Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

Piazzolla - Χατζιδακις: Οι Μεγαλοι Ερωτικοι - Αφιέρωμα στο Passport

Piazzolla - Χατζιδακις: Οι Μεγαλοι Ερωτικοι - Αφιέρωμα στο Passport

Πρόκειται για μια μουσική παράσταση με κύκλους τραγουδιών των συνθετών Astor Piazzolla (εθνικό συνθέτη της Αργεντινής) και Μάνου …

Χατζιδάκι σε συνεργασία με το «Opus Trio» (σύνολο από τρεις μουσικούς). Συγκεκριμένα αργεντίνικα tangos, τραγούδια από  έργα όπως την operitta «Η Μαρία από το Bouenos Aires», «Ave Maria», ορχηστρικά κομμάτια του Astor Piazzolla, Pablos Cardel,Ariel Ramirez, αλλά και τραγούδια από τους κύκλους: «Μεγάλος Ερωτικός», «Ρωμαϊκή Αγορά», «Αντικατοπτρισμοί», «Χαμόγελο της Τζοκόντα».

 


Στη βραδιά κυριαρχεί έντονο το αυθεντικό αίσθημα, η μαγεία και το πάθος που απελευθερώνει το αργεντίνικο tango καθώς και το στοιχείο της αναπόλησης και της βαθιάς πνευματικότητας του ποιητικού λόγου και του ρομαντισμού που αναδύεται μέσα από τις μπαλλάντες και έντεχνα τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι. Τόσο ο Piazzolla όσο και ο Χατζιδάκις εμβόλισαν την μουσική τους παράδοση αντίστοιχα, με τρόπο σύγχρονο, καθόλου συμβατικό, απελευθερωμένο από προηγούμενα στερεότυπα.

 

Με επιρροές και ζυμώσεις από την κλασική μουσική, την Jazz και την μουσική λαϊκή παράδοση, δημιούργησαν έργο ευρύ ποσοτικά, πολυεπίπεδο και τολμηρό, που ξεχωρίζει για το λυρισμό, την θεατρικότητα και το έντονα ερωτικό του περιεχόμενο, που απευθύνεται κατευθείαν στην ψυχή.
 

 

Η παρασταση πραγματοποιείται σε συνεργασία με το «Trio Οpus» που είναι εμπνευσμένο από τον διάσημο Αργεντίνο συνθέτη Astor Piazzolla.

 

Γιώργος Παναγιωτοπούλου - βιολί
Ilya Algaer - κόντρα-μπάσσο
Άννα  Αλεξοπούλου - σόλο πιάνο , τραγούδι
Θωμάς Κοντογεώργης – πιάνο επιμέλεια ενορχήστρωσης

 

 

Σχετικές ειδήσεις
Ηχόχρωμα: Μια μουσική συνάντηση, στο Αισθητικό Δάσος Υμηττού
31.08.2016 13:20
Μουσική για κιθάρα και φλάουτο, με έργα των Francisco Tárrega , Isaac Albéniz, Roland Dyens, Carlo Domeniconi, Astor Piazzolla, Νίκου Παπασπυρόπουλου, σε μια βραδιά με ήχο και χρώμα, στο Αισθητικό Δάσος Υμηττού (δίπλα στη Μονή Καισαριανής), το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2016 και ώρα 19:00.
ΑΝΑΒΟΛΗ - Ηχόχρωμα: Μια μουσική συνάντηση στο Αισθητικό Δάσος Υμηττού
15.06.2016 13:22
Μουσική για κιθάρα, με έργα των Francisco Tárrega , Isaac Albéniz, Roland Dyens, Carlo Domeniconi, Astor Piazzolla, Νίκου Παπασπυρόπουλου, σε μια βραδιά με ήχο και χρώμα, στο Αισθητικό Δάσος Υμηττού, την Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016 και ώρα 20:00. - Αναβάλλεται
Ο Ηλίας Μαρούδας live στο Passport Art
21.04.2016 16:08
Ο Ηλίας Μαρούδας, ένα μήνα μετά την υπέροχη βραδιά του Μαρτίου, επιστρέφει στην σκηνή του PassPort ART, με την μουσική παράσταση "ΣΤΗΣ ΜΝΗΜΗΣ ΤΟ ΒΥΘΟ", με τραγούδια και συνθέτες που στιγμάτισαν την ελληνική μουσική στο πέρασμα των χρόνων.
Aπό τον F. Chopin στον A. Piazzolla, με τον Σπύρο Μοσχόπουλο στο Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη
24.03.2016 16:35
O διακεκριμένος σολίστ του πιάνου και συνθέτης Σπύρος Μοσχόπουλος, έρχεται στο Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη, σε μία συναυλία όπου θα συνδυάσει το λυρισμό και την ευαισθησία της μουσικής του μεγάλου ρομαντικού συνθέτη, με το πάθος και το παλμό του tango nuevo.
Το Trio Sentimento live στη σκηνή του Ιανού
21.03.2016 13:02
Το Trio Sentimento παρουσιάζει το Σάββατο 26 Μαρτίου 2016 στη σκηνή του Ιανού μία μουσική βραδιά με αγαπημένα έργα των Caccini, Ganne Piazzolla, Gardel, Glink, Doga, Νικολάου, Αρχοντίδη και άλλων συνθετών.