Ο χώρος Τέχνης και Δράσης Βρυσάκι στην Πλάκα διοργανώνει βιωματικό σεμινάριο Ψυχοθεραπείας με θέμα «Θυμός… Ένα συναίσθημα …

τι συμβαίνει όμως όταν ο θυμός μου αρχίζει να με “καθορίζει”;», στις 21 & 22  Ιανουαρίου 2012

Θυμός…ένα συναίσθημα…τι συμβαίνει όμως όταν ο θυμός μου αρχίζει να με καθορίζει; όταν γίνεται η συμπεριφορά μου;

Πολλές φορές ο θυμός γίνεται η ενέργειά μου, η δύναμή μου, η επιλογή μου. Κάποιες άλλες γίνεται η απομόνωσή μου, η μοναξιά μου, η ανάγκη μου για δικαίωση που ποτέ δεν καλύφθηκε.

Τι ρόλο έχει παίξει ο θυμός στη ζωή μου; Με ποιον είμαι θυμωμένος;
 

Οι μορφές που παίρνει ο θυμός μου, οι σκέψεις και οι συμπεριφορές που δημιουργεί. Σε αυτή την βάση συναντιόμαστε σε ένα διήμερο σεμινάριο ψυχοθεραπείας όπου θα βρούμε νέους τρόπους διαχείρισης του θυμού μας. Τρόπους και επιλογές που προκύπτουν μέσα από την βιωματική διαδικασία της  δυναμικής της ομάδας.

Τι είναι η ψυχοθεραπεία Gestalt;

Η ψυχοθεραπεία Gestalt είναι μια ανθρωπιστική προσέγγιση ψυχοθεραπείας που βασίζεται στις αισθήσεις. Στην σχέση που δημιουργούμε με τον εαυτό μας, τους άλλους και το περιβάλλον μας. Μέσα από το βίωμα διερευνούμε τα θέματα που μας απασχολούν στην ζωή μας, θέματα από την ιστορία μας ή ακόμη και από την καθημερινότητά μας, την πραγματικότητά μας στο «τώρα». Μέσα σε ένα ασφαλές ψυχοθεραπευτικό πλαίσιο μπορούμε να πειραματιστούμε με νέους τρόπους διαχείρισης. Μέσα από την επίγνωση που προκύπτει  το άτομο διευρύνει, αποκτά επιλογές και βιώνει πλέον την δυναμική συμβολή του μέσα στην ζωή του.

Η Νάσια Ευθυμιοπούλου και η Χριστίνα Κωνσταντινίδου είναι ψυχολόγοι-ψυχοθεραπεύτριες Gestalt και εκπαιδευμένες στο Trauma Healing με τη μέθοδο Post Induction Therapy. Πέρα από την επαγγελματική του ενασχόληση με ομάδες ψυχοθεραπείας, βιωματικά σεμινάρια και ατομικά περιστατικά, δραστηριοποιούνται εθελοντικά στην ψυχοθεραπευτική ομάδων και ψυχο-εκπαίδευση εθελοντών για την υποστήριξη ασθενών με καρκίνο.