Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

Μια άλλη όψη της Αθήνας

Μια άλλη όψη της Αθήνας
Farida El Gazzar και Γιάννης Χατζηασλάνης. Δύο καταξιωμένοι εικαστικοί καλλιτέχνες ασχολούνται με την πρωτεύουσα. Αυτές τις μέρες παρουσιάζεται η έκθεση τους Backgrounds, στο χώρο Wannajob της Αθήνας.

Farida El Gazzar και Γιάννης Χατζηασλάνης. Δύο καταξιωμένοι εικαστικοί καλλιτέχνες ασχολούνται με την πρωτεύουσα. Αυτές τις μέρες παρουσιάζεται η έκθεση τους Backgrounds, στο χώρο Wannajob της Αθήνας.

Η έκθεση αυτή θα διαρκέσει έως και 18 Νοεμβρίου. Σύμφωνα με την επιμελήτρια της έκθεσης Marieke van Hal, οι δύο καλλιτέχνες παρουσιάζουν στα έργα τους την όψη της Αθήνας.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι ενώ και οι δύο καλλιτέχνες ζουν και εργάζονται στην Αθήνα, την παρατηρούν από όλες τις εμφανείς και αφανείς γωνίες, την επεξεργάζονται και την παρουσιάζουν ως τρίτα πρόσωπα.

Κύριο χαρακτηριστικό των έργων τους είναι η απουσία κατοίκων. Σκοπός τους είναι να παρακινήσουν τον κόσμο να οραματιστεί και να δει την ουσία της πόλης και επομένως το σκελετό της.

Ο Γιάννης Χατζηασλάνης είναι καλλιτέχνης-φωτογράφος. Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο της Βοστώνης, στο Central Saint Martins College of Art and Design και αποφοίτησε από το Goldsmiths College του Λονδίνου.

Η Farida El Gazzar είναι ζωγράφος-εικονογράφος. Είναι απόφοιτος του Royal College of Art του Λονδίνου, του Kingston University και της Σχολής Βακαλό και έχει συμμετάσχει σε πολλές εκθέσεις στη Βρετανία και την Ελλάδα.

Η Marieke van Hal είναι επιμελήτρια και υποψήφια για PhD στο Curatorial Department of the Royal College of Art του Λονδίνου. Διατέλεσε διευθύντρια της 1ης Μπιενάλε της Αθήνας.

INFO
Wannajob: Κωνσταντινουπόλεως 44, Γκάζι
Διάρκεια έκθεσης: έως 18 Νοεμβρίου

Σχετικές ειδήσεις
Εικαστική έκθεση του Σ.Κ.Ε.Τ.Κ.Ε. στο Πολιτιστικό Κέντρο
08.02.2017 10:18
Έως και τις 15 Φεβρουαρίου ο Σύλλογος Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Κεντρικής Ελλάδας - Σ.Κ.Ε.Τ.Κ.Ε. ταξιδεύει 82 καλλιτέχνες του στην πρωτεύουσα Αθήνα.
Η άλλη πόλη: Έκθεση του Φώτη Κλογέρη στην Myro gallery
15.11.2016 16:21
H Myrό Gallery εγκαινιάζει την ατομική έκθεση με νέα σειρά έργων ζωγραφικής του Φώτη Κλογέρη στην Κεντρική Αίθουσα της, υπό τον τίτλο “Η άλλη πόλη”, την Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2016.
Τάσεις: Ζωγραφική έκθεση στο Contemporary Space Athens
09.11.2016 13:27
Η ομάδα «Ανεξάρτητοι Εικαστικοί Καλλιτέχνες» παρουσιάζει την ζωγραφική έκθεσή της με τίτλο «Τάσεις» στο Contemporary Space Athens, στην Πλάκα.
Μπιενάλε της Αθήνας OMONOIA: Δράσεις Σεπτεμβρίου 2016
19.09.2016 10:46
Η Μπιενάλε της Αθήνας OMONOIA συνεχίζει με τις δράσεις του Σεπτεμβρίου. Καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό βάζουν ξανά την Ομόνοια στο επίκεντρο και βρίσκουν νέους τρόπους αλληλεπίδρασης με τον κόσμο της Αθήνας, έχοντας ως σημεία αναφοράς το Μπάγκειον και το χώρο απέναντι από τη Βαρβάκειο Αγορά, που παραχωρήθηκε από το Δήμο στο πλαίσιο της συνδιοργάνωσης της Μπιενάλε με το Δήμο Αθηναίων.
150 Χρόνια Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο: Έκθεση αφίσας από το Τμήμα Γραφιστικής Τ.Ε.Ι. Αθήνας
02.09.2016 16:56
Στο φιλόξενο Καφέ του Μουσείου, έναν χώρο που τα τελευταία χρόνια δίνει βήμα διαλόγου σε καλλιτέχνες και εικαστικές ομάδες της Ελλάδας και του εξωτερικού, με στόχο να προσφέρει εικαστικά ερεθίσματα ως γέφυρα ανάμεσα στο παρελθόν και το παρόν, παρουσιάζεται η έκθεση αφίσας «150 χρόνια Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο» του Τμήματος Γραφιστικής του Τ.Ε.Ι. Αθήνας.