Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου 2016

Brodmann Area 17 - who is Brodmann: Έκθεση στο Stigma Lab

Brodmann Area 17 - who is Brodmann: Έκθεση στο Stigma Lab

Το Stigma Lab, "Η Πρώτη Στέγη της Τέχνης του Δρόμου" φιλοξενεί τον μήνα Φεβρουάριο τους ΒΑ 17, μια ομάδα καλλιτεχνών που δημιουργήθηκε …

το 2011 στην Αθήνα και αποτελείται από τους:  Έρση Βαρβέρη, Κωνσταντίνο Λιανό, Ανδρέα Χρονόπουλο και Σωτήρη Φωκέα. Μαζί με τους  Μίου, Poison & Tesla Lab θα παρουσιάσουν την έκθεση  Brodmann Area 17 - who is Brodmann?

 

Η έκθεση αυτή είναι μια προσπάθεια της ομάδας να συνδυάσει όλα τα στοιχεία της σε έναν ενιαίο χώρο με πολλά, διαφορετικά στυλ, τεχνοτροπίες και τεχνικές. Ένας φόρος τιμής στον Korbinian Brodmann, για πολλούς ο πρώτος public artist της ιστορίας.

 

Ο Brodmann, γόνος αστικής οικογένειας έζησε πολύ δύσκολα παιδικά χρόνια. Ο πατέρας του γνωστός νευροχειρουργός της εποχής, επιθυμούσε να δει το γιό του να συνεχίζει το έργο του. Ο νεαρός Korbinian Brodmann είχε εκφράσει ήδη τις καλλιτεχνικές του ανησυχίες και δε δεχόταν ν\' ακολουθήσει το δρόμο του πατέρα του. Σε ηλικία 21 ετών έφυγε από το σπίτι του για ν\' αναζητήσει το όνειρο του στα μοναχικά λιβάδια της Ελβετίας.

 

Εκεί, συνδιαλέχτηκε με τα στοιχεία της φύσης και ανακάλυψε το δρόμο του προς τη τέχνη. Άρχισε χαρτογραφώντας το τοπίο, ενώ έκανε πικ-νικ. Έχοντας χαρτογραφήσει όλη την Ελβετία, ο Brodmann κατάλαβε πως η τέχνη του έπρεπε να γίνει πιο προσωπική. Καθώς προσπαθούσε να σκαλίσει ένα tag, γλίστρησε σε μια πλαγία από παγωμένο χιόνι και χτύπησε σ\' ένα βράχο το πίσω μέρος του κεφαλιού του.

 

Πολύ αργότερα ο Brodmann θα καταλάβει ότι το ατύχημα είχε γίνει σε ένα παράλληλο σύμπαν όπου ο Korbinian ξαναγεννήθηκε ως ο πατέρας του.

 

Αναρρώνοντας από το χτύπημα, ο Brodmann, αποφάσισε να ενώσει τις άριστες χαρτογραφικές τεχνικές του με τις επιστημονικές γνώσεις του πατέρα του, προκειμένου να δημιουργήσει ένα χάρτη για τη μεγαλύτερη χώρα του κόσμου, τον εγκέφαλο!

 


 

Σχετικές ειδήσεις
Η θάλασσα, γέφυρα πολιτισμού μεταξύ των λαών: Έκθεση 33 Αιγυπτιωτών Εικαστικών Καλλιτεχνών
19.05.2016 11:16
Η έκθεση ζωγραφικής 33 Αιγυπτιωτών Εικαστικών Καλλιτεχνών με θέμα «Η θάλασσα, γέφυρα πολιτισμού μεταξύ των λαών» θα εγκαινιαστεί τη Δευτέρα 23 Μαΐου 2016 στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Π. Φαλήρου.
Αrticulations: έκθεση του Χρήστου Παπλωματά στο Πωλητήριο του Μουσείου Μπενάκη
23.03.2016 11:19
Το Πωλητήριο του Μουσείου Μπενάκη στο πλαίσιο του κύκλου εκθέσεων Αναζητήσεις στην Ύλη φιλοξενεί την έκθεση του Χρήστου Παπλωματά, με τίτλο “Articulations”. Οι εκθέσεις αυτές οργανώνονται και φιλοξενούνται στο Πωλητήριο του Μουσείου Μπενάκη, με στόχο την παρουσίαση και την ανάδειξη καλλιτεχνών από τον χώρο των εφαρμοσμένων τεχνών και του design.
Sempre la Grecia: έκθεση στη Βενετία με τη συμμετοχή 10 Ελλήνων καλλιτεχνών
19.02.2016 10:18
Άρωμα "Παντοτινής Ελλάδας" έφερε στη Βενετία η συμμετοχή 10 Ελλήνων εικαστικών στην ομαδική έκθεση 48 καλλιτεχνών από όλο τον κόσμο, στο πανέμορφο και ιστορικό Palazzo Cavalli Franchetti, μέσα στο βενετσιάνικο καρναβάλι.
Χρόνος - Χώρος – Όνειρο: Ομαδική έκθεση χαρακτικής στο Χώρο Τέχνης ΙΣΟΓΕΙΟ
25.01.2016 15:44
Ο Χώρος Τέχνης ΙΣΟΓΕΙΟ παρουσιάζει τις εικαστικούς, Τζίνα Δελλασούδα, Δέσποινα Κοταλακίδου και Σοφία Λιβανού. Πρόκειται για μία έκθεση χαρακτικών έργων, με τίτλο Χρόνος - Χώρος – Όνειρο, που έχουν φιλοτεχνηθεί με παραδοσιακές αλλά και πειραματικές τεχνικές χάραξης και θα εγκαινιαστεί την Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2016.
SEX S.O.A.P: Έκθεση του Συλλόγου Εικαστικών Καλλιτεχνών Αποφοίτων Σχολών Καλών Τεχνών
14.12.2015 15:29
Ο Σύλλογος Εικαστικών Καλλιτεχνών Αποφοίτων Σχολών Καλών Τεχνών παρουσιάζει από τις 14 Δεκεμβρίου 2015 στην Vlassis art gallery τη νέα του έκθεση με τίτλο SEX S.O.A.P. (Specific Object Access Protocol).