Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

Το βραβείο ΔΕΣΤΕ 2007 στη Λουκία Αλαβάνου

Το βραβείο ΔΕΣΤΕ 2007 στη Λουκία Αλαβάνου

Το βραβείο ΔΕΣΤΕ 2007 απονεμήθηκε στη Λουκία Αλαβάνου, μία καλλιτέχνη γεμάτη από χάρη και ειλικρίνεια!

 

Το Βραβείο ΔΕΣΤΕ 2007 απονεμήθηκε στην ταλαντούχα καλλιτέχνη Λουκία Αλαβάνου. Ο τρόπος που ασπάζεται το παράδοξο, με χάρη και ειλικρίνεια και το άκρως καυστικό της χιούμορ, υπονομεύοντας με άπλετη φαντασία αναφορές από την ιστορία του κινηματογράφου, έπεισαν τα μέλη της κριτικής επιτροπής ότι άξιζε το φετινό βραβείο και με το παραπάνω μάλιστα.

 

Η Λουκία δημιούργησε με βάση τις τεχνικές που χρησιμοποιήθηκαν κατά την ιστορική εξέλιξη του κινουμένου σχεδίου, πλέκοντας αφηγήσεις μέσα από τις οποίες μια οικεία εικόνα του Ντίσνεϊ μεταμορφώνεται σε σουρεαλιστικό εφιάλτη ή φαντασίωση.

 

Τα μέλη της Κριτικής Επιτροπής Δάκης Ιωάννου, Πρόεδρος του Ιδρύματος ΔΕΣΤΕ, Pawel Althamer, καλλιτέχνης, Laura Hoptman, επιμελήτρια New Museum of Contemporary Art, Hans Ulrich Obrist, συνδιευθυντής εκθέσεων και προγράμματος και Διευθυντής διεθνών εκθέσεων Serpentine Gallery και Amanda Sharp, διευθύντρια έκδοσης του περιοδικού Frieze και συνδιευθύντρια του The Frieze Art Fair εύχονται στη νεαρή Λουκία να αναπτύξει το σπουδαίο ταλέντο της. Κι εμείς το ίδιο!

Σχετικές ειδήσεις
Ai WeiWei / In & Out: Κύκλος τεσσάρων διαλέξεων με τον Παντελή Τσάβαλο στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης
23.09.2016 12:16
Ποια είναι άραγε η σχέση μεταξύ της τέχνης, της αισθητικής, του πολιτικού ακτιβισμού και της κοινωνικής κριτικής; Και ποιος είναι στ’ αλήθεια αυτός ο διάσημος και αμφιλεγόμενος Κινέζος καλλιτέχνης, οι δράσεις του οποίου γίνονται πρωτοσέλιδα σε όλον τον κόσμο και οι εκθέσεις του περιζήτητες από όλα τα μεγάλα μουσεία, δημιουργώντας πρωτοφανή προσέλευση και ρεκόρ επισκεψιμότητας;
Happy Birthday: έκθεση γλυπτών του Γιώργου Λάππα στο Μουσείο Μπενάκη
16.09.2016 10:58
Το Ίδρυμα ΔΕΣΤΕ, σε συνεργασία με το Μουσείο Μπενάκη, παρουσιάζει στο Κεντρικό Κτήριο του Μουσείου μία έκθεση ˗ φόρο τιμής στο έργο του Έλληνα καλλιτέχνη Γιώργου Λάππα, με τίτλο «Happy Birthday».
Βραβείο ADI Culture Award 2016 για την έκθεση Adhocracy της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση
04.07.2016 15:46
Η έκθεση Adhocracy που διοργάνωσε η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση την προηγούμενη σαιζόν (29 Απριλίου – 4 Ιουλίου 2015) βραβεύτηκε στην Ισπανία με το ADI Culture Award 2016. Το βραβείο αυτό, που δίνεται για πρώτη φορά, αποτελεί επιβράβευση όχι μόνο της ίδιας της έκθεσης, αλλά και της ανοιχτής αυτής διαδικασίας στο σύνολό της.
The Equilibrists / Οι Εξισορροπιστές: έκθεση από το Ίδρυμα ΔΕΣΤΕ στο Μουσείο Μπενάκη
15.06.2016 16:29
Η έκθεση “The Equilibrists / Οι Εξισορροπιστές” είναι μια συνεργασία του New Museum της Νέας Υόρκης, του Ιδρύματος ΔΕΣΤΕ και του Μουσείου Μπενάκη, με την ευκαιρία της 33ης επετείου από την ίδρυση του ΔΕΣΤΕ.
Η απονομή του Εικαστικού Βραβείου «Γιάννης Μόραλης»
02.03.2016 13:14
Απονεμήθηκε τη Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (αίθουσα Δημ. Μητρόπουλος), το πρώτο Εικαστικό Βραβείο «Γιάννης Μόραλης» στον εικαστικό και ακαδημαϊκό Παναγιώτη Τέτση, παρουσία της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίου Προκόπη Παυλόπουλου και του Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κυρίου Αριστείδη Μπαλτά.