Σάββατο, 22 Οκτωβρίου 2016

Sudden Infant, Bill Kouligas, Balinese Beast στη Knot Gallery

Sudden Infant, Bill Kouligas, Balinese Beast στη Knot Gallery

H Presque Rien και η (K)NØTmusic παρουσιάζουν τους Sudden Infant, Bill Kouligas και Balinese Beast την ...

Παρασκευή 6 Ιανουρίου 2012.

 

Γεννημένος στη Βασιλεία και πλέον κάτοικος Βερολίνου, ο Joke Lanz είναι ένας από τους πιο παραγωγικούς καλλιτέχνες , κινούμενος στα όρια όπου η performance και  η body art συναντούν τον αυτοσχεδιασμό και το θόρυβο. Ως Sudden Infant, δημιουργεί ένα μοναδικό μείγμα σωματικής sound poetry και επιληπτικών εκρήξεων θορύβου, χρησιμοποιώντας μικρόφωνα επαφής, loops, tapes, κ.α.

Το αποτέλεσμα είναι μια ακραία μορφή musique concrète που αντιπαραθέτει τη σπασμωδική φλυαρία με μια σειρά από αποπροσανατολιστικά electronics. Βασικό μέλος της κολλεκτίβας Schimpfluch-Gruppe η οποία χρησιμοποίησε στις δράσεις της διάφορα μέσα για να καταλύσει κάθε αντιληπτή έννοια κοινωνικού δόγματος, ο Joke Lanz έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με τους: Christian Marclay, G.X. Jupitter-Larsen (The Haters), Daniel Menche, Lasse Marhaug (Jazkamer), Voice Crack, MSBR, Astro, C.C.C.C., The New Blockaders.
http://suddeninfant.com/

 

Εκτός από ιδιοκτήτης της ανεξάρτητης δισκογραφικής PAN, ο Βασίλης Κουλιγκάς εξερευνά και τον κόσμο της ηλεκτρονικής μουσικής, υφαίνοντας το δικό του ηλεκτροακουστικό σύμπαν χρησιμοποιώντας αναλογικά synths, tapes και άλλα εργαλεία για να δημιουργήσει ήχους που ακροβατούν ανάμεσα σε ονειρικά μονοπάτια, θορυβικά περάσματα και λαβυρίνθους από tape loops. Ως Family Battle Snake αλλά και χρησιμοποιώντας το δικό του όνομα έχει συνεργαστεί με τους C. Spencer Yeh (Burning Star Core), Sudden Infant, John Olson (Wolf Eyes), Chris Corsano, Joseph Hammer, Pete Nolan (Magik Markers) και άλλους.
http://www.pan-act.com/

 

Οι Balinese Beast (Γιώργος Αξιώτης και Ιλάν Μανουάχ) μοιάζει να έχουν βαλθεί να προσδιορίσουν την πιο σύντομη απόσταση ανάμεσα στη  σιωπή και τον εκκωφαντικό θόρυβο, και το αντίστροφο. Οπλισμένοι με free jazz σαξόφωνα, σπιτικά electronics, effects και samples δημιουργούν μινιατούρες από feedback και άγρια, χαοτικά cut-ups που μπλέκουν την πανκ ενέργεια με την αυτοσχεδιαστική πρακτική, σε μια περιπλάνηση στα άκρα του ηχητικού φάσματος. Μετά από ένα αιχμηρό πρώτο LP και μια split κασσέτα με τους Dieter Müh, μόλις κυκλοφόρησαν το επτάιντσο Soft Offerings.
http://www.balinesebeast.com/

Σχετικές ειδήσεις
Οι Saint Etienne παρουσιάζουν live το Fox Base Alpha στο Gagarin205
21.09.2016 13:57
Οι Saint Etienne παρουσιάζουν την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016 το δίσκο Fox Base Alpha, live στο Gagarin 205.
Ανάμεσα σε Δύση και Ανατολή: Βασίλης Τσαμπρόπουλος και Νεκταρία Καραντζή σε Ευρωπαϊκή Περιοδεία
21.07.2016 15:38
Ο Βασίλης Τσαμπρόπουλος και η Νεκταρία Καραντζή παρουσιάζουν τη νέα διεθνή δισκογραφική παραγωγή “Eleison” και ετοιμάζονται για τη νέα καλοκαιρινή ευρωπαϊκή περιοδεία τους.
Ο Σπύρος Γραμμένος παρουσιάζει το 16 στο Passport Art
27.04.2016 17:07
Ο απρόβλεπτος performer, ευρηματικός τραγουδοποιός και sui generis persona, Σπύρος Γραμμένος, παρουσιάζει την Παρασκευή στις 6 Μαΐου στο Passport Art τον νέο του δίσκο “16” (δεκάξι) που μόλις κυκλοφόρησε από τη Feelgood Records, ανάμεσα από παλαιότερα σουξέ και «Ιστορίες του Κουρέα»
Σtella + Larry Gus: ένα χορευτικό double bill στο Gagarin
22.03.2016 13:17
Ένα απολύτως ταιριαστό double bill με δυο από τα πιο συναρπαστικά ονόματα της ελληνικής αγγλόφωνης σκηνής, η Σtella και ο Larry Gus, έρχεται στο Gagarin 205 στις 7 Μαΐου 2016.
Bill Sims JR. & Matthew Skoller Band live στο Half Note
27.01.2016 12:48
Το Half Note υποδέχεται τους Bill Sims JR. & Matthew Skoller Band από την Παρασκευή 5 έως και τη Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2016.