μουσείο Μπενάκη, συνεχίζοντας τη πολυετή τους συνεργασία.