Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

O Δημήτρης Μαραμής στο Beton7 - Songs Without Words

O Δημήτρης Μαραμής στο Beton7  - Songs Without Words

Το Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού BΕΤΟΝ 7, παρουσιάζει τη συναυλία του συνθέτη Δημήτρη Μαραμή με τίτλο “Songs without Words” την Πέμπτη

22 Δεκεμβρίου 2011.

 

Ο συνθέτης, ολοκληρώνοντας τη μουσική για την παράσταση «Ερωτόκριτος», σε σκηνοθεσία Στάθη Λιβαθινού, επιστρέφει στο συναυλιακό χώρο για να παρουσιάσει, για πρώτη φορά, θεατρικά τραγούδια και ανέκδοτες ορχηστρικές συνθέσεις.

 


Ο έντονα αισθηματικός και μελωδικός κόσμος του Δημήτρη Μαραμή θα ξεδιπλωθεί σε μία συναυλία όπου τα κομμάτια θα ερμηνεύσουν κουαρτέτο εγχόρδων, φωνές και πιάνο . Εκτός από το συνθέτη, που θα είναι στο πιάνο, το κουαρτέτο αποτελείται από τους μουσικούς Λαέρτη Κοκολάνη, Ζήσιμο Σκουλούκη, Ίρις Λουκά, και Αλέξανδρο Μποτίνη. Τα φωνητικά αποδίδει η Κορίνα Λεγάκη .

 


Ο Δημήτρης Μαραμής σπούδασε πιάνο και σύνθεση στο Royal Welsh College of Music & Drama. Έκανε επίσης μεταπτυχιακό στη σύνθεση, με το συνθέτη Brian Elias, καθηγητή της Royal Academy of music στο Λονδίνο.

 

Έχει κυκλοφορήσει τους δίσκους: Σκοτεινός Έρωτας (μελοποιημένος Φ.Γκ.Λόρκα – ερμηνευτής Μ. Φραγκούλης), Κυριακές μες στο Χειμώνα (μελοποιημένοι: Καρυωτάκης, Πολυδούρη κ.α.), Σκηνές από Βουβή Ταινία (στίχοι: Σ. Τριβιζάς) και Σονέτα του Σκοτεινού Έρωτα (Φ.Γκ.Λόρκα).

 

Έχει γράψει μουσική σε περισσότερες από τριάντα πέντε θεατρικές παραστάσεις με τελευταίες συνεργασίες: «Ερωτόκριτος» σκηνοθεσία Στ. Λιβαθινού στο Ακροπόλ ,  «Παραμύθι Χωρίς Όνομα» στο Εθνικό Θέατρο, «Οθέλλος» σε σκηνοθεσία Γ. Κιμούλη. Έχει γράψει μουσική για κινηματογράφο, με τελευταίες συνεργασίες τον Απόστολο Δοξιάδη στο ντοκιμαντέρ LOGICOMIX, και το «Μαύρο Λιβάδι» του Β. Μαρινάκη. Έχει συνεργαστεί γενικά με: Εθνικό Θέατρο, Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, Θέατρο Στοά, English Shakespeare Company στη Βρετανία, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και Θεσσαλονίκης κ.α.
 

 

 

Σχετικές ειδήσεις
Ο Θοδωρής Βουτσικάκης σε ύλη Δημήτρη Μαραμή στο Beton 7
03.02.2017 16:27
Ο συνθέτης Δημήτρης Μαραμής και ο ερμηνευτής Θοδωρής Βουτσικάκης συναντιούνται στο θεατρικό χώρο του Beton7 για ένα ρεσιτάλ ερμηνειών πάνω σε μουσικές του συνθέτη.
Επετειακή Συναυλία του Εθνικού Ωδείου για τα 90 Χρόνια λειτουργίας του στο Μουσείο Μπενάκη
04.11.2016 13:18
To Εθνικό Ωδείο γιορτάζει τα 90 Χρόνια προσφοράς του στη μουσική εκπαιδευτική και καλλιτεχνική ζωή του τόπου μας. Ιδρύθηκε το 1926 από τον μεγάλο μας εθνικό συνθέτη και μουσουργό Μανώλη Καλομοίρη με όραμα την παροχή ολοκληρωμένης μουσικής παιδείας σε κάθε γωνιά της Ελλάδας και την ενθάρρυνση - προβολή της ελληνικής μουσικής δημιουργίας.
Songs of Love and Sorrow, της Κυβέλης Καστοριάδη και του Ορέστη Καλαμπαλίκη στο Λόφο του Στρέφη
07.07.2016 11:57
Οι Μουσικές Δευτέρες στον Στρέφη φιλοξενούν την Κυβέλη Καστοριάδη και τον Ορέστη Καλαμπαλίκη, οι οποίοι θα παρουσιάσουν τη συναυλία «Songs of Love and Sorrow».
Ο Λευτέρης Βενιάδης παρουσιάζει Γεώργιο Σουρή στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
07.07.2016 10:42
Ο Λευτέρης Βενιάδης στα πλέσια του Φεστιβάλ Αθηνών, παρουσιάζει στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών μια μουσική και σκηνική σύνθεση, βασισμένη στην ποίηση του Γεωργίου Σουρή για φωνητικό σύνολο, νεανική χορωδία, μουσικό σύνολο και δύο ηθοποιούς στις 14 & 15 Ιουλίου 2016.
Ο Συνθέτης επιλέγει: Ο Δημήτρης Καμαρωτός στο Θέατρο Πόρτα
11.03.2016 11:14
Στις Τρίτες Παράλληλες στο θέατρο Πόρτα εχουμε την χαρά να φιλοξενούμε τον καταξιωμένο συνθέτη και σκηνοθέτη ήχου Δημήτρη Καμαρωτό σε μια σπάνια συναυλία για το κοινό στις 15 Μαρτίου και ώρα 21.15, πλαισιωμένο απο μια ομάδα επιλέκτων μουσικών ο καθένας με την δική του μοναδική μουσική πορεία.