Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

Sudden Infant, Bill Kouligas, Balinese Beast στη Knot Gallery

Sudden Infant, Bill Kouligas, Balinese Beast στη Knot Gallery

H Presque Rien και η (K)NØTmusic παρουσιάζουν τους Sudden Infant, Bill Kouligas και Balinese Beast την ...

Παρασκευή 6 Ιανουρίου 2012.

 

Γεννημένος στη Βασιλεία και πλέον κάτοικος Βερολίνου, ο Joke Lanz είναι ένας από τους πιο παραγωγικούς καλλιτέχνες , κινούμενος στα όρια όπου η performance και  η body art συναντούν τον αυτοσχεδιασμό και το θόρυβο. Ως Sudden Infant, δημιουργεί ένα μοναδικό μείγμα σωματικής sound poetry και επιληπτικών εκρήξεων θορύβου, χρησιμοποιώντας μικρόφωνα επαφής, loops, tapes, κ.α.

Το αποτέλεσμα είναι μια ακραία μορφή musique concrète που αντιπαραθέτει τη σπασμωδική φλυαρία με μια σειρά από αποπροσανατολιστικά electronics. Βασικό μέλος της κολλεκτίβας Schimpfluch-Gruppe η οποία χρησιμοποίησε στις δράσεις της διάφορα μέσα για να καταλύσει κάθε αντιληπτή έννοια κοινωνικού δόγματος, ο Joke Lanz έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με τους: Christian Marclay, G.X. Jupitter-Larsen (The Haters), Daniel Menche, Lasse Marhaug (Jazkamer), Voice Crack, MSBR, Astro, C.C.C.C., The New Blockaders.
http://suddeninfant.com/

 

Εκτός από ιδιοκτήτης της ανεξάρτητης δισκογραφικής PAN, ο Βασίλης Κουλιγκάς εξερευνά και τον κόσμο της ηλεκτρονικής μουσικής, υφαίνοντας το δικό του ηλεκτροακουστικό σύμπαν χρησιμοποιώντας αναλογικά synths, tapes και άλλα εργαλεία για να δημιουργήσει ήχους που ακροβατούν ανάμεσα σε ονειρικά μονοπάτια, θορυβικά περάσματα και λαβυρίνθους από tape loops. Ως Family Battle Snake αλλά και χρησιμοποιώντας το δικό του όνομα έχει συνεργαστεί με τους C. Spencer Yeh (Burning Star Core), Sudden Infant, John Olson (Wolf Eyes), Chris Corsano, Joseph Hammer, Pete Nolan (Magik Markers) και άλλους.
http://www.pan-act.com/

 

Οι Balinese Beast (Γιώργος Αξιώτης και Ιλάν Μανουάχ) μοιάζει να έχουν βαλθεί να προσδιορίσουν την πιο σύντομη απόσταση ανάμεσα στη  σιωπή και τον εκκωφαντικό θόρυβο, και το αντίστροφο. Οπλισμένοι με free jazz σαξόφωνα, σπιτικά electronics, effects και samples δημιουργούν μινιατούρες από feedback και άγρια, χαοτικά cut-ups που μπλέκουν την πανκ ενέργεια με την αυτοσχεδιαστική πρακτική, σε μια περιπλάνηση στα άκρα του ηχητικού φάσματος. Μετά από ένα αιχμηρό πρώτο LP και μια split κασσέτα με τους Dieter Müh, μόλις κυκλοφόρησαν το επτάιντσο Soft Offerings.
http://www.balinesebeast.com/

Σχετικές ειδήσεις
Sancho 003 και Μαρία Λατσίνου live στο six d.o.g.s
09.02.2017 15:32
Οι Sancho 003 παράγουν ηλεκτρο-ακουστικά ηχοτοπία χρησιμοποιώντας την τεχνική του looping σε όλες τους τις συνθέσεις, που είναι αποκλειστικά οργανικές.
Οι Nylon Astra Band επιστρέφουν στο Faust
02.01.2017 16:05
Οι Nylon Astra Band επιστρέφουν για ένα live στο Faust την Πέμπτη 12 Ιανουρίου 2017.
Οι Final Act παρουσίαζουν τον πρώτο τους δίσκο στο Faust
22.11.2016 12:55
Οι Final Act, σχοινοβατούν ανάμεσα στον κλασικό και τον σύγχρονο ελληνικό ροκ ήχο. Μετά από δύο χρόνια πετυχημένων live εμφανίσεων, τόσο σε στέκια της περιοχής τους (Κόρινθος) όσο και σε μεγάλα stage της Αθήνας, ήρθε η στιγμή να συστηθούν επίσημα στο κοινό μέσα από το πρώτο τους album!
The Sound of Color στο ΚΕΤ: Καλεσμένοι οι Αντώνης Ανισέγκος, Γιώργος Δημητριάδης και Έρη Σκυργιάννη
17.11.2016 17:26
Για δεύτερη συνεχή χρονιά, μία βραδιά κάθε μήνα, ο Γιάννης Αναστασάκης (Εlektronik Meditation) προσκαλεί στο ΚΕΤ διαφορετικούς μουσικούς και visual artists για να συμμετάσχουν αυτοσχεδιαστικά ή προμελετημένα στη δημιουργία ενός in situ, οπτικο-ακουστικoύ project. Η λίστα των εκλεκτών προσκεκλημένων καλλιτεχνών μεγαλώνει. Στο τρίτο Τhe sound of Color session μαζί με τον Γιάννη Αναστασάκη θα αυτοσχεδιάσουν ο Γιώργος Δημητριάδης (drums, electronics) και ο Αντώνης Ανισέγκος (rhodes, electronics) σε live visuals της Έρης Σκυργιάννη.
Σtella + Larry Gus: ένα χορευτικό double bill στο Gagarin
22.03.2016 13:17
Ένα απολύτως ταιριαστό double bill με δυο από τα πιο συναρπαστικά ονόματα της ελληνικής αγγλόφωνης σκηνής, η Σtella και ο Larry Gus, έρχεται στο Gagarin 205 στις 7 Μαΐου 2016.