Το πρώτο παιδικό βιβλίο της Αλεξάνδρας Κ, με τίτλο Η πιο παράξενη ιστορία του κόσμου, κυκλοφόρησε απο τις εκδόσεις Πατάκη.

Κάπου στον κόσμο υπάρχει ένα πολύ παράξενο μουσείο: το Μουσείο Παράξενης Ιστορίας. Πίσω από τις βαριές του πόρτες, πίνακες, αγάλματα και απομεινάρια παραμυθιών περιμένουν χρόνια τώρα να τα επισκεφθείς. Τι συμβαίνει όμως τα βράδια, όταν τα φώτα σβήνουν;
Πώς οι Ξεχασμένες Πριγκίπισσες έπεσαν σε κατάθλιψη και γιατί τα Πεφταστέρια απεργούν;
Τι είναι οι χαραμέλες και για ποιο λόγο σε κάλεσε εδώ ο κύριος Πανταλόν;
Τι κάνουν τα πορτρέτα των Απελπιστικά Σκανταλιάρικων Παιδιών όταν κανείς δεν έρχεται να τα δει;
Και πώς είναι δυνατόν να το σκάσει κανείς από το κάδρο του και να γυρίσει όλο τον κόσμο σε μια νύχτα, καβάλα σ’ ένα ξύλινο αλογάκι;
Μια ταξιδιάρικη ιστορία με μαγικές εικόνες για όσους νομίζουν πως δεν πιστεύουν πια στα παραμύθια.

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα:

Πρόκειται για μια νέα δροσερή φωνή στην παιδική λογοτεχνία, με φαντασία και ευαισθησία.
Η Αλεξάνδρα Κ* γεννήθηκε στην Κέρκυρα το 1985. Σπούδασε θέατρο στη σχολή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, στο Τμήμα Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου και στη σχολή της Stella Adler στη Νέα Υόρκη. Παρακολούθησε επίσης μαθήματα σεναρίου (Gotham Writers, NY) και θεατρικής γραφής (Διεθνές Ινστιτούτο Θεάτρου, Αθήνα).
Εργάστηκε για λίγο ως ηθοποιός. Σήμερα ασχολείται πια συστηματικά με τη συγγραφή (θεατρικά έργα, παιδικά βιβλία, σενάρια, άρθρα και κείμενα διαφημίσεων). Η πιο παράξενη ιστορία του κόσμου είναι το πρώτο της βιβλίο. Θα ακολουθήσουν τα Πεταλουδόνειρα, μια εξίσου πρωτότυπη ιστορία που θα κυκλοφορήσει λίγο πριν από το Πάσχα.
Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί της στο www.whoisalexandrak.com

Λίγα λόγια για την εικονογράφο:

Η Μαρία Ηλένια Δουλαδίρη γεννήθηκε το 1985 στον Βόλο, όπου έζησε τα παιδικά της χρόνια. Το 2009 αποφοίτησε από το Τμήμα Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ. και από το 2008 ζει και εργάζεται στην Αθήνα ως σκηνογράφος-ενδυματολόγος σε θεατρικές και μουσικές σκηνές και συμμετέχει σε διάφορα εικαστικά δρώμενα.