Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

Αγώνες Δημιουργίας Ελληνικού Τραγουδιού - 1 Σύνθεση τραγουδιού

Αγώνες Δημιουργίας Ελληνικού Τραγουδιού - 1 Σύνθεση τραγουδιού

Η προκριματική επιτροπή των Αγώνων Δημιουργίας Ελληνικού Τραγουδιού ανακοινώνει τους υποψήφιους που προκρίθηκαν στην τελική φάση της

διαδικασίας των Αγώνων, οι οποίοι και θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου στην Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση.


 

Τα ονόματα δίνονται παρακάτω σε αλφαβητική σειρά και όχι με την σειρά βαθμολογίας:
 

Άγγελος Αγγέλου - Λεωνίδας Κιούσης - Ιφιγένεια Κορολόγου - Παναγιώτης Κοσμίδης - Θεόδωρος Κοτονιάς - Νεφέλη Λιούτα - Kωνσταντίνος Μάκρας - Δημήτρης Μαραμής - Παναγιώτης Μαρίνος - Βασίλης Ρακόπουλος - Κατερίνα Φωτεινάκη.


Στην 10η θέση ισοβάθμησαν δυο υποψήφιοι και η προκριματική επιτροπή αποφάσισε να προκριθούν και οι δύο. Επίσης η προκριματική επιτροπή απένειμε την εύφημο μνεία καλύτερου στίχου καθώς ως υποψήφιοι θεωρήθηκαν όλοι όσοι δήλωσαν συμμετοχή και όχι μόνο όσοι προκρίνονται για την τελική φάση. Το αποτέλεσμα της κρίσης θα ανακοινωθεί στις 17 Δεκεμβρίου μαζί με τα ονόματα των υπόλοιπων νικητών των Αγώνων δημιουργίας Ελληνικού Τραγουδιού/ 1 Σύνθεση .
 

 

Περισσότερες πληροφορίες:


Οι Αγώνες Δημιουργίας Ελληνικού Τραγουδιού/1 Σύνθεση τραγουδιού είναι μία πρωτοβολουλία/ πρόταση του Ελληνικού Σχεδίου, της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας που ιδρύθηκε από τον συνθέτη Δημήτρη Παπαδημητρίου με στόχο τη διάδοση του ελληνικού πολιτισμού. Εντάσσεται δε στον Κύκλο Ελληνικό Τραγούδι που παρουσιάζεται από την προηγούμενη καλλιτεχνική περίοδο στο πρόγραμμα της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών. Ο ουσιαστικός στόχος των Αγώνων Δημιουργίας Ελληνικού Τραγουδιού είναι η αναγέννηση του χαμένου Κέντρου του Ελληνικού τραγουδιού, η ανάδειξη των δυνάμεων της εξέλιξής του και ο επαναπροσδιορισμός των όρων του. Η πρώτη χρονιά των Αγώνων επικεντρώνει στη σύνθεση και επομένως στον μουσικό δημιουργό του τραγουδιού. Ζητήθηκαν από κάθε υποψήφιο τρία τραγούδια στην προσπάθεια να αναδειχθεί η συνθετική ταυτότητά του.


Στις 17 Δεκεμβρίου, στις 20.00 στην Κεντρική Αίθουσα της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση, θα παρουσιαστούν 33 τραγούδια από 11 δημιουργούς. Την ίδια βραδιά το κοινό θα κληθεί να επιλέξει το καλύτερο τραγούδι και έπειτα θα γίνει η απονομή των βραβείων επιτροπής και κοινού.

 

Προκριματική επιτροπή:


Δημήτρης Παπαδημητρίου συνθέτης, Ιδρυτής του Ελληνικού Σχεδιου, Γενικός διευθυντής Εληνικής Ραδιοφωνιας- Κώστας Φασουλάς, στιχουργός,ιδρυτικό μέλος του Ελληνικού σχεδίου- Τάσος Ρωσόπουλος συνθέτης, -Ραλλού Βογιατζή, μουσικολόγος, Διευθύντρια του Ελληνικού Σχεδίου, -Γιώργος Ευσταθίου , ραδιοφωνικός παραγωγός, -Ζέλια Μητσάκου ραδιοφωνική παραγωγός.


Επιτροπή κρίσεων τελικού
 

Αντώνης Παπαδημητρίου, Πέτρος Μάρκαρης , Βασίλης Παπαβασιλείου , Δήμος Αβδελιώδης, Αγαθή Δημητρούκα, Μηνάς Μαυρικάκης, Μίλτος Λογιάδης, Χρήστος Μιχαηλίδης, Γιώργος Μαρκόπουλος

 

 

Σχετικές ειδήσεις
Η Κορίνα Λεγάκη με σημαντικούς Έλληνες δημιουργούς στο Κελάρι του Athenaeum
08.11.2016 14:52
Η Κορίνα Λεγάκη για τέσσερις Παρασκευές θα βρεθεί στο Κελάρι του Athenaeum, με έναρξη στις 18 Νοεμβρίου, όπου σε κάθε της εμφάνιση φιλοξενεί και μια σημαντική προσωπικότητα του ελληνικού τραγουδιού.
O Κώστας Μακεδόνας στο Kremlino
17.10.2016 13:58
Ο Κώστας Μακεδόνας, μία από τις πιο σημαντικές φωνές του ελληνικού τραγουδιού, παρέα με την ταλαντούχα, νέα τραγουδίστρια Μαίρη Δούτση και έξι εξαιρετικούς μουσικούς, ξεκινά τις χειμερινές του εμφανίσεις με αφετηρία τη νέα μουσική σκηνή του Πειραιά "Κρεμλίνο", για δύο διήμερα, 28 / 29 Οκτωβρίου και 4 / 5 Νοεμβρίου.
Έρχονται στο Kremlino: Το πρόγραμμα των παραστάσεων του 2016
06.10.2016 15:09
Εμφανίσεις γνωστών μουσικών και δημιουργών του σύγχρονου ελληνικού τραγουδιού, περιλαμβάνει το πρόγραμμα της νέας μουσικής σκηνής Kremlino, στον Πειραιά. Ενας νέος χώρος πολιτισμού που έρχεται στην πλατεία Κοραή, για να αποτελέσει ένα ζωντανό πυρήνα πολιτισμού και έκφρασης.
Ο Μανώλης Μητσιάς και ο Χρήστος Θηβαίος ζωντανά στο Βεάκειο
19.09.2016 10:47
Το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2016, ο Μανώλης Μητσιάς και ο Χρήστος Θηβαίος, δύο σπουδαίοι καλλιτέχνες του καλού ελληνικού τραγουδιού, ενώνουν τις φωνές τους για την υποστήριξη του Συλλόγου Οικογένειας ΚΕΘΕΑ NOΣΤΟΣ-ΕΞΑΝΤΑΣ, στο Βεάκειο Θέατρο Πειραιά.
Ο πολυαναμενόμενος δίσκος
09.06.2016 11:21
H Νατάσσα Μποφίλιου, ο Θέμης Καραμουρατίδης και ο Γεράσιμος Ευαγγελάτος παρουσιάζουν τον πολυαναμενόμενο νέο τους δίσκο με τίτλο «Βαβέλ». H πιο δυναμική τριάδα του σύγχρονου ελληνικού τραγουδιού, επιστρέφει με τη νέα της δισκογραφική πρόταση, που πριν καν ηχογραφηθεί παρουσιάστηκε ζωντανά σε 10 επιτυχημένες εμφανίσεις στη σκηνή του Βοτανικού την άνοιξη του 2016 και έκλεψε τις εντυπώσεις κοινού και κριτικών.