Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

Χαραγμένες μνήμες

Χαραγμένες μνήμες
Η Κριστιάνα Ηλιοπούλου μάζεψε αναμνήσεις , που την ακολουθούσαν παντού, σε μία συνεχή πορεία. Στην προσπάθεια της να τις «κλειδώσει» κάπου δημιούργησε έργα χαρακτικής γεμάτα μνήμες.

Η Κριστιάνα Ηλιοπούλου μάζεψε αναμνήσεις, που την ακολουθούσαν παντού, σε μία συνεχή πορεία. Στην προσπάθεια της να τις «κλειδώσει» κάπου δημιούργησε έργα χαρακτικής γεμάτα μνήμες.

Αυτές οι μνήμες, όπως λέει και η ίδια, αποτελούν επιγραφές της ψυχής της και έγιναν το ερέθισμα για τα έργα της. Σε ένα κύκλο χαρακτικών - μονότυπων η Κριστιάνα Ηλιοπούλου προσπάθησε να αναδημιουργήσει κομμάτια Χώρου - Χρόνου μέσα από τα μηνύματα της μνήμης της.

Σε μία προσπάθεια να ξαναβρεί τη ζωγραφική μέσα της, τα μονότυπα και η τεχνική της κολλαγραφίας προσέφεραν στη σκέψη και στη γραφή της τη δυνατότητα να εκφράζονται ελευθέρα, μαζί με ένα κολλάζ από τεχνικές και εικαστικές λύσεις.

Αλλεπάλληλα τυπώματα στην ίδια επιφάνεια, εναλλαγές σε διάφανα επίπεδα και έντονα χρώματα, στο φως και τη σκιά, χωρίς υπερβολικές αφηρημένες διαθέσεις είναι τα κύρια χαρακτηριστικά των έργων της.

Η Κριστιάνα Ηλιοπούλου γεννήθηκε στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας και έχει σπουδάσει Ζωγραφική (1997) και Χαρακτική (2004) στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Έχει πραγματοποιήσει δύο ατομικές εκθέσεις (Ελλάδα και Ρουμανία) ενώ έχει συμμετάσχει σε δεκάδες ομαδικές στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Info
Κριστιάνα Ηλιοπούλου
Τεχνοχώρος, αίθουσα τέχνης, Λεμπέση 4 και Μακρυγιάννη
Τηλ/fax: 210 9228370
e-mail: info@haraktes.org
http://www.haraktes.org
Διάρκεια έκθεσης: Από 7 Νοεμβρίου έως 7 Δεκεμβρίου
Ώρες λειτουργίας: Τρίτη-Παρασκευή: 18:00-21:00
Σάββατο: 12:00-15:00
Κυριακή και Δευτέρα κλειστά

Σχετικές ειδήσεις
Παναγιώτης Τέτσης - Χαρακτική: η έκθεση του ΜΙΕΤ στη Λιβαδειά
31.08.2016 12:50
Το Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης, ο Δήμος Λεβαδέων, η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λεβαδειάς και ο σύλλογος «ΦΙΛΟΙ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ», στο πλαίσιο του πολιτιστικού θεσμού των Τροφωνίων παρουσιάζουν την έκθεση του Παναγιώτη Τέτση, Χαρακτική.
Σύγχρονη Χαρακτική Τέχνη από την Αθήνα: Πρόγραμμα ξεναγήσεων από τους καλλιτέχνες
28.06.2016 15:23
Στο διάστημα από 30 Ιουνίου έως και τις 28 Ιουλίου, θα πραγματοποιηθούν οι ακόλουθες ξεναγήσεις στην έκθεση Σύγχρονη Χαρακτική Τέχνη από την Αθήνα από τους ίδιους τους καλλιτέχνες.
Σύγχρονη Χαρακτική Τέχνη από την Αθήνα: ομαδική έκθεση στο Μουσείο Ηρακλειδών
07.06.2016 11:13
Αφιερωμένη στη σύγχρονη χαρακτική δημιουργία, η ομαδική έκθεση Σύγχρονη Χαρακτική Τέχνη από την Αθήνα πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας (επιμέλεια: Μιχάλης Αρφαράς, διευθυντής Τομέα Χαρακτικής) από την Παρασκευή 17 Ιουνίου έως και την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016 στο Παράρτημα του Μουσείου Ηρακλειδών.
Ζωή: έκθεση του Νίκου Σταυρακαντωνάκη στις Εικαστικές Αναζητήσεις
09.03.2016 14:34
Στα πλαίσια της συμμετοχής τους στο 3ο Φεστιβάλ Χαρακτικής Αθηνών, οι Εικαστικές Αναζητήσεις, ένας χώρος που δημιούργησε ο Μελέτης Φικιώρης και προσφέρεται αφιλοκερδώς στους, νέους κυρίως, εικαστικούς για να παρουσιάζουν την δουλειά τους, εγκαινιάζουν την Πέμπτη, 17 Μαρτίου 2016, ώρα 7:00μ.μ. την έκθεση χαρακτικής του Νίκου Σταυρακαντωνάκη, με τον τίτλο «Ζωή».
Οδοιπόροι: έκθεση της Κλέβες Κρίσικο στις Εικαστικές Αναζητήσεις
22.02.2016 14:33
Στο πλαίσιο της συμμετοχής τους στο 3ο Φεστιβάλ Χαρακτικής Αθηνών, οι Εικαστικές Αναζητήσεις, ένας χώρος που δημιούργησε ο Μελέτης Φικιώρης και προσφέρεται αφιλοκερδώς στους, νέους κυρίως, εικαστικούς για να παρουσιάζουν την δουλειά τους, εγκαινιάζουν την Πέμπτη, 3 Μαρτίου 2016, ώρα 7:00μ.μ. την έκθεση χαρακτικής της Κλέβες Κρίσικο, με τον τίτλο «Οδοιπόροι».