Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

Η Τέχνη βγαίνει εκτός

Η Τέχνη βγαίνει εκτός
Εξοικείωση με τις τάσεις, τα μέσα και τους προβληματισμούς της Σύγχρονης Τέχνης προτείνεται επειγόντως. Το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης αναλαμβάνει να μας εξοικειώσει με τη σειρά εκθέσεων ΕΚΤΟΣ.

Εξοικείωση με τις τάσεις, τα μέσα και τους προβληματισμούς της Σύγχρονης Τέχνης προτείνεται επειγόντως. Το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης αναλαμβάνει να μας εξοικειώσει με τη σειρά εκθέσεων ΕΚΤΟΣ.

Η σειρά εκθέσεων ΕΚΤΟΣ είναι ένα πρόγραμμα συνεργασίας με δυναμικούς εικαστικούς φορείς της περιφέρειας. Η φετινή συνεργασία πραγματοποιείται με τον Δήμο Ελευσίνας, παρουσιάζοντας θεματικούς πυρήνες από τις συλλογές του μέσα από μία σειρά εκθέσεων που αλληλοσυμπληρώνονται.

Μέσα από αυτή τη σειρά, λοιπόν, από τις 5 Οκτωβρίου έως τις 16 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η έκθεση «Νίκος Κεσσανλής, Από την ύλη στην εικόνα», στο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Ελευσίνας «Λ. Κανελλόπουλος».

Πρόκειται να εκτεθούν έργα των συλλογών του ΕΜΣΤ, εστιάζοντας στην καλλιτεχνική δραστηριότητα του Νίκου Κεσσανλή από τις αρχές της δεκαετίας του \'60 ως τη δεκαετία \'90.

Τα έργα του καλλιτέχνη κινούνται ανάμεσα σε εννοιολογικούς και μορφολογικούς προβληματισμούς, στις νεωτερικές καλλιτεχνικές πρακτικές, αλλά και όσον αφορά στα κοινωνικοπολιτικά και πολιτισμικά συμφραζόμενα της εποχής.

Η έκθεση θα παρουσιάσει 35 περίπου έργα, τα οποία θα αναδείξουν τη θέση του Νίκου Κεσσανλή απέναντι σε καίρια καλλιτεχνικά ζητήματα, όπως τα όρια της ζωγραφικής γλώσσας, η εκφραστική αξία της χειρονομίας και η φωτομηχανική αποδόμηση της εικόνας.

Info
Νίκος Κεσσανλής. Από την ύλη στην εικόνα
Από 5 Οκτωβρίου έως 16 Νοεμβρίου
Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Ελευσίνας «Λ. Κανελλόπουλος»
Δραγούμη 37, Ελευσίνα, τηλ.: 210 5544 325
Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά, 10.00 με 14.00 και 18.00 με 22.00
Επιμέλεια της έκθεσης: Τίνα Πανδή, ιστορικός τέχνης του ΕΜΣΤ
Η έκθεση διοργανώνεται σε συνεργασία με το Δήμο Ελευσίνας.
Eθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης
www.emst.gr
http://fixit-emst.blogspot.com

Σχετικές ειδήσεις
Συμμετοχή του ΚΜΣΤ στην έκθεση «Genii Loci. Ελληνική Τέχνη από το 1930 έως σήμερα»
01.12.2016 16:47
Διπλή παρουσία για το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης αυτές τις μέρες στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας. Αφορμή αποτελούν τόσο η μεγάλη έκθεση-πανόραμα της σύγχρονης ελληνικής τέχνης με τίτλο «Genii Loci. Ελληνική Τέχνη από το 1930 έως σήμερα» που εγκαινιάζεται στις 30 Νοεμβρίου στο Κρατικό Μουσείο Manege στη ρωσική μεγαλούπολη, αλλά και η ομιλία της διευθύντριας του ΚΜΣΤ Μαρίας Τσαντσάνογλου στο 5ο Διεθνές Πολιτιστικό Φόρουμ την Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου.
Genii Loci. Ελληνική Τέχνη από το 1930 έως σήμερα: έκθεση στο Κρατικό Μουσείο Manege της Αγίας Πετρούπολης
28.11.2016 17:09
Σημαντικές πτυχές της νεώτερης και σύγχρονης εικαστικής δημιουργίας, που είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με την έννοια του τόπου και τη σημασία του ως πεδίου αισθητικής, καλλιτεχνικής και ευρύτερα πολιτισμικής αναζήτησης, θα παρουσιαστούν στην έκθεση «Genii Loci. Ελληνική Τέχνη από το 1930 έως σήμερα» που διοργανώνει το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού σε συνεργασία με την Εθνική Πινακοθήκη-Μουσείο Αλεξάνδρου Σούτζου, το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης και το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, στο πλαίσιο του αφιερωματικού «Έτους Ελλάδας - Ρωσίας 2016».
Υποθετικοί Χοροί: έκθεση του Γκεόργκι Λιτιτσέφσκι στο Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης
08.11.2016 17:15
Το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης υποδέχεται τον σημαντικότερο εκπρόσωπο του κόμικς στην σύγχρονη ρωσική τέχνη, τον Γκεόργκι Λιτιτσέφσκι (Georgy Litichevsky, γεν. Dnepropetrovsk 1956, ζει στη Μόσχα και την Νυρεμβέργη).
Έκθεση Δημοτικής Συλλογής Έργων Τέχνης Ελευσίνας – Μέρος Α΄
26.07.2016 15:44
Μια ανάσα δροσιάς μέσα στο άνυδρο καλοκαίρι, η Δημοτική Συλλογή Έργων Τέχνης Ελευσίνας, που μετά από δεκαετίες βγαίνει ξανά στο φως, αποκαλύπτοντας τους κρυμμένους θησαυρούς της σε δύο μέρη.
9 Μεταβάσεις. Το Φανταστικό Μουσείο: Έκθεση στο Παλαιό Ελαιουργείο Ελευσίνας
25.05.2016 14:36
Η Αρχιτεκτονική Σχολή του ΕΜΠ σε συνεργασία με τον Δήμο Ελευσίνας και τον Φορέα "Ελευσίνα 2021 Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης – Υποψήφια Πόλη" πραγματοποιούν έκθεση με τίτλο "9 Μεταβάσεις: ΤΟ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ", που θα εγκαινιαστεί στις 3 Ιουνίου 2016 στο Παλαιό Ελαιουργείο της Ελευσίνας.