Μετά τη μεγάλη τους επιτυχία στην Αθηναΐδα με την παρασταση Είναι Τρέλα το Α Capella, οι Word Of Mouth, συναντιούνται με τις «πολυφωνικές» και πολυμήχανες Σανάδες …

το Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2012, στη σκηνή του πανέμορφου πολυχώρου Passport, για μία και μοναδική συναυλία υπό την σκηνοθετική επιμέλεια της Κελλυ Καραχαλιου.

Μία βραδιά με τις καλύτερες στιγμές αυτής της πρωτόγνωρης καλλιτεχνικής συνεύρεσης που ενθουσίασε κοινό και κριτικούς, ενώ μαζί με τις τέσσερεις Σανάδες και τους δύο Word Of Mouth, για πρώτη φορά, στη σκηνή και ο Φοίβος Δεληβοριάς με άγνωστες, μέχρι στιγμής, διαθέσεις…

Η κουλτούρα του hip hop έρχεται σε άμεση επαφή με κλασικά τραγούδια από κάθε σημείο του πλανήτη και το «υποχθόνιο» στυλ των Word Of Mouth συναντά τον αυτοσαρκασμό των Σανάδων, σε μία «παράδοξη» συναυλία με πολύ μουσική και κανένα μουσικό όργανο!

Από τη «Λιλιπούπολη» στον ήχο των Βαλκανίων και από την jazz της Νέας Ορλεάνης στα ρεμπέτικα, οι Σανάδες τραγουδούν τις πιο απρόβλεπτες διασκευές στα πιο αγαπημένα τραγούδια και οι Word Of Mouth, αναλαμβάνοντας το ρόλο  του πιο πολύπλοκου μουσικού οργάνου, αναπαράγουν ρυθμούς, μελωδίες (και ό,τι άλλο χρειαστεί) μόνο με το στόμα! Ένα φωνητικό – μουσικό υπερθέαμα όπου κυριαρχεί το χιούμορ, η ευρηματικότητα και –φυσικά- η ανθρώπινη φωνή.

Οι Σανάδες και οι Word Of Mouth, συναντήθηκαν για πρώτη φορά το 2009 στη σκηνή του Φεστιβάλ Αθηνών και από τότε μέχρι σήμερα διευρύνουν συνεχώς τις δυνατότητες της ανθρώπινης φωνής.

Σανάδες: Μάτα Κούρτη, Μαρία Κώτη, Σοφία Σαρρή, Μαριαστέλλα Τζανουδάκη
Word Of Mouth: Bitman, El Pap Chico

WORD OF MOUTH

Οι Word of Mouth είναι οι πιο γνωστοί εκπρόσωποι του human beatbox στην Ελλάδα, δηλαδή της τέχνης αναπαραγωγής ρυθμών και μελωδιών με τη χρήση μόνο του ανθρώπινου στόματος. Έχουν στο βιογραφικό τους μια σειρά από ζωντανές εμφανίσεις και ήταν επίσημοι εκπρόσωποι της Ελλάδας στο διεθνές φεστιβάλ Beatbox Battle 2009 στην Γερμανία. Έχουν, μεταξύ άλλων, ανοίξει τη συναυλία του Snoop Dogg (2007), των Lords of the Underground στο Hip Hop Culture Fest Vol. 2 (2008) και των Beat Assaillant στην Γιορτή της Μουσικής (2007) στην Αθήνα. Οι φωνητικές τους ικανότητες επίσης έχουν χρησιμοποιηθεί σε σειρά διαφημιστικών για την τηλεόραση και το ραδιόφωνο, αλλά και ως συνεργασίες σε δισκογραφικές δουλειές άλλων καλλιτεχνών. Τέλος, έχουν δημιουργήσει την πρώτη Beatbox Academy στην Ελλάδα στην οποία διδάσκουν τα μυστικά και την τεχνική του beatbox.     

ΣΑΝΑΔΕΣ

Το φωνητικό συγκρότημα Σανάδες δημιουργήθηκε τον Οκτώβριο του 2007 στην Αθήνα και σήμερα αποτελείται από πέντε τραγουδίστριες με διαφορετικές μουσικές καταβολές. Καθοριστική για τη δημιουργία του σχήματος ήταν η συμμετοχή των μελών του στα σεμινάρια που διοργανώνει ο Ρος Ντέιλι και το μουσικό εργαστήρι Λαβύρινθος στην Κρήτη. Οι ζωντανές εμφανίσεις των Σανάδων ξεκίνησαν με τη συμμετοχή τους στο Muse Festival το Δεκέμβρη του 2007 στον Ιανό. Ακολούθησε μια σειρά εμφανίσεων σε διάφορες μουσικές σκηνές της Αθήνας. Τον Ιούλιο του 2008 εμφανίστηκαν στο Θέατρο Βράχων με τους Χαϊνηδες και τους Mode Plagal. Η ηχογράφηση της συναυλίας αυτής κυκλοφόρησε από τον Δεκέμβριο του 2008 στο διπλό cd, Η Κάθοδος των Σαλτιμπάγκων. Οι πέντε τραγουδίστριες, μέσα από τα μονοπάτια των πολυφωνικών παραδόσεων, πειραματίζονται με δικές τους συνθέσεις και διασκευάζουν από Απόστολο Καλδάρα μέχρι Dr. John.