Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

Brodmann Area 17 - who is Brodmann: Έκθεση στο Stigma Lab

Brodmann Area 17 - who is Brodmann: Έκθεση στο Stigma Lab

Το Stigma Lab, "Η Πρώτη Στέγη της Τέχνης του Δρόμου" φιλοξενεί τον μήνα Φεβρουάριο τους ΒΑ 17, μια ομάδα καλλιτεχνών που δημιουργήθηκε …

το 2011 στην Αθήνα και αποτελείται από τους:  Έρση Βαρβέρη, Κωνσταντίνο Λιανό, Ανδρέα Χρονόπουλο και Σωτήρη Φωκέα. Μαζί με τους  Μίου, Poison & Tesla Lab θα παρουσιάσουν την έκθεση  Brodmann Area 17 - who is Brodmann?

 

Η έκθεση αυτή είναι μια προσπάθεια της ομάδας να συνδυάσει όλα τα στοιχεία της σε έναν ενιαίο χώρο με πολλά, διαφορετικά στυλ, τεχνοτροπίες και τεχνικές. Ένας φόρος τιμής στον Korbinian Brodmann, για πολλούς ο πρώτος public artist της ιστορίας.

 

Ο Brodmann, γόνος αστικής οικογένειας έζησε πολύ δύσκολα παιδικά χρόνια. Ο πατέρας του γνωστός νευροχειρουργός της εποχής, επιθυμούσε να δει το γιό του να συνεχίζει το έργο του. Ο νεαρός Korbinian Brodmann είχε εκφράσει ήδη τις καλλιτεχνικές του ανησυχίες και δε δεχόταν ν\' ακολουθήσει το δρόμο του πατέρα του. Σε ηλικία 21 ετών έφυγε από το σπίτι του για ν\' αναζητήσει το όνειρο του στα μοναχικά λιβάδια της Ελβετίας.

 

Εκεί, συνδιαλέχτηκε με τα στοιχεία της φύσης και ανακάλυψε το δρόμο του προς τη τέχνη. Άρχισε χαρτογραφώντας το τοπίο, ενώ έκανε πικ-νικ. Έχοντας χαρτογραφήσει όλη την Ελβετία, ο Brodmann κατάλαβε πως η τέχνη του έπρεπε να γίνει πιο προσωπική. Καθώς προσπαθούσε να σκαλίσει ένα tag, γλίστρησε σε μια πλαγία από παγωμένο χιόνι και χτύπησε σ\' ένα βράχο το πίσω μέρος του κεφαλιού του.

 

Πολύ αργότερα ο Brodmann θα καταλάβει ότι το ατύχημα είχε γίνει σε ένα παράλληλο σύμπαν όπου ο Korbinian ξαναγεννήθηκε ως ο πατέρας του.

 

Αναρρώνοντας από το χτύπημα, ο Brodmann, αποφάσισε να ενώσει τις άριστες χαρτογραφικές τεχνικές του με τις επιστημονικές γνώσεις του πατέρα του, προκειμένου να δημιουργήσει ένα χάρτη για τη μεγαλύτερη χώρα του κόσμου, τον εγκέφαλο!

 


 

Σχετικές ειδήσεις
ΜΑΠΑ: έκθεση ζωγραφικής και φωτογραφίας στον Πολυχώρο Area 364
09.12.2016 14:26
Ο Πολυχώρος Area 364 παρουσιάζει την έκθεση ζωγραφικής και φωτογραφίας, των Μάιπα Πέτρου και Πάλλη Γιάννη, με τίτλο ΜΑΠΑ.
Eternal Wisdom: Έκθεση του Γιάννη Καμίνη στο Hyatt Regency Thessaloniki
04.07.2016 15:11
Το Myrό Antiques House έχει την τιμή να παρουσιάζει την σειρά έργων “Eternal Wisdom” του γνωστού ζωγράφου Γιάννη Καμίνη στον χώρο Lobby Corridor Area του Hyatt Regency Thessaloniki, και σας προσκαλεί στα εγκαίνια του, την Πέμπτη 14 Ιουλίου 2016 στις 20:30.
Η θάλασσα, γέφυρα πολιτισμού μεταξύ των λαών: Έκθεση 33 Αιγυπτιωτών Εικαστικών Καλλιτεχνών
19.05.2016 11:16
Η έκθεση ζωγραφικής 33 Αιγυπτιωτών Εικαστικών Καλλιτεχνών με θέμα «Η θάλασσα, γέφυρα πολιτισμού μεταξύ των λαών» θα εγκαινιαστεί τη Δευτέρα 23 Μαΐου 2016 στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Π. Φαλήρου.
Αφιέρωμα στη γενιά καλλιτεχνών του ’60 στη γκαλερί Open C.A.S.E. 303
25.04.2016 12:43
Η γκαλερί Open C.A.S.E. 303 παρουσιάζει την έκθεση «Best of the ‘60s», ένα αφιέρωμα στη γενιά καλλιτεχνών του ’60, με έργα των Βασιλείου, Κανιάρη, Καρά, Κεσσανλή, Μιχαηλίδη, Ζούνη, Παύλου, Πράσινου, Πρέκα, Σόρογκα, Τσίγκου, Φασιανού, Chryssa κ.ά., από ιδιωτικές συλλογές.
Αrticulations: έκθεση του Χρήστου Παπλωματά στο Πωλητήριο του Μουσείου Μπενάκη
23.03.2016 11:19
Το Πωλητήριο του Μουσείου Μπενάκη στο πλαίσιο του κύκλου εκθέσεων Αναζητήσεις στην Ύλη φιλοξενεί την έκθεση του Χρήστου Παπλωματά, με τίτλο “Articulations”. Οι εκθέσεις αυτές οργανώνονται και φιλοξενούνται στο Πωλητήριο του Μουσείου Μπενάκη, με στόχο την παρουσίαση και την ανάδειξη καλλιτεχνών από τον χώρο των εφαρμοσμένων τεχνών και του design.