Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

Ε... και; στο Βρυσάκι...

Ε... και; στο Βρυσάκι...

Η βραβευμένη συγγραφέας Πένυ Φυλακτάκη εμπιστεύεται φέτος το έργο της "Ε και;” στη Θεατρική Ομάδα «Λωτοφάγοι», η οποία μετά από μια σειρά επιτυχημένων

παραστάσεων στο «six d.o.g.s.» αλλάζει στέγη και σας υποδέχεται κάθε Δευτέρα και Τρίτη από τις 9 Ιανουαρίου μέχρι και τις 14 Φεβρουαρίου στις 21:00 στον «Βρυσάκι» Χώρος Τέχνης & Δράσης με μια σύγχρονη, επίκαιρη και γεμάτη εκπλήξεις κωμωδία ηθών.

 

Ένα θεατρικό έργο που «ακουμπάει» σύγχρονα, χιουμοριστικά και τρυφερά το θέμα της μοναξιάς. Μια πολυκατοικία, που στους ορόφους της μένουν δύο φίλοι και δύο φίλες. Αν και γείτονες, γνωρίζονται τυχαία μέσα στο σκοτάδι. Μπερδεύονται, αισθάνονται, μιλάνε, κρύβονται και προσπαθούν να «δουν» ποιος είναι δίπλα τους. Ταυτόχρονα, ανακαλύπτουν ποιοι είναι μέσα τους. Στον επάνω όροφο, ένα ζευγάρι μεγαλύτερο σε ηλικία, αυτό των διαχειριστών, προσπαθεί να συντηρήσει μια σχέση που έχει πεθάνει από καιρό. Ένα αναπάντεχο γεγονός θα προκαλέσει αναστάτωση στους ενοίκους της πολυκατοικίας και θα τους φέρει αντιμέτωπους με τον ίδιο τους τον εαυτό.


 
‘Έξυπνοι και γρήγοροι διάλογοι , επίκαιρα και νεανικά προβλήματα, αλλά και διαχρονικές αναζητήσεις του ανθρώπου. Η «μοναξιά», σαν λέξη κλειδί της παράστασης, δημιουργεί φόβους, παιχνίδια, ανασφάλειες, «γκάφες», προκαταλήψεις και έντονες διαμάχες μεταξύ των ηρώων. Το «σκοτάδι», κυριολεκτικά και μη, κρύβει και ταυτόχρονα φανερώνει όλες τις αδυναμίες που κάθε άνθρωπος προσπαθεί με οποιονδήποτε τρόπο (άμυνα, επίθεση, απομόνωση) να κρατήσει μόνο για εκείνον.

 

Η παράσταση είναι διανθισμένη με μελωδίες και τραγούδια, γιατί πάντα στις μεγάλες στιγμές, από τις πιο αστείες μέχρι τις πιο δύσκολες, όλοι άνθρωποι βρίσκουν κοινά σημεία και εκφράζονται μέσα από την μουσική . Έτσι και οι ήρωες μας, σαν κάποιοι από όλους εμάς, μιλάνε, γελούν, τσακώνονται, στεναχωριούνται, επιλέγουν, κάνουν λάθη… υπάρχουν.

 

Συντελεστές:


Σκηνοθεσία: Αθηνά Αρσένη
Παίζουν: Βένια Σταματιάδη, Ηλίας Λάτσης, Νίκος Βατικιώτης, Αθηνά Αρσένη
Ενδυματολογία: Σοφία Χριστίνα Ραδίτσα
Φωτογραφία: Jars, Fyllis P.
Video: Γιάννης Αρσένης
Ήχος: Νατάσα Παπαδάκη

 

 

Σχετικές ειδήσεις
«Αγαπητή Ελένα»: παράταση παραστάσεων στο Θέατρο Επί Κολωνώ
09.01.2017 16:56
Παρατείνονται οι παραστάσεις μέχρι 9 Απριλίου για την βραβευμένη «Αγαπητή Ελένα» της Λουντμίλα Ραζουμόβσκαγια, από την Ομάδα Νάμα στην Κεντρική Σκηνή του Επί Κολωνώ ενώ ταυτόχρονα θα υπάρξει και αλλαγή στο πρόγραμμα των παραστάσεων (από 5/2 η παράσταση θα παίζεται κάθε Δευτέρα στις 8:15μμ, Τρίτη και Κυριακή στις 9:00μμ).
Αθηναϊκά Θέατρα: Θεατρικές παραστάσεις 2016-17
05.09.2016 16:25
Τα «Αθηναϊκά Θέατρα» συνεχίζουν δυναμικά την παρουσία τους τη νέα θεατρική περίοδο 2016-2017 με ένα ρεπερτόριο από κλασικά και σύγχρονα έργα συγγραφέων της ελληνικής και παγκόσμιας δραματουργίας.
Πρόγραμμα της Ομάδας Νάμα για την θεατρική περίοδο 2016-2017
26.08.2016 10:53
Η θεατρική Ομάδα Νάμα της Ελένης Σκότη και του Γιώργου Χατζηνικολάου την φετινή θεατρική περίοδο για πρώτη φορά θα δραστηριοποιηθεί ταυτόχρονα σε δύο θέατρα με τέσσερις παραστάσεις.
Σίσυφος, του Κώστα Παπαγεωργίου σε περιοδεία
23.08.2016 17:24
Η παράσταση «Σίσυφος», που βασίζεται στο ομώνυμο έργο του γνωστού ηθοποιού και stand up comedian Κώστα Παπαγεωργίου, είναι μια θεατρική κωμωδία Αριστοφανικού τύπου, η οποία παντρεύει τον αρχαίο κλασικό μύθο του Σίσυφου με πολλά από τα σύγχρονα στοιχεία μιας Ελλάδας αν μη τι άλλο… χρεοκοπημένης...
Σύγχρονη Θεατρική Δημιουργία 2016 στο Παλαιό Ελαιουργείο Ελευσίνας
07.07.2016 14:05
Μέρος των Αισχυλείων που διοργανώνει με συνέπεια εδώ χρόνια ο Δήμος Ελευσίνας αποτελεί η επιτυχημένη διοργάνωση «Σύγχρονη Θεατρική Δημιουργία», η οποία πραγματοποιείται από τις 15 έως τις 25 Ιουλίου στο Παλαιό Ελαιουργείο.