Πρόκειται για μια μουσική παράσταση με κύκλους τραγουδιών των συνθετών Astor Piazzolla (εθνικό συνθέτη της Αργεντινής) και Μάνου …

Χατζιδάκι σε συνεργασία με το «Opus Trio» (σύνολο από τρεις μουσικούς). Συγκεκριμένα αργεντίνικα tangos, τραγούδια από  έργα όπως την operitta «Η Μαρία από το Bouenos Aires», «Ave Maria», ορχηστρικά κομμάτια του Astor Piazzolla, Pablos Cardel,Ariel Ramirez, αλλά και τραγούδια από τους κύκλους: «Μεγάλος Ερωτικός», «Ρωμαϊκή Αγορά», «Αντικατοπτρισμοί», «Χαμόγελο της Τζοκόντα».

Στη βραδιά κυριαρχεί έντονο το αυθεντικό αίσθημα, η μαγεία και το πάθος που απελευθερώνει το αργεντίνικο tango καθώς και το στοιχείο της αναπόλησης και της βαθιάς πνευματικότητας του ποιητικού λόγου και του ρομαντισμού που αναδύεται μέσα από τις μπαλλάντες και έντεχνα τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι. Τόσο ο Piazzolla όσο και ο Χατζιδάκις εμβόλισαν την μουσική τους παράδοση αντίστοιχα, με τρόπο σύγχρονο, καθόλου συμβατικό, απελευθερωμένο από προηγούμενα στερεότυπα.

Με επιρροές και ζυμώσεις από την κλασική μουσική, την Jazz και την μουσική λαϊκή παράδοση, δημιούργησαν έργο ευρύ ποσοτικά, πολυεπίπεδο και τολμηρό, που ξεχωρίζει για το λυρισμό, την θεατρικότητα και το έντονα ερωτικό του περιεχόμενο, που απευθύνεται κατευθείαν στην ψυχή.
 

Η παρασταση πραγματοποιείται σε συνεργασία με το «Trio Οpus» που είναι εμπνευσμένο από τον διάσημο Αργεντίνο συνθέτη Astor Piazzolla.

Γιώργος Παναγιωτοπούλου – βιολί
Ilya Algaer – κόντρα-μπάσσο
Άννα  Αλεξοπούλου – σόλο πιάνο, τραγούδι
Θωμάς Κοντογεώργης – πιάνο επιμέλεια ενορχήστρωσης