Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας στο Backstage Theatre Festival στο Badminton

Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας στο Backstage Theatre Festival στο Badminton

Το Θέατρο Badminton παρουσιάζει το έργο του William Shakespeare «Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας» από την ομάδα βλακlist

από τις 18 Ιανουαρίου μέχρι τις 5 Φεβρουαρίου 2012. Η παράσταση παρουσιάζεται στο πλαίσιο του Backstage Theatre Festival.

 

Από τους δημιουργούς των έργων "The Theatre Case" και " Το νησί", οι βλακlist παρουσιάζουν την καινούρια τους θεατρική παραγωγή. Μια ρομαντική κωμωδία σε πέντε πράξεις με την υπογραφή του William Shakespeare.

 


Όταν δύο ζευγάρια από ματαιωμένους εραστές, ένα μπουλούκι από αδέξιους ερασιτέχνες ηθοποιούς, ένα ζευγάρι αντιμαχόμενων υπερφυσικών ξωτικών και ένα ερωτικό φίλτρο που πήγε στραβά, ενώνονται μέσα σε ένα μαγεμένο φεγγαρόλουστο δάσος, υπό την ξέφρενη ατμόσφαιρα ενός βασιλικούγάμου, το αποτέλεσμα είναι ένα ασύγκριτο μείγμα ευθυμίας και μαγείας.

 


ΣΚΗΝΟΘΕΤΙΚΗ ΑΠΟΨΗ


Ένα «Όνειρο» και δη «Καλοκαιρινής Νύχτας». Ξεκινώντας από το ίδιο το κείμενο του Σαίξπηρ και χρησιμοποιώντας μια νέα, πρωτότυπη μετάφραση, ειδικά γραμμένη για το συγκεκριμένο εγχείρημα της ομάδας, και που δημιουργήθηκε από τις ανάγκες της σύγχρονης εποχής, αλλά και με πιστότητα στη γραφή του Σαίξπηρ, το κείμενο "Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας" θα παρουσιαστεί σε ολόκληρο το εύρος του.

 

Χρησιμοποιώντας την αισθητική που θα αναπτυχθεί στην παράσταση, θα είναι μια κοντινή και παραπλήσια εκδοχή στον ελισαβετιανό τρόπο παρουσίασης του θεάτρου, όπου τα σκηνικά και τα κοστούμια υπήρξαν μινιμαλιστικά και το βάρος έπεφτε στην ενσάρκωση του κειμένου από τον ηθοποιό. Δίνοντας έτσι την ευκαιρία στο χώρο, να αναπνεύσει με διάφορους τρόπους και να δημιουργήσει διαφορετικά επίπεδα δράσης. Με αυτόν τον τρόπο θα επιτυγχάνεται η σκηνική αφαίρεση, αλλά συγχρόνως και ο νοηματικός και δραματουργικός πλουραλισμός.

 

Στο συγκεκριμένο έργο, πάντα υπάρχει η ερώτηση του πώς να επιτευχθεί το στοιχείο της μαγείας επί σκηνής. Τι τρόπους να χρησιμοποιήσει κανείς, βασισμένους σε τι, για να δείξει τη μαγεία και τα εξωπραγματικά πρόσωπα του έργου, την Τιτάνια, τον Όμπερον, τα ξωτικά κλπ; Σε παράξενα κοστούμια, σε σκηνική μηχανική υποστήριξη; Μπορεί το ίδιο ή και ακόμα πιο ισχυρό εφέ να δημιουργηθεί με μόνο μέσο το σώμα του ηθοποιού; Εμείς πιστεύουμε πως ναι.

 


Και με αυτόν τον τρόπο το όλο στυλ της σκηνικής μας προσέγγισης είναι ένας συνδυασμός του κλασσικού κειμένου μαζί με τις τεχνικές κίνησης του σώματος.


Στόχος μας είναι το «Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας», ένα από τα πιο σημαντικά κλασσικά θεατρικά κείμενα της Δυτικής Λογοτεχνίας, να επικοινωνηθεί με τη δική μας σύγχρονη φρέσκια ματιά.

