Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου 2016

Πέτρες στις τσέπες του στο θέατρο Μουσούρη

Πέτρες στις τσέπες του στο θέατρο Μουσούρη

Μια εξαιρετική κωμωδία με ανεξάντλητη ενέργεια και ασταμάτητο γέλιο σκηνοθετεί για τα Δευτερότριτα στο ΜΟΥΣΟΥΡΗ ο Πέτρος Φιλιππίδης: το 

«Πέτρες στις Τσέπες του» της Μαρί Τζόουνς. 


Το έργο που έχει σημειώσει τεράστια επιτυχία όπου κι αν παρουσιάστηκε στην Ελλάδα -και όχι μόνο..- ξεκινά από τις 19 Δεκεμβρίου στο Θέατρο Μουσούρη, με πρωταγωνιστές τους Κρατερό Κατσούλη και Παναγιώτη Μπουγιούρη.

 

Οι δυο ήρωες του έργου, ο Τσάρλυ και ο Τζέικ είναι δυο βόρειο-ιρλανδοί κομπάρσοι, που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα. Οι δυο τους αποφασίζουν ότι θέλουν κι αυτοί το μερτικό τους από την λάμψη των σταρ, γι αυτό και ανεβάζουν μοναχοί  τους το έργο που έγραψαν: τις περιπέτειες που έζησαν παίρνοντας μέρος -ως κομπάρσοι πάντα- σε μια χολιγουντιανή παραγωγή που γυρίστηκε στα μέρη τους.

 


Στην… «υπερπαραγωγή» τους με τους δεκαέξι ρόλους πρωταγωνιστούν οι ίδιοι. Οι ίδιοι γράφουν την μουσική και τα τραγούδια, κάνουν τα σκηνικά και τα κοστούμια. Κάνουν τα πάντα! Δεν σταματούν λεπτό, αλλά και τίποτα δεν τους σταματά…

 

Σ’ αυτή την καταπληκτική αλλά και εξαιρετικά απαιτητική κωμωδία των δύο ηθοποιών και των πολλαπλάσιων ρόλων, αναρωτιέται κανείς πως αντιμετωπίζει την σημερινή επίθεση της λάμψης και της διασημότητας. Και βρίσκει την απάντηση στην δύναμη της φαντασίας, του αυτοσχεδιασμού, του χιούμορ, του γέλιου και της χαράς.

 


Φωτισμοί: Κατερίνα Μαραγκουδάκη
Μουσική επιμέλεια: Ιάκωβος Δρόσος

 

 

Σχετικές ειδήσεις
Το ημέρωμα της στρίγγλας, του Ουίλιαμ Σαίξπηρ σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα στο Θέατρο Βρετάνια
05.10.2016 16:14
Μια κλασική και πάντα επίκαιρη κωμωδία για όλες τις εποχές, τα μήκη και τα πλάτη της γης, σκηνοθετεί φέτος τον χειμώνα, ο Γιάννης Κακλέας, στο θέατρο «Βρετάνια», με πρωταγωνιστές τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο και τη Μαρία Ναυπλιώτου.
Και τώρα οι δυο μας, του Αλεξάντερ Γκέλμαν στο Θέατρο Μουσούρη
04.10.2016 11:14
Η νέα θεατρική χρονιά θα βρει τον Πέτρο Φιλιππίδη στο θέατρο Μουσούρη, με δυο έργα εξαιρετικής γραφής και με σημαντικές συνεργασίες επί σκηνής.
Συμπέθεροι απ' τα Τίρανα, από την ομάδα Ευ(φ)ορία στο θέατρο Σοφούλη
11.05.2016 11:02
Η Θεατρική ομάδα Ευ(φ)ορία του πολιτιστικού τμήματος του Συλλόγου εφοριακών, Ν. Θεσσαλονίκης, Ν. Κιλκίς και Ν. Χαλκιδικής παρουσιάζει από τις 20 Μαΐου 2016 στο θέατρο Σοφούλη, την εξαιρετική κωμωδία των Μ. Ρέππα – Θ. Παπαθανασίου «Συμπέθεροι απ’ τα Τίρανα», που γνώρισε τεράστια επιτυχία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
Το αριστούργημα του Κριστιάν Λόλλικε στο Θέατρο Τ
04.05.2016 10:08
Μετά την επιτυχημένη πορεία του στο «Τουρνουά 5Χ5» που οργάνωσε το ΚΘΒΕ, το «Αριστούργημα» του Κριστιάν Λόλλικε σε σκηνοθεσία Θάνου Νίκα, από την ομάδα θεάτρου Αrs Moriendi, επιστρέφει στις 9 Μαΐου για δύο Δευτερότριτα στο Θέατρο Τ.
Το τάβλι, του Δημήτρη Κεχαΐδη στο Θέατρο Μουσούρη
11.01.2016 10:17
Έπειτα από την επιτυχία που σημείωσε «Το τάβλι» του Δημήτρη Κεχαϊδη στο θέατρο «Οδού Κυκλάδων» τον Απρίλιο του 2014, ο Νίκος Κουρής και ο Μάκης Παπαδημητρίου ετοιμάζονται για ακόμη μια παρτίδα τάβλι, αυτή τη φορά στο θέατρο «Μουσούρη» από τις 2 Μαρτίου.