Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2016

Αγώνες Δημιουργίας Ελληνικού Τραγουδιού - 1 Σύνθεση τραγουδιού

Αγώνες Δημιουργίας Ελληνικού Τραγουδιού - 1 Σύνθεση τραγουδιού

Η προκριματική επιτροπή των Αγώνων Δημιουργίας Ελληνικού Τραγουδιού ανακοινώνει τους υποψήφιους που προκρίθηκαν στην τελική φάση της

διαδικασίας των Αγώνων, οι οποίοι και θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου στην Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση.


 

Τα ονόματα δίνονται παρακάτω σε αλφαβητική σειρά και όχι με την σειρά βαθμολογίας:
 

Άγγελος Αγγέλου - Λεωνίδας Κιούσης - Ιφιγένεια Κορολόγου - Παναγιώτης Κοσμίδης - Θεόδωρος Κοτονιάς - Νεφέλη Λιούτα - Kωνσταντίνος Μάκρας - Δημήτρης Μαραμής - Παναγιώτης Μαρίνος - Βασίλης Ρακόπουλος - Κατερίνα Φωτεινάκη.


Στην 10η θέση ισοβάθμησαν δυο υποψήφιοι και η προκριματική επιτροπή αποφάσισε να προκριθούν και οι δύο. Επίσης η προκριματική επιτροπή απένειμε την εύφημο μνεία καλύτερου στίχου καθώς ως υποψήφιοι θεωρήθηκαν όλοι όσοι δήλωσαν συμμετοχή και όχι μόνο όσοι προκρίνονται για την τελική φάση. Το αποτέλεσμα της κρίσης θα ανακοινωθεί στις 17 Δεκεμβρίου μαζί με τα ονόματα των υπόλοιπων νικητών των Αγώνων δημιουργίας Ελληνικού Τραγουδιού/ 1 Σύνθεση .
 

 

Περισσότερες πληροφορίες:


Οι Αγώνες Δημιουργίας Ελληνικού Τραγουδιού/1 Σύνθεση τραγουδιού είναι μία πρωτοβολουλία/ πρόταση του Ελληνικού Σχεδίου, της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας που ιδρύθηκε από τον συνθέτη Δημήτρη Παπαδημητρίου με στόχο τη διάδοση του ελληνικού πολιτισμού. Εντάσσεται δε στον Κύκλο Ελληνικό Τραγούδι που παρουσιάζεται από την προηγούμενη καλλιτεχνική περίοδο στο πρόγραμμα της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών. Ο ουσιαστικός στόχος των Αγώνων Δημιουργίας Ελληνικού Τραγουδιού είναι η αναγέννηση του χαμένου Κέντρου του Ελληνικού τραγουδιού, η ανάδειξη των δυνάμεων της εξέλιξής του και ο επαναπροσδιορισμός των όρων του. Η πρώτη χρονιά των Αγώνων επικεντρώνει στη σύνθεση και επομένως στον μουσικό δημιουργό του τραγουδιού. Ζητήθηκαν από κάθε υποψήφιο τρία τραγούδια στην προσπάθεια να αναδειχθεί η συνθετική ταυτότητά του.


Στις 17 Δεκεμβρίου, στις 20.00 στην Κεντρική Αίθουσα της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση, θα παρουσιαστούν 33 τραγούδια από 11 δημιουργούς. Την ίδια βραδιά το κοινό θα κληθεί να επιλέξει το καλύτερο τραγούδι και έπειτα θα γίνει η απονομή των βραβείων επιτροπής και κοινού.

 

Προκριματική επιτροπή:


Δημήτρης Παπαδημητρίου συνθέτης, Ιδρυτής του Ελληνικού Σχεδιου, Γενικός διευθυντής Εληνικής Ραδιοφωνιας- Κώστας Φασουλάς, στιχουργός,ιδρυτικό μέλος του Ελληνικού σχεδίου- Τάσος Ρωσόπουλος συνθέτης, -Ραλλού Βογιατζή, μουσικολόγος, Διευθύντρια του Ελληνικού Σχεδίου, -Γιώργος Ευσταθίου , ραδιοφωνικός παραγωγός, -Ζέλια Μητσάκου ραδιοφωνική παραγωγός.


Επιτροπή κρίσεων τελικού
 

Αντώνης Παπαδημητρίου, Πέτρος Μάρκαρης , Βασίλης Παπαβασιλείου , Δήμος Αβδελιώδης, Αγαθή Δημητρούκα, Μηνάς Μαυρικάκης, Μίλτος Λογιάδης, Χρήστος Μιχαηλίδης, Γιώργος Μαρκόπουλος

 

 

Σχετικές ειδήσεις
O Κώστας Μακεδόνας στο Kremlino
17.10.2016 13:58
Ο Κώστας Μακεδόνας, μία από τις πιο σημαντικές φωνές του ελληνικού τραγουδιού, παρέα με την ταλαντούχα, νέα τραγουδίστρια Μαίρη Δούτση και έξι εξαιρετικούς μουσικούς, ξεκινά τις χειμερινές του εμφανίσεις με αφετηρία τη νέα μουσική σκηνή του Πειραιά "Κρεμλίνο", για δύο διήμερα, 28 / 29 Οκτωβρίου και 4 / 5 Νοεμβρίου.
Έρχονται στο Kremlino: Το πρόγραμμα των παραστάσεων του 2016
06.10.2016 15:09
Εμφανίσεις γνωστών μουσικών και δημιουργών του σύγχρονου ελληνικού τραγουδιού, περιλαμβάνει το πρόγραμμα της νέας μουσικής σκηνής Kremlino, στον Πειραιά. Ενας νέος χώρος πολιτισμού που έρχεται στην πλατεία Κοραή, για να αποτελέσει ένα ζωντανό πυρήνα πολιτισμού και έκφρασης.
Η Αφροδίτη Μάνου και ο Νίκος Πλατύραχος ζωντανά στο Ξέφωτο
03.02.2016 11:31
Το Ξέφωτο με χαρά φιλοξενεί την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2016 μια μεγάλη κυρία του ελληνικού τραγουδιού, την τραγουδίστρια, συνθέτρια, στιχουργό, Αφροδίτη Μάνου.
Schubert and Co: Βραδιά τραγουδιού με τον διεθνούς φήμης κόντρα τενόρο Νίκο Σπανό στο Μέγαρο
30.11.2015 12:34
Ο Κύκλος Σούμπερτ, το ετήσιο αφιέρωμα του Μεγάρου στον σπουδαίο αυστριακό συνθέτη του Ρομαντισμού, συνεχίζεται την Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2015, στις 8:30 το βράδυ, με το ρεσιτάλ τραγουδιού «Schubert and Co» του Νίκου Σπανού στην Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος.
Αγώνες Δημιουργίας Ελληνικού Τραγουδιού 5: Τριήμερο εορταστικών δράσεων στη Στέγη
27.11.2015 15:08
Με τους Αγώνες Δημιουργίας Ελληνικού Τραγουδιού να γιορτάζουν πέντε χρόνια δημιουργίας, ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ και η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση αποδεικνύουν μέσα από διαφορετικούς κύκλους εκδηλώσεων πως η ελληνική μουσική δημιουργία έχει παρόν και ακόμα πιο συναρπαστικό μέλλον.