Η νεανική θεατρική ομάδα «Έξω Απ’ Την Γυάλα» παρουσιάζει τη θεατρική παράσταση του πολύ γνωστού παιδικού

(και όχι μόνο) διηγήματος «Ο Μικρός Πρίγκιπας» του Antoin de St. Exupery, σε σκηνοθεσία Δήμητρας Γκλιάτη και την συνεργασία εξαίρετων συντελεστών. 

Η διασκευή του έργου, με σύγχρονες αναφορές και με ζωντανή μουσική, διαφυλάσσει ακέραιο το αρχικό και μοναδικό πνεύμα του συγγραφέα.

Σημείωμα Σκηνοθέτη

Από πάνω το παιδί και από κάτω το φως. Ανάμεσά τους ο κόσμος. Πάνω από το φως ένα αστέρι και αστερόσκονη. Πάνω από την αστερόσκονη το όνειρο. Μέσα στο όνειρο όλες οι παιδικές ψυχές μας.

 
Ο Μικρός Πρίγκιπας, ένα έργο που γράπωσε τις ψυχές όλων μας, μικρών και μεγάλων, γιατί η ψυχή δεν έχει ηλικία. Μέσα σε κάθε ενήλικα κρύβεται πάντα μια παιδική ψυχή. Ένα κείμενο γεμάτο φως και αισιοδοξία, νοσταλγία για κάτι αληθινό,  κρυμμένο  μέσα μας.

Μια παρέα παιδιών ακόμα παίζει και, ξαφνικά όπως κάνουν όλα τα παιδιά αποφασίζει να \’παίξει\’ αυτή την ιστορία. Τόσο απλά, μόνο με τη καρδιά γιατί με την καρδιά βλέπεις καλύτερα. Την ουσία δεν τη βλέπουν τα  μάτια. Χωρίς πολλά λόγια γιατί τα λόγια είναι πηγή παρεξηγήσεων.

Με απλά μέσα , με ειλικρίνεια ένα θέατρο που τα έχει όλα ανοιχτά και τίποτα κρυφό οι ρόλοι εναλλάσσονται μπροστά στα μάτια του θεατή. Όλοι βοηθούν και μεταμορφώνοντας τους εαυτούς τους μεταμορφώνουν τις σκηνές, αλλάζουν τον τόπο της δράσης με τον πιο απλό τρόπο ο Μικρός Πρίγκιπας φεύγει από τον πλανήτη του, διασχίζει όλο το σύμπαν και επιστρέφει ξανά πίσω στο δικό του αστεροειδή.

Ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη τους την Αγγέλα, την Χριστίνα, την Αγγελική και την Μελίσσα.

Αφιερώνω το αποτέλεσμα στα παιδιά Πέτρο και Δημήτρη.
 

Δήμητρα Γκλιατή.

 

Συντελεστές:
 
ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΛΙΑΤΗ
ΣΚΗΝΟΓΡΑΦΟΣ: ΕΔΟΥΑΡΔΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΧΟΡΟΓΡΑΦΟΣ: ΒΙΤΩΡΙΑ ΚΟΤΣΑΛΟΥ
ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΠΕΝΔΥΣΗ – ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ: ΜΑΡΙΕΤΑ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΚΤΕΛΣΗ: ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΑΠΕΛΛΑ
VIDEO ARTist: ΑΓΓΕΛΙΝΑ ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΟΥ
ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΔΙΑΣΚΕΥΗ: ΕΛΕΝΗ ΜΠΑΚΟΓΕΩΡΓΟΥ & Θεατρική Ομάδα

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ «Έξω από τη γυάλα»: Αγγελική Βούλγαρη, Αγγελική Βλασοπούλου, Μελίσσα Κωτσάκη, Χριστίνα Ντεζαγιακόμο