Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

My heart belongs to Athens!

My heart belongs to Athens!
Μήπως θυμάστε το Cow Parade; Ναι; Ε, τώρα ήρθε η ώρα να παρελάσουν στην Αθήνα χαρούμενες, χρωματιστές καρδιές! Από τον Ιανουάριο του νέου έτους μέχρι και τον πρώτο μήνα της άνοιξης η πόλη θα γίνει μια μεγάλη καρδιά!

Μήπως θυμάστε το Cow Parade; Ναι; Ε, τώρα ήρθε η ώρα να παρελάσουν στην Αθήνα χαρούμενες, χρωματιστές καρδιές! Από τον Ιανουάριο του νέου έτους μέχρι και τον πρώτο μήνα της άνοιξης η πόλη θα γίνει μια μεγάλη καρδιά!

Τον Ιανουάριο η Hearts in Athens \'08, μια Δημόσια Υπαίθρια Έκθεση Τέχνης, «θα δώσει και την καρδιά της» στους κατοίκους αυτής της πόλης, με σκοπό να τους εξοικειώσει με τα πρωτότυπα έργα τέχνης, σε σχήμα καρδιάς, που θα γεμίσουν με χρώμα τους δρόμους, τις πλατείες, τους σταθμούς του Μετρό, τα σιντριβάνια και τα πάρκα.

Η Συνέντευξη Τύπου για αυτήν την πρωτότυπη υπαίθρια εικαστική έκθεση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 10 Οκτωβρίου, στην οποία δόθηκε ομιλία-χαιρετισμός από την Πρόεδρο του Πολιτισμικού Οργανισμού του Δήμου Αθηναίων, κ. Σόφη Μυτιληναίου - Δασκαλάκη .

Επίσης, αναπτύχθηκαν όλοι οι στόχοι, οι σκοποί και οι διαδικασίες της Έκθεσης από τους εκπροσώπους της Hearts in Athens \'08, την επιμελήτρια της Έκθεσης, κ. Ίρις Κρητικού, τους εκπροσώπους των Χορηγών και τον Πρόεδρο της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί», κ. Ιωάννη Παπαδάτο.

Τα δύο πρώτα γλυπτά , που δημιουργήθηκαν με πολύ έμπνευση και ταλέντο για την Hearts in Athens \'08, ώστε να κοσμήσουν τους δρόμους της Αθήνας, παρουσιάστηκαν ήδη στην εκδήλωση για τη Συνέντευξη Τύπου. Πρόκειται για δύο γλυπτά - καρδιές, δημιουργίες δύο κορυφαίων Ελληνίδων εικαστικών, την γλύπτρια Αφροδίτη Λίτη και την Εύα Κολιοπάντου.

Η έκθεση έχει και φιλανθρωπικό χαρακτήρα, καθώς μετά το πέρας της παραμονής των έργων σε διάφορα μέρη της πόλης, θα πραγματοποιηθεί στις 14 Απριλίου δημοπράτηση των έργων και το 50% των εσόδων θα διατεθεί στην ένωση «Μαζί για το παιδί».

Η ανοιχτή έκθεση Hearts in Athens \'08 έχει τεθεί υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων με τη συνεργασία του Πολιτισμικού Οργανισμού του Δήμου Αθηναίων, ενώ μεγάλοι χορηγοί είναι η σειρά προϊόντων ΔΕΛΤΑ Daily της Vivartia και το Διαγνωστικό και Θεραπευτικό Κέντρο Υγεία.

Info
Hearts in Athens \'08
Σε διάφορους χώρους της Αθήνας
Από τις 21 Ιανουαρίου έως τις 19 Μαρτίου 2008
Αναλυτική ενημέρωση για την πορεία της έκθεσης, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να έχουν από το site www.heartsinathens.gr

Σχετικές ειδήσεις
In the heart of Africa, έκθεση του Κωνσταντίνου Ζήλου στον χώρο της ομάδας Chimeres
21.12.2016 10:41
Η ομάδα Chimeres παρουσιάζει στο χώρο της την έκθεση φωτογραφίας του Κωνσταντίνου Ζήλου, με τίτλο In the heart of Africa.
GR80s. Η Ελλάδα του Ογδόντα: μία έκθεση αφιερωμένη στη δεκατία του '80 στην Τεχνόπολη
09.09.2016 10:53
Η Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων διοργανώνει, από τον Ιανουάριο ως το Μάρτιο του 2017, την ιστορική και πολιτισμική έκθεση «GR80s. Η Ελλάδα του Ογδόντα στην Τεχνόπολη», σε σύμπραξη με τη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση και με την συνεργασία σημαντικών ελληνικών και διεθνών επιστημονικών και πολιτισμικών ιδρυμάτων και φορέων.
Prix Pictet Disorder – Αταξία: Ξενάγηση στην έκθεση φωτογραφίας στη Πινακοθήκη Δήμου Αθηναίων
26.07.2016 14:47
Το διεθνές βραβείο φωτογραφίας Prix Pictet σε συνεργασία με τον ΟΠΑΝΔΑ συνεχίζει την περιοδεία της Έκθεσης των Επιλαχόντων για τον έκτο κύκλο του με τίτλο Disorder (Aταξία) στη Πινακοθήκη του Δήμου Αθηναίων.
Ο Έκτος Κύκλος του Prix Pictet: Disorder – Αταξία στην Πινακοθήκη του Δήμου Αθηναίων
30.06.2016 13:38
Το διεθνές βραβείο φωτογραφίας Prix Pictet σε συνεργασία με τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων συνεχίζει την περιοδεία της Έκθεσης των Επιλαχόντων για τον έκτο κύκλο του με τίτλο Disorder (Aταξία) στη Πινακοθήκη του Δήμου Αθηναίων στο κτίριο της πλατείας Κουμουνδούρου, από τις 30 Ιουνίου έως τις 2 Οκτωβρίου 2016.
UPPER - Contemporary Architecture in Athens: έκθεση του Άγγελου Κωνσταντινίδη στο Booze
08.03.2016 17:04
Το BOOZE μας προσκαλεί στα εγκαίνια της Έκθεσης Φωτογραφίας “UPPER” Contemporary Architecture in Athens του Άγγελου Κωνσταντινίδη, με την τεχνική Long Exposure [μεγάλος χρόνος έκθεσης με κλειστό διάφραγμα].