Παρασκευή, 2 Δεκεμβρίου 2016

Ανδαλουσιάνικες μελωδίες στο Ιωνικό Κέντρο: Όταν η φλαμένκο κιθάρα συναντά το νέυ και το καβάλ

Ανδαλουσιάνικες μελωδίες στο Ιωνικό Κέντρο: Όταν η φλαμένκο κιθάρα συναντά το νέυ και το καβάλ

Η φλόγα (flama) και το χαρακτηριστικό παίξιμο της κιθάρας φλαμένκο (toque), δύο βασικά συστατικά του Flamenco σε διάλογο με δύο

παραδοσιακά όργανα που κατάγονται από τα Βαλκάνια και τη Μέση Ανατολή...

 

Ο Νίκος Τσιαχρής (φλαμένκο κιθάρα) μαζί με τον Χρήστο Μπάρμπα (καβάλ, νέυ) θα συναντηθούν στο καφέ του Ιωνικού Κέντρου την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου και θα μας παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα , βασισμένο σε πρωτότυπες συνθέσεις, διασκευές γνωστών παραδοσιακών τραγουδιών της Ανδαλουσίας και αυτοσχεδιασμούς, προσεγγίζοντας το φλαμένκο μέσα από μια διαφορετική οπτική...

Σχετικές ειδήσεις
Parklife: Οπερατικές μελωδίες & λυρικοί ήχοι στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
20.09.2016 14:08
Το Σαββατοκύριακο 24 και 25 Σεπτεμβρίου το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) υποδέχεται για τρίτη φορά την σειρά συναυλιών Parklife, αυτήν την φορά αφιερωμένη στην Κλασσική Μουσική. Λυρικές μελωδίες αντηχούν στο Πάρκο με φόντο μια από τις πιο σύγχρονες αίθουσες όπερας στην Ευρώπη, και προτείνουν αριστουργήματα κλασσικών συνθετών, αναμειγνύοντάς τα με σύγχρονα κομμάτια της παγκόσμιας μουσικής σκηνής.
Nana Trevor Quartet με Special guest τον Δημήτρη Καλαντζή live στο Café του Νομισματικού Μουσείου
02.09.2016 15:18
Η Nana Trevor και η μπάντα της συναντά τον διακεκριμένο πιανίστα Δημήτρη Καλαντζή σε μια συναυλία με ρυθμούς και μελωδίες jazz, blues και latin.
Δήμητρα Γερολέμου & Ορχήστρα Τσέπης live στο Μπαράκι της Διδότου
10.06.2016 11:54
Η Δήμητρα Γερολέμου συναντά την πιο ευρηματική ορχήστρα τσέπης, τον Νίκο Στάικο στα πλήκτρα και τη φωνή και τον Ηλία Πολυχρονιάδη στα κρουστά και την κιθάρα και στήνουν μια πολύχρωμη μουσική παράσταση γεμάτη αυθορμητισμό και δεξιοτεχνία, την Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016 στο Μπαράκι της Διδότου.
Η Κική Δημουλά συναντά τον Γιώργο Καζαντζή στη
18.02.2016 10:18
Όταν η Μουσική της Ποίησης ανακαλύπτεται... τότε τα πράγματα είναι πολύ εύκολα για τον συνθέτη....


H Big Band του Δήμου Αθηναίων συμπράττει με την Arlyn Gonzalez στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
17.02.2016 12:46
Η Big Band του Δήμου Αθηναίων συναντά την Arlyn Gonzalez στη συναυλία “Von Latina”, που παρουσιάζει ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου στις 8μ.μ. στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης. Οι μοναδικοί ρυθμοί της Big Band και η μαγευτική φωνή της Κουβανής καλλιτέχνιδας θα ταξιδέψουν το κοινό στις μουσικές του κόσμου με latin jazz μελωδίες.