Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

Ο πιανίστας Βαγγέλης Στεφανόπουλος στο Μουσείο Μπενάκη

Ο πιανίστας Βαγγέλης Στεφανόπουλος στο Μουσείο Μπενάκη

Ο πιανίστας Βαγγέλης Στεφανόπουλος, με το “Vagelis Stefanopoulos Trio” και τον διεθνούς φήμης νεοϋορκέζο τραγουδιστή της jazz Jd Walter θα

ερμηνεύσει τη μουσική από την πρώτη του δισκογραφική κυκλοφορία με τίτλο “Sailing on a marsipus”, την Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012, στο νέο κτίριο του Μουσείου Μπενάκη  στην οδό Πειραιώς 138, στις 8μμ. 


 
Το  “Sailing on a marsipus” πρόκειται για ένα αλληγορικό ταξίδι στον κόσμο της σύγχρονης jazz, με εικόνες και διαθέσεις από διάφορα μέρη του κόσμου μέσα από τη ματιά ενός βρέφους που γνωρίζει τον κόσμο σε έναν μάρσιπο. 


 
Σύγχρονη ευρωπαϊκή jazz, αφρικάνικοι ρυθμοί και κλασική μουσική συναντώνται σε μια εξαιρετική μουσική μίξη διαφορετικών πολιτιστικών στοιχείων από τις διάφορες στάσεις του ταξιδιού από το Capetown και τη Δυτική Αφρική ως τη Νέα Υόρκη. Νυχτερινές σκηνές στο πλοίο, μαγικές θαλασσινές οντότητες, τρικυμία στον ανοιχτό ωκεανό, μέχρι την άφιξη στο πολυπόθητο λιμάνι, είναι μερικές από τις εικόνες που συνθέτουν αυτή την μουσική διαδρομή.


 
Το κοινό θα συνοδεύσει στο μουσικό ταξίδι, μαζί με το “Vagelis Stefanopoulos Trio” και ο Jd Walter, που συμμετείχε φιλικά και στο δίσκο, ερμηνεύοντας με το δικό του μοναδικό τρόπο ένα από τα πιο γνωστά jazz standards.


 
Η συναυλία πραγματοποιείται με την ευγενική υποστήριξη του Μουσείου Μπενάκη.

 

 

Το Vagelis Stefanopoulos Trio είναι οι Βαγγέλης Στεφανόπουλος (πιάνο), Πέτρος Βαρθακούρης, (κοντραμπάσο) και Γιάννης Αγγελόπουλος (τύμπανα).

 

 

Τη συναυλία θα προλογίσει ο διεθνούς φήμης οικονομολόγος και brand strategist, Peter Economides. O Peter Economides τράβηξε την προσοχή των Ελλήνων και της διεθνούς κοινότητας με την πρόσφατη ομιλία του στο 11ο Διεθνές Συνέδριο "ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ" της ΕΕΔΕ στην Θεσσαλονίκη, μιλώντας για το re branding της Ελλάδας μέσω της δημιουργικής δυναμικής των Ελλήνων. Σε μια βραδιά όπου η σύγχρονη ελληνική jazz σκηνή παρουσιάζει μερικούς από τους σημαντικούς εκπροσώπους της, ο Peter Economides προλογίζει μιλώντας για αυτή την νέα λογική στην εικόνα και ταυτότητα της Ελλάδας και των Ελλήνων. 

Σχετικές ειδήσεις
Έργα για βιόλα και πιάνο από την ΚΟΑ στο Μουσείο Μπενάκη
06.02.2017 12:59
Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών και το Μουσείο Μπενάκη συνεχίζουν την εξαιρετική συνεργασία τους, στο πλαίσιο του θεματικού κύκλου συναυλιών μουσικής δωματίου της Ορχήστρας, με τίτλο «Μουσικοί περίπατοι στα μουσεία».
Το Μουσείο Μπενάκη εγκαινιάζει τη μουσική πλατφόρμα PIREOS 138
20.12.2016 14:20
Το Μουσείο Μπενάκη παρουσιάζει στο PIREOS 138 τη μουσική πλατφόρμα που στόχο έχει να δώσει βήμα σε curators από το χώρο της μουσικής να παρουσιάσουν και να συστήσουν το κοινό σε νέους ήχους και μουσικούς πειραματισμούς.
Η ΚΟΑ επιστρέφει στο Μουσείο Μπενάκη
09.11.2016 16:24
Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών επιστρέφει στο Μουσείο Μπενάκη με το θεματικό κύκλο μουσικής δωματίου «Μουσικοί περίπατοι στα μουσεία».
Η τρίτη συναυλία της ΚΟΑ στο Κεντρικό Κτήριο του Μουσείου Μπενάκη
12.05.2016 14:54
Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, μετά τη συναυλία που έδωσε (στις 7/12) στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, επιστρέφει στο Μουσείο Μπενάκη, συνεχίζοντας την πολυετή τους συνεργασία.
Η ΚΟΑ για τέσσερις συναυλίες στο Μουσείο Μπενάκη
15.03.2016 15:59
Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, μετά τη συναυλία που έδωσε (στις 7/12) στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, επιστρέφει με το φετινό θεματικό της κύκλο μουσικής δωματίου «Μουσικοί περίπατοι στα μουσεία» στο Μουσείο Μπενάκη, συνεχίζοντας τη πολυετή τους συνεργασία.