Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Το Ξέφωτο στο Θέατρο ΠΚ

Το Ξέφωτο στο Θέατρο ΠΚ

Το Θέατρο ΠΚ φιλοξενεί το έργο του Στέφανου Παπατρέχα, με τίτλο το Ξέφωτο. Πρόκειται για την ιστορία ενός αγοριού, μέσα από την οποία ...

ο συγγραφέας προσπαθεί να επιδιώξει τον πραγματικό εαυτό.

 

 

Ένα παράξενο παραμύθι, μια σύγχρονη ιστορία ενός αγοριού , που, μουδιασμένο από την ρουτίνα της καθημερινότητας βρίσκεται αναπάντεχα στο χώρο του Ξέφωτου. Εκεί θα συναντήσει το Συναίσθημα και τη Λογική, το Καλό και το Κακό, θα βρεθεί μπροστά σε καθρέφτες και μέσα από τα κομμάτια τους θα αναμετρηθεί με τα ξεχασμένα ‘θέλω’ του, τα όνειρα του, τις φιλοδοξίες του και τον πολυδιάστατο εαυτό του.

 

Μια διαδικασία αυτογνωσίας με κωμικοτραγικές αποχρώσεις και μουσικές εναλλαγές τοποθετημένες σε ένα ονειρικό και σουρεαλιστικό πλαίσιο.

 

O Στέφανος Παπατρέχας γράφει ένα έργο για την επιδίωξη του πραγματικού εαυτού. Για αυτή τη βουτιά που οι περισσότεροι αποφεύγουν, συνειδητά ή ασυνείδητα, και που πνίγεται από την καθημερινότητα. Όμως, όσο και να βαλτώσουν σε αυτήν, τα όνειρα θα διεκδικούν το παρόν και οι επιλογές θα καθορίζουν το μέλλον. Το Ξέφωτο δεν είναι παρά η βαθιά επιθυμία για την αναζήτηση της προσωπική ευτυχίας.

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
Σκηνοθεσία: Λουίζα Ζούζια και Στέφανος Παπατρέχας
Κείμενο: Στέφανος Παπατρέχας
Μουσική: AnimaCorda (Μιχάλης Μπρούζος και Γιώργος Μπεχλιβάνογλου)
Σκηνογραφία: Κωνσταντίνα Κρίγκου
Μακιγιάζ: Γιώργος Κεραμιδάς

Παίζουν: Φαίη Βολόρου, Χαρά Δημητριάδη, Λουίζα Ζούζια, Μαρίνα Κονταρίνη, Μαγδαληνή Παλιούρα, Στέφανος Παπατρέχας, Μύρια Χώπλαρου

Σχετικές ειδήσεις
Ιστορία μου…., με τον Σωτήρη Μεντζέλο στο Θέατρο Άλφα.Ιδέα
23.12.2016 13:23
Το θέατρο Άλφα.Ιδέα, πιστό στην παράδοση του… πρωτοχρονιάτικου χαρτοπαικτικού τζόγου, ρισκάρει να τραβήξει από 18, να πάει all in με Βαλέ-Πέντε και να δώσει μικρόφωνο στον Σωτήρη Μεντζέλο για ένα βράδυ, στις 28 Δεκεμβρίου 2016.
Η 8η Ημέρα, βασισμένη στην «Αιώνια Ώρα», του Virgil Georghiou στο Από Μηχανής Θέατρο
18.11.2016 10:36
Φανταστείτε μία παράσταση, που σαν άγνωστος καλεσμένος, χτύπησε τη πόρτα σε 130 σπίτια και αφηγήθηκε την ιστορία της σε οικοδεσπότες και ξένους θεατές!
08.11.2016 10:21
Η παράσταση "Μια Απλή Ερωτική Ιστορία" των Ειρήνη Πατσούρου και Αχιλλέα Ψαλτόπουλου ανεβαίνει για λίγες παραστάσεις στο θέατρο Αθήναιον στη Θεσσαλονίκη.
ΣΜΥΡΝΗ: Μια ιστορία μέσα στην Ιστορία, στο Ανοιχτό Θέατρο Κολωνού
01.07.2016 14:01
Το Ανοιχτό Θέατρο Κολωνού παρουσιάζει την Κυριακή 3 Ιουλίου 2016 την θεατρική παράσταση «ΣΜΥΡΝΗ: Μια ιστορία μέσα στην Ιστορία».
Η Ημέρα των Φόνων στην Ιστορία του Άμλετ, στο θέατρο Παραμυθίας
27.06.2016 15:03
Μέσω του Φεστιβάλ «Πρωτοπορείν» 2016-που οργανώνει το Θέατρο Παραμυθίας-συστήνεται στις 28 Ιουνίου και 1 Ιουλίου 2016, για πρώτη φορά στο ελληνικό κοινό ένα έργο-σύμβολο, «Η Ημέρα των Φόνων στην ιστορία του Άμλετ».