Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017

Το TAF παρουσιάζει την έκθεση LOL

Το TAF παρουσιάζει την έκθεση LOL

Το TAF παρουσιάζει την έκθεση LOL που πραγματεύεται ζητήματα σχετικά με τις σύγχρονες γλωσσικές συμβάσεις και τους τρόπους με τους οποίους έχουν

διαμεσολαβήσει τα ηλεκτρονικά μέσα στη διαμόρφωση της καθημερινής επικοινωνίας.

 

Η έκθεση εγκαινιάζεται την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011 και θα διαρκέσει έως τις 8 Ιανουαρίου 2012.

 

LOL σημαίνει «πολύ γέλιο» και αποτελεί σύντμηση της παρότρυνσης να γελάσεις δυνατά. Ταυτόχρονα είναι ένα κοινό στοιχείο της αργκό του Internet. Iστορικά, xρησιμοποιήθηκε στην πρώιμη μορφή του Internet –το Usenet–  ενώ πλέον έχει διαχυθεί στις υπόλοιπες όψεις της επικοινωνίας, ακόμη και στην πρόσωπο με πρόσωπο επαφή. ΤΟ LOL είναι ένα από τα πολλά αρκτικόλεξα που υποδηλώνουν την έκφραση με σωματικές αντιδράσεις, ανάμεσα σε αυτά που αφορούν αποκλειστικά το γέλιο, όπως το ROTFL ή ROLF (κυλιέμαι  στο πάτωμα γελώντας) και το BWL (ξεσπώντας σε γέλια), το οποίο  σύμφωνα με τον  αρθρογράφο σε θέματα σχετικά με την τεχνολογία, Larry Magid, θεωρείται ως πολύ μεγάλο κοπλιμέντο.

 

Επιπλέον ερμηνείες του LOL προσφέρονται από προγενέστερες μορφές επικοινωνίας, όπως η επιστολογραφία, όπου το LOL υποδήλωνε την «καλή τύχη» ή την «πολλή αγάπη». Οι επεξηγήσεις των εκάστοτε συντμήσεων σηματοδοτούν δηλωτικά τις ίδιες τις συνθήκες, τις προσδοκίες και το περιεχόμενο της κάθε εποχής.

 

H ομάδα Provo Principles δημιουργήθηκε το 2011 και αποτελείται από τους εικαστικούς Γιώργο Καραγιώργο, Κωνσταντίνο Πάτσιο, Νίκο Σεπετζόγλου και Γιώργο Τσεριώνη. H ομάδα δραστηριοποιείται σε έναν κόσμο συνεχών μεταβάσεων, παράγει καλλιτεχνικά έργα και προσκαλεί  καλλιτέχνες και θεωρητικούς σε site-specific project που λειτουργούν ως νησίδες σκέψης. Η έκθεση LOL είναι το πρώτο εγχείρημά τους για το οποίο όλοι έχουν δημιουργήσει καινούρια έργα που διερευνούν τις καταστάσεις του σημερινού εγχώριου κοινωνικού περιβάλλοντος, και  προτρέπουν  στη διεύρυνση της σαρκαστικής καλλιτέχνης σκέψης.

 

Συμμετέχουν:
Γιώργος Καραγιώργος, Κωνσταντίνος Πάτσιος, Νίκος Σεπετζόγλου, Γιώργος Τσεριώνης

Επιμέλεια: Provo Principle

 

 

Σχετικές ειδήσεις
Faces and spaces: Έκθεση της Νέλλης Τραγούστη στο Box Freiraum
11.01.2017 14:16
Το HELLAS FILMBOX BERLIN και το BOX FREIRAUM σε συνεργασία με την Ελληνική πρεσβεία – Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας, παρουσιάζουν την έκθεση “FACES AND SPACES”, με φωτογραφίες της Νέλλης Τραγούστη.
Σύγχρονες Κινέζες Γυναίκες: Έκθεση φωτογραφίας στο Χώρο Τέχνης Ziller
11.01.2017 12:08
Η Ένωση Φωτογράφων Κίνας και η εταιρεία My Odyssey, μέλος του επιχειρηματικού ομίλου Hellas Group, σας προσκαλούν στη φωτογραφική έκθεση με τίτλο «Σύγχρονες Κινέζες Γυναίκες» η οποία θα παρουσιαστεί στο Χώρο Τέχνης Ziller.
Εικαστική έκθεση του Χρήστου Κατρούτσου στον Πολυχώρο Vault
14.11.2016 12:03
Ο Πολυχώρος VAULT, φιλοξενεί τη νέα έκθεση του εικαστικού, ποιητή και δοκιμιογράφου Χρήστου Κατρούτσου. Θα παρουσιαστούν φωτογραφίες και έργα ζωγραφικής του καλλιτέχνη με ερεθίσματα από σύγχρονα ζητήματα όπως το οικολογικό αλλά και διαχρονικά όπως το ζήτημα της υπαρξιακής αγωνίας.
Two Pages: Nomadic Sketchbooks: Ομαδική έκθεση στο Tabya
01.07.2016 12:12
Η έκθεση Two Pages: Nomadic Sketchbooks, που διοργανώνεται στα πλαίσια του 6ου Παγκοσμίου Συνεδρίου Τυπογραφίας & Οπτικής Επικοινωνίας, παρουσιάζει από τις 6 Ιουλίου 2016 στο Tabya, το πρότζεκτ “Two Pages”.
Γκάζι, ακούς; Μνήμες και αφηγήσεις από το Γκάζι σε μια έκθεση προφορικών μαρτυριών
07.06.2016 10:30
Η Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων και το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου, σε συνεργασία με το Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού (κατεύθυνση «Πολιτισμός και πολιτιστική διαχείριση») του Παντείου Πανεπιστημίου διοργανώνουν, από τις 28 Ιουνίου ως τις 8 Ιουλίου 2016, τη διαδραστική έκθεση «Γκάζι, ακούς;».