 


ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ


Σκηνοθεσία, Σκηνικά & Σχεδιασμός Φωτισμών: Federico Nieto – El’ Gazi
Μετάφραση, Κοστούμια & Εικαστική Επιμέλεια: Μαργαρίτα Αμαραντίδη
Πρωτότυπη Μουσική: Γιώργος Τζιουβάρας
Κατασκευή Σκηνικού: Δημήτρης Δημόπουλος & βλακlist
Graphic Design: Γιώργος Μ. Αμαραντίδης (meteoros)
Α Βοηθός Σκηνοθέτη: Κωνσταντίνα Αρκουλή
Β Βοηθός Σκηνοθέτη: Μαίρη Παπαθανασίου
Βοηθός Κοστουμιών: Μυρτώ Κοσμοπούλου
Σωματική Προετοιμασία: Νατάσα Ζαγκλή
Τεχνική Υποστήριξη: Αλέξανδρος Οικονόμου

 

ΠΑΙΖΟΥΝ


Θάνος Αλεξίου, Μαργαρίτα Αμαραντίδη, Χάρης Αποστολάκος, Αλέξανδρος Βαμβούκος, Asadour Goudikian, Νατάσα Ζαγκλή, Γιάννης Ηλιόπουλος , Νάντια Καβουλάκου, Σάββας Κοβλακάς, Δημήτρης Παπαδάτος, Νάντια Παυλάκη, Νίκος Ρουμπάκης, Κώστας Φυτίλης

 

Σχετικές ειδήσεις
Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας, του Ουίλιαμ Σέξπιρ στο 1ο Μεσογειακό Φεστιβάλ Δήμου Καλλιθέας
31.08.2016 14:40
Η Τάνια Κίτσου και η ομάδα της Fractals με το “Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας” του Ουίλιαμ Σέξπιρ μας παρασύρουν σ' έναν ονειρικό κόσμο. Σ' ένα μαγικό παιχνίδι αντανακλάσεων όπου βήμα- βήμα ο οικοδεσπότης, Θησέας, μας αποκαλύπτει μια πραγματικότητα όπου όλα μεταμορφώνονται διαρκώς. Μέχρι και οι θεατές σε ηθοποιούς του έργου που παρακολουθούν.
Το όνειρο καλοκαιρινής νύχτας στο 1ο Reborn in Athens Festival
12.07.2016 14:10
Η παράσταση Το Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας έρχεται στο 1ο Reborn in Athens Festival, στις 13 και 14 Ιουλίου 2016.
Το ζήτημα της Φαλακρής Τραγουδίστριας στο 1ο Reborn in Athens Festival
06.07.2016 13:03
Η παράσταση που ήρθε από τη Θεσσαλονίκη και παρουσιάστηκε στην Αθήνα, εγκαινιάζοντας τη σειρά «Δροσερό Βλέμμα» στο Θησείον, ένα Θέατρο για τις Τέχνες, εντάσσεται δυναμικά στο Reborn in Athens, στις 7, 8 και 9 Ιουλίου 2016: μια πρωτότυπη σκηνική και κειμενική σύνθεση, πάνω στο Παράλογο, με βασικό άξονα το κείμενο του Ευγένιου Ιονέσκο «Η Φαλακρή τραγουδίστρια».
Το Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας του William Shakespeare στο Θησείον, Ένα θέατρο για τέχνες
12.04.2016 16:23
Μαστόρια, ένα έχω να σας πω: ο Βασιλιάς μόλις τέλειωσε το φαΐ του. Ντυθείτε, στολιστείτε και πάμε στο παλάτι για να παίξουμε! Τέλος οι κουβέντες! Φύγαμε!
Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας για δύο παραστάσεις στο Blackbox
22.02.2016 15:40
Η Εταιρεία Θεάτρου Θέση και το “Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας” φέρνει τον κόσμο των ξωτικών, των ευγενών και των ταπεινών μαστόρων στο Blackbox στις 2 και στις 9 Μαρτίου 2016 στις 21:00, για δύο μόνο παραστάσεις.