Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2017

Ο Eric Marienthal με το Yiorgos Fakanas Group στο Αθηνά Live

Ο Eric  Marienthal με το Yiorgos Fakanas Group στο Αθηνά Live

Ένας από τους μεγαλύτερους Αμερικάνους σαξοφωνίστες o Eric  Marienthal συμπράττει με το Yiorgos Fakanas Group, προσφέροντας στο κοινό μαζί

με τους Πατερέλη και Marlieri ένα εκπληκτικό σύνολο πνευστών που ο ήχος του ερμηνεύει με ακρίβεια και υψηλή τέχνη τις απαιτητικές συνθέσεις και ενορχηστρώσεις του Γιώργου Φακανά.

 

Ταυτόχρονα εκτελούνται από το group κομμάτια του Marienthal που μεταφέρουν

το φρέσκο ήχο του Los Angeles στο ακροατήριο του ΑΘΗΝΑ΄Live.

 

Έχει ηχογραφήσει 11 solo cds ενώ είναι ένας από τους βασικότερους συνεργάτες του μεγάλου Chick Corea συμμετέχοντας σε όλες τις ηχογραφήσεις και περιοδείες της Elektric Band, μαζί με τους Dave Weckl, John Patitucci και Frank Gambale.

Με την μπάντα αυτή έχει κερδίσει 2 βραβεία Grammy.

 

Ακόμη στην πολυποίκιλη καριέρα του έχει συνεργαστεί με τους, Elton John, Stevie Wonder, Barbara Streisand, B.B. King, Yellowjackets, Lee Ritenour, Peter Erskine, Russel Ferrante, ενώ έχει γράψει και σειρά εκπαιδευτικών βιβλίων.
Δύο συναυλίες με jazz-funk ήχο και τη διάθεση του Αμερικάνικου West Coast.

 

Παίζουν:        

Eric Marienthal (alto sax), Τάκης Πατερέλης (saxes), Sam Marlieri (tenor sax), Δημήτρης Σεβδαλής (keyboards), Πάνος Βασιλόπουλος (drums), Γιώργος Φακανάς (bass)

 

 

Σχετικές ειδήσεις
Το Takis Barberis Group live στο Gazarte
29.12.2016 10:37
Το Takis Barberis Group ανεβαίνει στη σκηνή του Gazarte την Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2017, για να μας χαρίσει μία μοναδική jazz βραδιά, στο πλαίσιο των Jazz Sundays.
Yiorgos Fakanas Group live στο café του Νομισματικού Μουσείου
24.06.2016 14:39
Το Yiorgos Fakanas Group θα εμφανιστεί για live στο café του Νομισματικού Μουσείου, την Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016, στις 21:00.
Οι Group PάrΩdy live στο Ρυθμός Stage
26.04.2016 15:23
Οι Group PάrΩdy, έχοντας στις αποσκευές τους την πρώτη ολοκληρωμένη δισκογραφική δουλειά τους «Παράξενοι καιροί» εμφανίζονται για δεύτερη φορά στο "Ρυθμός Stage" την Παρασκευή 6 Μαΐου 2016, για να μοιραστούν τα τραγούδια τους.
Never The Same: Yiorgos Limakis Quintet live στο Άλικο
06.04.2016 11:35
Την Τρίτη 12 Απριλίου 2016, το Yiorgos Limakis Quintet θα βρεθεί live στο Άλικο με το project Never The Same.
Οι Group PάrΩdy live στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο
23.02.2016 13:25
Οι Group PάrΩdy, έχοντας στις αποσκευές τους την πρώτη ολοκληρωμένη δισκογραφική δουλειά τους «Παράξενοι καιροί» εμφανίζονται για πρώτη φορά στο Γυάλινο - Upstage την Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016, για να μοιραστούν τα τραγούδια τους μαζί μας.