Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Σιδέρης το παιδικό βιβλίο του Νεκτάριου Μαθιουδάκη Το όραμα του κήπου της Εδέμ“. Στο βιβλίο ήρωας είναι

ο Λυρ, ένας σκλάβος που κατάφερε να γίνει βασιλιάς, να αποκτήσει πλούτη και δόξα και να κάνει τη χώρα του ολόκληρη αυτοκρατορία. Για να τιμωρήσει τη μοίρα που τον γέλασε και τον άφησε να πιστεύει ότι θα ζήσει αιώνια, σε βαθιά γεράματα φτιάχνει τον αυτοκρατορικό του τάφο και γύρω από αυτόν έναν απαράμιλλης ομορφιάς κήπο, τον Κήπο της Εδέμ.

Όταν εκείνος πέθανε, χάθηκε μαζί του και η ειρήνη στην χώρα του, αλλά  το όνειρο ενός καλύτερου κόσμου παρέμεινε ζωντανό στις καρδίες των κατοίκων της. Είχε καταφέρει να εμφύσησε την ελπίδα στις καρδιές των ανθρώπων. Η ελπίδα αυτή διατηρήθηκε και ωρίμασε με τα χρόνια ακόμη και μέσα από τον πόλεμο και τη διχόνοια. Οι άνθρωποι κατανόησαν τη μεγάλη αλήθεια: πόσο ανώφελο είναι να μαλώνουν, να πολεμούν και να σκοτώνονται. Έτσι άρχισαν να δημιουργούν μεγάλα έργα μεγάλα και λαμπρά.

Το Όραµα του Κήπου της Εδέµ” µιλάει για την ομορφιά της ψυχής που κρύβει ο καθένας µέσα του. Μια ομορφιά που, αν την απελευθερώσουν όλοι, μικροί και μεγάλοι, θα γίνει η κινητήριος δύναμη για να γίνει ο κόσμος καλύτερος.