Κυριακή, 23 Οκτωβρίου 2016

Brodmann Area 17 - who is Brodmann: Έκθεση στο Stigma Lab

Brodmann Area 17 - who is Brodmann: Έκθεση στο Stigma Lab

Το Stigma Lab, "Η Πρώτη Στέγη της Τέχνης του Δρόμου" φιλοξενεί τον μήνα Φεβρουάριο τους ΒΑ 17, μια ομάδα καλλιτεχνών που δημιουργήθηκε …

το 2011 στην Αθήνα και αποτελείται από τους:  Έρση Βαρβέρη, Κωνσταντίνο Λιανό, Ανδρέα Χρονόπουλο και Σωτήρη Φωκέα. Μαζί με τους  Μίου, Poison & Tesla Lab θα παρουσιάσουν την έκθεση  Brodmann Area 17 - who is Brodmann?

 

Η έκθεση αυτή είναι μια προσπάθεια της ομάδας να συνδυάσει όλα τα στοιχεία της σε έναν ενιαίο χώρο με πολλά, διαφορετικά στυλ, τεχνοτροπίες και τεχνικές. Ένας φόρος τιμής στον Korbinian Brodmann, για πολλούς ο πρώτος public artist της ιστορίας.

 

Ο Brodmann, γόνος αστικής οικογένειας έζησε πολύ δύσκολα παιδικά χρόνια. Ο πατέρας του γνωστός νευροχειρουργός της εποχής, επιθυμούσε να δει το γιό του να συνεχίζει το έργο του. Ο νεαρός Korbinian Brodmann είχε εκφράσει ήδη τις καλλιτεχνικές του ανησυχίες και δε δεχόταν ν\' ακολουθήσει το δρόμο του πατέρα του. Σε ηλικία 21 ετών έφυγε από το σπίτι του για ν\' αναζητήσει το όνειρο του στα μοναχικά λιβάδια της Ελβετίας.

 

Εκεί, συνδιαλέχτηκε με τα στοιχεία της φύσης και ανακάλυψε το δρόμο του προς τη τέχνη. Άρχισε χαρτογραφώντας το τοπίο, ενώ έκανε πικ-νικ. Έχοντας χαρτογραφήσει όλη την Ελβετία, ο Brodmann κατάλαβε πως η τέχνη του έπρεπε να γίνει πιο προσωπική. Καθώς προσπαθούσε να σκαλίσει ένα tag, γλίστρησε σε μια πλαγία από παγωμένο χιόνι και χτύπησε σ\' ένα βράχο το πίσω μέρος του κεφαλιού του.

 

Πολύ αργότερα ο Brodmann θα καταλάβει ότι το ατύχημα είχε γίνει σε ένα παράλληλο σύμπαν όπου ο Korbinian ξαναγεννήθηκε ως ο πατέρας του.

 

Αναρρώνοντας από το χτύπημα, ο Brodmann, αποφάσισε να ενώσει τις άριστες χαρτογραφικές τεχνικές του με τις επιστημονικές γνώσεις του πατέρα του, προκειμένου να δημιουργήσει ένα χάρτη για τη μεγαλύτερη χώρα του κόσμου, τον εγκέφαλο!

 


 

Σχετικές ειδήσεις
Αrticulations: έκθεση του Χρήστου Παπλωματά στο Πωλητήριο του Μουσείου Μπενάκη
23.03.2016 11:19
Το Πωλητήριο του Μουσείου Μπενάκη στο πλαίσιο του κύκλου εκθέσεων Αναζητήσεις στην Ύλη φιλοξενεί την έκθεση του Χρήστου Παπλωματά, με τίτλο “Articulations”. Οι εκθέσεις αυτές οργανώνονται και φιλοξενούνται στο Πωλητήριο του Μουσείου Μπενάκη, με στόχο την παρουσίαση και την ανάδειξη καλλιτεχνών από τον χώρο των εφαρμοσμένων τεχνών και του design.
Sempre la Grecia: έκθεση στη Βενετία με τη συμμετοχή 10 Ελλήνων καλλιτεχνών
19.02.2016 10:18
Άρωμα "Παντοτινής Ελλάδας" έφερε στη Βενετία η συμμετοχή 10 Ελλήνων εικαστικών στην ομαδική έκθεση 48 καλλιτεχνών από όλο τον κόσμο, στο πανέμορφο και ιστορικό Palazzo Cavalli Franchetti, μέσα στο βενετσιάνικο καρναβάλι.
Εορτινά Καλλιτεχνών 2015: Ομαδική έκθεση στη Γκαλερί Καψιώτη
24.11.2015 15:02
Η Γκαλερί Καψιώτη σας προσκαλεί την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2015 στην καθιερωμένη έκθεση Ζωγραφικής και Γλυπτικής με τίτλο «Εορτινά Καλλιτεχνών 2015» με έργα μικρών διαστάσεων σε προσιτές τιμές.
Έκθεση αποφοίτων του Γ' Εργαστηρίου της ΑΣΚΤ στην Πινακοθήκη Γρηγοριάδη
11.11.2015 14:05
Η έκθεση που παρουσιάζεται στην Πινακοθήκη Γρηγοριάδη φιλοξενεί έργα καλλιτεχνών που πέρασαν ή αποφοίτησαν από το Γ’ εργαστήριο της ΑΣΚΤ, με διδάσκοντα καθηγητή τον Μάριο Σπηλιόπουλο.
Στοιχεία δημιουργίας πιθανών αριστουργημάτων: έκθεση αφιέρωμα για τα 85 χρόνια του Κώστα Τσόκλη στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
29.10.2015 15:17
Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και το Μουσείο Κώστα Τσόκλη παρουσιάζουν την έκθεση - αφιέρωμα για τα 85 χρόνια ζωής του Κώστα Τσόκλη, με τίτλο Στοιχεία δημιουργίας πιθανών αριστουργημάτων.