Κυριακή, 23 Οκτωβρίου 2016

Ο πιανίστας Βαγγέλης Στεφανόπουλος στο Μουσείο Μπενάκη

Ο πιανίστας Βαγγέλης Στεφανόπουλος στο Μουσείο Μπενάκη

Ο πιανίστας Βαγγέλης Στεφανόπουλος, με το “Vagelis Stefanopoulos Trio” και τον διεθνούς φήμης νεοϋορκέζο τραγουδιστή της jazz Jd Walter θα

ερμηνεύσει τη μουσική από την πρώτη του δισκογραφική κυκλοφορία με τίτλο “Sailing on a marsipus”, την Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012, στο νέο κτίριο του Μουσείου Μπενάκη  στην οδό Πειραιώς 138, στις 8μμ. 


 
Το  “Sailing on a marsipus” πρόκειται για ένα αλληγορικό ταξίδι στον κόσμο της σύγχρονης jazz, με εικόνες και διαθέσεις από διάφορα μέρη του κόσμου μέσα από τη ματιά ενός βρέφους που γνωρίζει τον κόσμο σε έναν μάρσιπο. 


 
Σύγχρονη ευρωπαϊκή jazz, αφρικάνικοι ρυθμοί και κλασική μουσική συναντώνται σε μια εξαιρετική μουσική μίξη διαφορετικών πολιτιστικών στοιχείων από τις διάφορες στάσεις του ταξιδιού από το Capetown και τη Δυτική Αφρική ως τη Νέα Υόρκη. Νυχτερινές σκηνές στο πλοίο, μαγικές θαλασσινές οντότητες, τρικυμία στον ανοιχτό ωκεανό, μέχρι την άφιξη στο πολυπόθητο λιμάνι, είναι μερικές από τις εικόνες που συνθέτουν αυτή την μουσική διαδρομή.


 
Το κοινό θα συνοδεύσει στο μουσικό ταξίδι, μαζί με το “Vagelis Stefanopoulos Trio” και ο Jd Walter, που συμμετείχε φιλικά και στο δίσκο, ερμηνεύοντας με το δικό του μοναδικό τρόπο ένα από τα πιο γνωστά jazz standards.


 
Η συναυλία πραγματοποιείται με την ευγενική υποστήριξη του Μουσείου Μπενάκη.

 

 

Το Vagelis Stefanopoulos Trio είναι οι Βαγγέλης Στεφανόπουλος (πιάνο), Πέτρος Βαρθακούρης, (κοντραμπάσο) και Γιάννης Αγγελόπουλος (τύμπανα).

 

 

Τη συναυλία θα προλογίσει ο διεθνούς φήμης οικονομολόγος και brand strategist, Peter Economides. O Peter Economides τράβηξε την προσοχή των Ελλήνων και της διεθνούς κοινότητας με την πρόσφατη ομιλία του στο 11ο Διεθνές Συνέδριο "ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ" της ΕΕΔΕ στην Θεσσαλονίκη, μιλώντας για το re branding της Ελλάδας μέσω της δημιουργικής δυναμικής των Ελλήνων. Σε μια βραδιά όπου η σύγχρονη ελληνική jazz σκηνή παρουσιάζει μερικούς από τους σημαντικούς εκπροσώπους της, ο Peter Economides προλογίζει μιλώντας για αυτή την νέα λογική στην εικόνα και ταυτότητα της Ελλάδας και των Ελλήνων. 

Σχετικές ειδήσεις
Η τρίτη συναυλία της ΚΟΑ στο Κεντρικό Κτήριο του Μουσείου Μπενάκη
12.05.2016 14:54
Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, μετά τη συναυλία που έδωσε (στις 7/12) στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, επιστρέφει στο Μουσείο Μπενάκη, συνεχίζοντας την πολυετή τους συνεργασία.
Η ΚΟΑ για τέσσερις συναυλίες στο Μουσείο Μπενάκη
15.03.2016 15:59
Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, μετά τη συναυλία που έδωσε (στις 7/12) στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, επιστρέφει με το φετινό θεματικό της κύκλο μουσικής δωματίου «Μουσικοί περίπατοι στα μουσεία» στο Μουσείο Μπενάκη, συνεχίζοντας τη πολυετή τους συνεργασία.
I love Athens …at Christmas Time στο Μουσείο Μπενάκη
15.12.2015 15:41
Την Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2015 στις 20:30 στο Μουσείο Μπενάκη της οδού Πειραιώς, θα πραγματοποιηθεί η συναυλία I love Athens …at Christmas Time με την Underground Youth Orchestra και την Έλλη Πασπαλά.
Βαγγέλης Στεφανόπουλος Τρίο στο Beton7
03.12.2015 15:50
Το Βαγγέλης Στεφανόπουλος Τρίο έρχεται στο Beton7 την Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015.
Βαγγέλης Καζαντζής & Χρήστος Θηβαίος στο Σταυρό του Νότου Club
04.11.2015 15:09
Ο Βαγγέλης Καζαντζής ανεβαίνει στη μουσική σκηνή του Σταυρού του Νότου (Club) την Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2015, για να παρουσιάσει ένα ιδιαίτερο πρόγραμμα, με τη συμμετοχή του Χρήστου Θηβαίου.