Το Ωδείο Φίλιππος Νάκας παρουσιάζει το ρεσιτάλ πιάνου της Μελίνας Καραγιάννη τη Δευτέρα …

9 Ιανουαρίου 2011.

H νεαρή Μελίνα Καραγιάννη θεωρείται μια από τις ανερχόμενες πιανίστες της διεθνούς μουσικής σκηνής. Μελέτησε αρχικά στην Αθήνα (πιάνο με τις Μαρία Κανατσούλη και Ντόρα Μπακοπούλου και αρμονία με τον Κωνσταντίνο Π. Καράμπελα-Σγούρδα), ενώ σήμερα συνεχίζει τις σπουδές της στο Λονδίνο (Royal Academy of Music, Junior Academy και Purcell School of Music), μελετώντας πιάνο στην τάξη της Tessa Nicholson. Έχει παρακολουθήσει master classes μεγάλων ερμηνευτών, μεταξύ των οποίων master class του András Schiff. Είναι υπότροφος του Χατζηκυριακείου Ιδρύματος. Το 2008 και το 2009 κέρδισε τον Διαγωνισμό Jacques Samuels και εμφανίστηκε στο Wigmore Hall του Λονδίνου.

Τον Ιούνιο του 2011 εμφανίστηκε στο Παλάτι του Buckingham παίζοντας σε ειδική συναυλία στην οποία παρέστη ο Πρίγκιπας της Ουαλίας.

Στο ρεσιτάλ της η Μελίνα Καραγιάννη ερμηνεύει τη Φαντασία σε ντο ελάσσονα, KV 396 του W.A. Mozart, τις Variations Sérieuses, σε ρε ελάσσονα, Op. 54 του Felix Mendelssohn-Bartholdy, τα έργα Rêverie, L 68 και Danse, L 69 του Claude Debussy, τη Σονάτα αρ. 3, σε λα ελάσσονα, op. 28 του Sergei Prokofiev και μία επιλογή από Νυχτερινά, Scherzi και Μαζούρκες του Frédéric Chopin.

Προλογίζει ο μουσικολόγος-κριτικός μουσικής Κωνσταντίνος Π. Καράμπελας-Σγούρδας
Υπό την Αιγίδα του Διεθνούς Μουσικού Σωματείου Gina Bachauer