Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017

Ελένη και Σουζάνα Βουγιουκλή feat Simone Mongelli στο Half Note Jazz Club

Ελένη και Σουζάνα Βουγιουκλή feat Simone Mongelli στο Half Note Jazz Club

To Half Note Jazz Club παρουσιάζει τις Ελένη και Σουζάνα Βουγιουκλή αλλά και τον Simone Mongelli στα κρουστά από την Τετάρτη …

04/01 έως και την Κυριακή 08/01 2012.


Ήδη η δουλειά τους πάνω σε διεθνικές μουσικές φόρμες ξεχωρίζει και τους δίνει μια ιδιαίτερη καλλιτεχνική ταυτότητα. Η Ελένη και η Σουζάνα Βουγιουκλή ξεκίνησαν από πολύ νωρίς να εξερευνούν τις μουσικές του κόσμου και να  πειραματίζονται με τις δυνατότητες που προσφέρει η ανθρώπινη φωνή ως εγγενές μουσικό όργανο.

 

Με ιδιαίτερη έμφαση στην πρωτότυπη γλώσσα και με σεβασμό στην προφορά και την εκφορά της, τραγουδούν σε πάνω από είκοσι γλώσσες και διαλέκτους, τόσο a cappella όσο και με τη συνοδεία πιάνου, κιθάρας και κρουστών που παίζουν οι ίδιες. Με πλούσιο ρεπερτόριο που εκτείνεται σε τραγούδια από ποικίλες μουσικές παραδόσεις, η Ελένη και η Σουζάνα Βουγιουκλή τραγουδούν ρεμπέτικα και παραδοσιακά ελληνικά – συμπεριλαμβανομένων των ελληνόφωνων της Κάτω Ιταλίας – τραγούδια των Βαλκανίων, fado, ναπολιτάνικα, ισπανόφωνα, ιρλανδέζικα, γαλλικά, τούρκικα, αραβικά, τσιγγάνικα, μπλουζ, σεφαραδίτικα κ.α.

 

Εδώ συνεργάζονται με τον περκασιονίστα Simone Mongelli, έναν ταλαντούχο Ιταλό μουσικό που ζει στην Ελλάδα και ερευνά των κόσμο των παραδοσιακών κρουστών που προέρχονται από τις παραδόσεις της Μεσογείου, της Ανατολής, του Αραβικού κόσμου, των Βαλκανίων, της Αφρικής κ.λπ. είναι δημιουργός γκρουπ όπως το ethnic-jazz rock σχήμα Juba Lane κ.ά.

 

Ελένη Βουγιουκλή: τραγούδι, κιθάρα, πιάνο
Σουζάνα Βουγιουκλή: τραγούδι, κιθάρα, πιάνο
Simone Mongelli: κρουστά

 

Σχετικές ειδήσεις
Ο Μάκης Αμπλιανίτης στο Half Note Jazz Club
26.01.2017 16:40
Ο κορυφαίος κιθαρίστας-συνθέτης Μάκης Αμπλιανίτης θα παρουσιάσει το νέο του άλμπουμ “URANOS” στη σκηνή του Half Note Jazz Club, σ’ έναν απόλυτα ταιριαστό χώρο όπου έχει παρουσιάσει και τις προηγούμενες δισκογραφικές του δουλειές.
Louis Hayes Quartet  feat. Jeremy Pelt live στο Half Note
24.01.2017 14:35
Ένας μεγάλος ντράμερ και βετεράνος του hard bop, ο Louis Hayes, στην περιοδεία αυτή των 80ων γενεθλίων του, φέρνει κυριολεκτικά κοντά μας, από τη σκηνή του Half Note, ολόκληρη την jazz ιστορία!
Η Ελένη και η Σουζάνα Βουγιουκλή στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
14.12.2016 17:23
Δύο μοναδικές performers, η Ελένη και η Σουζάνα Βουγιουκλή, παρουσιάζουν τη μουσική παράσταση με τίτλο “Wake up” στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης στον Κύκλο “Voices”, την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2016.
Half Note Jazz Club: Οι πρώτες συναυλίες της νέας σεζόν
29.09.2016 17:14
Για μια ακόμη χρόνια το Half Note Jazz Club, το αγαπημένο jazz στέκι της Αθήνας, υπόσχεται μια εκρηκτική σεζόν με εμφανίσεις σπουδαίων ονομάτων της παγκόσμιας μουσικής σκηνής. Το νέο του πρόγραμμα διαπερνά ποιοτικά όλο το μουσικό φάσμα χωρίς ξεκάθαρες ετικέτες. Καλύπτει σε εύρος ήχους jazz, blues, world μέχρι funk, swing, tango, cabaret, χωρίς να λείπουν επιλεγμένα και ξεχωριστά ονόματα της ελληνικής σκηνής
Ανατολικά της Δύσης: Η Βάσια Βουγιουκλή ζωντανά στον Σταυρό του Νότου Plus
22.03.2016 15:40
Η Βάσια Βουγιουκλή αμέσως μετά την κυκλοφορία των singles “Σιγά-σιγά” (σε μουσική-στίχους Γιάννη Νικολάου) και “Προσφυγάκι” (παλιό σμυρναίικο του Βαγγέλη Παπάζογλου σε διασκευή του Ορεστη Πλακίδη), ανεβαίνει την Τρίτη 5 Απριλίου 2016 για πρώτη φορά στη σκηνή Plus του Σταυρού του Νότου.