Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2016

Η Τέχνη βγαίνει εκτός

Η Τέχνη βγαίνει εκτός
Εξοικείωση με τις τάσεις, τα μέσα και τους προβληματισμούς της Σύγχρονης Τέχνης προτείνεται επειγόντως. Το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης αναλαμβάνει να μας εξοικειώσει με τη σειρά εκθέσεων ΕΚΤΟΣ.

Εξοικείωση με τις τάσεις, τα μέσα και τους προβληματισμούς της Σύγχρονης Τέχνης προτείνεται επειγόντως. Το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης αναλαμβάνει να μας εξοικειώσει με τη σειρά εκθέσεων ΕΚΤΟΣ.

Η σειρά εκθέσεων ΕΚΤΟΣ είναι ένα πρόγραμμα συνεργασίας με δυναμικούς εικαστικούς φορείς της περιφέρειας. Η φετινή συνεργασία πραγματοποιείται με τον Δήμο Ελευσίνας, παρουσιάζοντας θεματικούς πυρήνες από τις συλλογές του μέσα από μία σειρά εκθέσεων που αλληλοσυμπληρώνονται.

Μέσα από αυτή τη σειρά, λοιπόν, από τις 5 Οκτωβρίου έως τις 16 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η έκθεση «Νίκος Κεσσανλής, Από την ύλη στην εικόνα», στο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Ελευσίνας «Λ. Κανελλόπουλος».

Πρόκειται να εκτεθούν έργα των συλλογών του ΕΜΣΤ, εστιάζοντας στην καλλιτεχνική δραστηριότητα του Νίκου Κεσσανλή από τις αρχές της δεκαετίας του \'60 ως τη δεκαετία \'90.

Τα έργα του καλλιτέχνη κινούνται ανάμεσα σε εννοιολογικούς και μορφολογικούς προβληματισμούς, στις νεωτερικές καλλιτεχνικές πρακτικές, αλλά και όσον αφορά στα κοινωνικοπολιτικά και πολιτισμικά συμφραζόμενα της εποχής.

Η έκθεση θα παρουσιάσει 35 περίπου έργα, τα οποία θα αναδείξουν τη θέση του Νίκου Κεσσανλή απέναντι σε καίρια καλλιτεχνικά ζητήματα, όπως τα όρια της ζωγραφικής γλώσσας, η εκφραστική αξία της χειρονομίας και η φωτομηχανική αποδόμηση της εικόνας.

Info
Νίκος Κεσσανλής. Από την ύλη στην εικόνα
Από 5 Οκτωβρίου έως 16 Νοεμβρίου
Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Ελευσίνας «Λ. Κανελλόπουλος»
Δραγούμη 37, Ελευσίνα, τηλ.: 210 5544 325
Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά, 10.00 με 14.00 και 18.00 με 22.00
Επιμέλεια της έκθεσης: Τίνα Πανδή, ιστορικός τέχνης του ΕΜΣΤ
Η έκθεση διοργανώνεται σε συνεργασία με το Δήμο Ελευσίνας.
Eθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης
www.emst.gr
http://fixit-emst.blogspot.com

Σχετικές ειδήσεις
Έκθεση Δημοτικής Συλλογής Έργων Τέχνης Ελευσίνας – Μέρος Α΄
26.07.2016 15:44
Μια ανάσα δροσιάς μέσα στο άνυδρο καλοκαίρι, η Δημοτική Συλλογή Έργων Τέχνης Ελευσίνας, που μετά από δεκαετίες βγαίνει ξανά στο φως, αποκαλύπτοντας τους κρυμμένους θησαυρούς της σε δύο μέρη.
9 Μεταβάσεις. Το Φανταστικό Μουσείο: Έκθεση στο Παλαιό Ελαιουργείο Ελευσίνας
25.05.2016 14:36
Η Αρχιτεκτονική Σχολή του ΕΜΠ σε συνεργασία με τον Δήμο Ελευσίνας και τον Φορέα "Ελευσίνα 2021 Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης – Υποψήφια Πόλη" πραγματοποιούν έκθεση με τίτλο "9 Μεταβάσεις: ΤΟ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ", που θα εγκαινιαστεί στις 3 Ιουνίου 2016 στο Παλαιό Ελαιουργείο της Ελευσίνας.
Η τέχνη ανθίζει στην οδό Λεμπέση: Δύο εκθέσεις των Γιώργου Πανταζή και Μίλυ Μαρτιώνου
05.05.2016 14:14
Την Παρασκευή 13 Μαΐου 2016 στις 20:00, η αίθουσα τέχνης Τεχνοχώρος και η γκαλερί artshot Sophia Gaitani, μας προσκαλούν στα κοινά εγκαίνια δύο εκθέσεων με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, προσεγγίζοντας την τέχνη με μία άκρως εορταστική και ανοιξιάτικη διάθεση.
Η Τυπογραφία ως καλλιτεχνική πράξη: έκθεση στο Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης
12.04.2016 11:32
H Τυπογραφία είναι η τέχνη της αποτύπωσης γραπτού λόγου και εικόνων σε χαρτί, ύφασμα, μέταλλο ή άλλο υλικό με τη βοήθεια τεχνικών μέσων και συνήθως σε μαζική κλίμακα.
Έκθεση για τις Ειδικές Εκδόσεις 1966-2016 της Γκαλερί Ζουμπουλάκη
18.02.2016 11:37
Η Γκαλερί Ζουμπουλάκη, από το 1966 που ανοίγει τον χώρο στην Κριεζώτου 7, εκτός από τη συστηματική προώθηση της Σύγχρονης Τέχνης –μέσω των εκθέσεων, προβάλλει το έργο των συνεργαζόμενων καλλιτεχνών μέσα από τις ειδικές της εκδόσεις, χαρακτικά, λιθογραφίες, μεταξοτυπίες, giclée prints κ.λπ.