Συλλογές από έργα ξένων και ελλήνων καλλιτεχνών παρουσιάζονται από το Μακεδονικό Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης σε μια πλειάδα εκθεσιακών χώρων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Συλλογές ξένων και ελλήνων καλλιτεχνών παρουσιάζονται από το Μακεδονικό Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης σε μια πλειάδα εκθεσιακών χώρων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.


Το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης της Θεσσαλονίκης, χάρη στην ευγενική δωρεά και συνεργασία του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, παρουσιάζουν συλλογές από έργα ξένων και ελλήνων καλλιτεχνών, με τίτλο, Τόποι.


Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν στις 26 Σεπτεμβρίου, ενώ η έκθεση θα διαρκέσει έως και τις 25 Νοεμβρίου. Σκοπός και θέμα της έκθεσης αποτελούν κυρίως δύο πράγματα. Το πρώτο αφορά την παρουσίαση των συλλογών που βρίσκονται στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, δίνοντάς τους ένα διαφορετικό χρωματισμό. Το δεύτερο αφορά την αναθεώρηση της μουσειολογικής πρότασης με στόχο την καλύτερη ανάδειξη των έργων.


Οι Τόποι που παρουσιάζονται στην έκθεση είναι νοητοί. Έτσι δίνουν την ευκαιρία στο κόσμο, να οραματιστεί και να φανταστεί ο καθένας το δικό του τόπο. Τα σύνολα, αποτελούν περίπου το ένα τέταρτο από τα 1600 έργα που έχει στη κατοχή του το Μουσείο.


Οι εκθέσεις θα φιλοξενούν στο Μουσείο Μπενάκη, στο Ζάππειο Μέγαρο, στη Σχολή Καλών Τεχνών και στο Μουσείο Άλεξ Μυλωνά. Επιπλέον, φωτογραφίες της έκθεσης θα παρουσιάζονται στη Θεσσαλονίκη.



INFO
Διάρκεια: Από 27 Σεπτεμβρίου έως και 25 Νοεμβρίου
Μουσείο Μπενάκη-Κτήριο Οδού Πειραιώς: Πειραιώς 138 & Ανδρονίκου, Αθήνα, τηλ.: 210 3453111
Μουσείο Μπενάκη-Κεντρικό Κτήριο: Κουμπάρη 1, Κολωνάκι, τηλ.: 210 36 71 000, Aνωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών: Πειραιώς 256, Αθήνα, τηλ.: 210 3897121, Ζάππειο Μέγαρο, τηλ.: 210 3223509, Μουσείο Άλεξ Μυλωνά: Πλατεία Αγίων Ασωμάτων 5, Θησείο, τηλ.: 210 9215173.