Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017

Fragments από τη Void Company: Xοροθεατρική παράσταση στο Βρυσάκι

Fragments από τη Void Company: Xοροθεατρική παράσταση στο Βρυσάκι

Το Βρυσάκι παρουσιάζει τη χοροθεατρική παράσταση «Fragments» από τη Void Company από τις

6 μέχρι τις 29 Ιανουαρίου 2012.

 

Ένας άνθρωπος κοιτάζει μπροστά. Δίπλα του ένας άνθρωπος μόνος. Ακούγεται μια παράξενη μουσική . Κι αυτό είναι όλο.
Η παράσταση αυτή ξεκίνησε από μια μελέτη πάνω στη "Μονωδία", του Σάμιουελ Μπέκετ. Ο μονόλογος ενός αφηγητή, που μιλάει για τον εαυτό του σε πρόσωπο τρίτο ενικό. Το κείμενο αυτό στάθηκε πηγή έμπνευσης και γέννησε το project "Fragments". Κάθε μέλος της ομάδας δημιούργησε το δικό του πρόσωπο/προσωπείο πίσω από τη "Μονωδία" και τα πρόσωπα αυτά δημιούργησαν μια νέα παράσταση και μια ξεχωριστή ιστορία.

 


Κάθε παράσταση είναι και μια διαφορετική σκηνική εγκατάσταση, ανάλογα με την ιστορία των διαφορετικών ερμηνευτών.
Η ομάδα Void συστάθηκε το 2010 με σκοπό τη σύμπραξη καλλιτεχνών, διαφορετικών καταβολών και τομέα ενασχόλησης. Στόχος της ομάδας είναι η παρουσίαση πρωτότυπου υλικού με λόγο και κίνηση, καθώς επίσης και η έρευνα των διαφορετικών μορφών σκηνικών εγκαταστάσεων, που μπορεί να προκύψουν γύρω από μια θεματική ενότητα.

 

Η λογική (ιδεολογία) πάνω στην οποία κινείται η αισθητική  των μελών της Void, είναι αυτή της αφαίρεσης, αφήνοντας να εκφραστεί το σκηνικά αναγκαίο, χωρίς στοιχεία αποπροσανατολισμού. Ως τώρα η Void έχει παρουσιάσει  2 θεματικές - project: τη "χωμΑτερΗ" και το "3am".

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ


Σύνθεση /σκηνική εγκατάσταση: Void
Κείμενο: Ντένις Μεταξάς
Μουσική σύνθεση: Χρήστος Λουκάς + Void


Ερμηνεύουν
Κίνηση: Σοφία Καραγιώργου, Νατάσα Γάτσιου, Δώρα Ζούμπα
Λόγος: Ειρήνη Στάικου
Κιθάρα: Χρήστος Λουκάς
Φωνή: Ντένις Μεταξάς

 

Σχετικές ειδήσεις
Μήδεια - μέρος 1ο από την OST Ensemble Theatre company στο ΚΕΤ
18.11.2016 10:56
Η OST Ensemble Theatre company παρουσιάζει στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων, την παράσταση Μήδεια - μέρος 1ο, σε σενάριο και σκηνοθεσία του Στάθη Γραφανάκη και ερμηνεία της Βασιλικής Σαραντοπούλου.
Το Σακάκι που Βελάζει, του Στανισλάβ Στρατίεβ στο Θέατρο ΠΚ
01.11.2016 12:34
Η Seven Eleven Theater Company παρουσιάζει στο Θέατρο ΠΚ το έργο του Στανισλάβ Στρατίεβ, Το Σακάκι που Βελάζει.
Φιλοκτήτης, του Γιάννη Ρίτσου για λίγες παραστάσεις στο Βρυσάκι
30.08.2016 13:49
Η Σίσσυ Παπαθανασίου συναντά τον Ένκε Φεζολλάρι και μας παρουσιάζουν τον Φιλοκτήτη του Γιάννη Ρίτσου: η παράσταση που παρουσιάστηκε στο «ELAIώNAS Festival 2016» και, στη συνέχεια, ταξίδεψε στο Φεστιβάλ Βόλου και στο Bουκουρέστι στο UNDERCLOUD - Festival de Teatru Independent de Orice, έρχεται στο Βρυσάκι, Χώρος Τέχνης & Δράσης: από τις 5 Σεπτεμβρίου, και κάθε Δευτέρα και Τρίτη, για 8 μόνο παραστάσεις.
Το σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα (reloaded) ξανά στο Βρυσάκι
20.05.2016 10:46
Η παράσταση που κέρδισε θεατές, μικρούς και μεγάλους, άνδρες και γυναίκες, θεατρόφιλους και μη, το ασφυτικό καλοκαίρι του 2015, επιστρέφει τον Ιούνιο στο Βρυσάκι, Χώρος Τέχνης & Δράσης: Το Σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα θα ανοίξει την πόρτα του για τον Ιούνιο, κάθε Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη, στην πιο όμορφη αυλή της Αθήνας κάτω από την Ακρόπολη.
If It Be Now – Fragments and Impressions of Hamlet στον Ειλισσό
05.04.2016 15:09
Η παράσταση If It Be Now – Fragments and Impressions of Hamlet "Αν είναι τώρα - Θραύσματα και Εντυπώσεις από τον Άμλετ" παρουσιάζεται την Κυριακή 10 Απριλίου 2016 στο Θέατρο Ειλισσός.