Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017

Ο Χρήστος Θηβαίος παρουσιάζει το The B Project στο Σταυρό του Νότου

Ο Χρήστος Θηβαίος παρουσιάζει το The B Project στο Σταυρό του Νότου

Ο Χρήστος Θηβαίος επιστρέφει στο 1994 και παρουσιάζει ένα πρόγραμμα με δύο άξονες: το μυθικό «Grace» του Jeff Buckley και τις «Μέρες Αδέσποτες»

των Συνήθων Υπόπτων.

Το 1994 ήταν η χρονιά που κυκλοφόρησε το πρώτο και μοναδικό studio album του Jeff Buckley, με τίτλο «Grace». Δίσκος – αναφορά πια, σταθερή παρουσία σε κάθε λίστα με τους καλύτερους δίσκους όλων των εποχών, αποκάλυψε ένα σπάνιο μουσικό ταλέντο, που ο πρόωρος θάνατος του το 1997 από πνιγμό, του προσέδωσε μυθικές διαστάσεις.


Το 1994, στην Ελλάδα αρχίζει να προσελκύει το ενδιαφέρον ένα τετραμελές γκρουπ με το προβοκατόρικο όνομα «Συνήθεις Ύποπτοι». Με επίκεντρο τα Εξάρχεια, παίζουν σε μπαράκια και μικρές μουσικές σκηνές δικά τους τραγούδια, που θα κυκλοφορήσουν δύο χρόνια αργότερα, στο δίσκο «Μέρες Αδέσποτες». Δίσκος - ορόσημο για την σύγχρονη ελληνική δισκογραφία , με τραγούδια που αγαπήθηκαν όσο λίγα, όπως το Ημερολόγιο, οι Περικοπές Ενός Απόκρυφου Ευαγγελίου, το ομώνυμο Μερες Αδέσποτες, η Βροχή Μου, ο Γορίλλας κ.ά.

 


Με αφετηρία τους δύο αυτούς δίσκους ο δίπλα στον Χρήστο Θηβαίο συγκεντρώθηκαν 4 χαρισματικοί μουσικοί, με την επιμέλεια της Βάσως Δημητρίου , που μοιράζονται την αγάπη του για τον Jeff Buckley και μαζί θα παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα υπό το γενικό τίτλο «the B project». Δίπλα στο «Grace» και τις «Μέρες Αδέσποτες» βρίσκουν χώρο και άλλα τραγούδια, διασκευές στον πατέρα Tim Buckley αλλά και τραγούδια του Χρήστου Θηβαίου που δεν παίζονται συχνά στις ζωντανές εμφανίσεις του.

 


Guitars/arrgmnts: Βάσω Δημητρίου (Third Attempt)
Guitars/sfx: Γιάννης JAM Αναστασάκης (Elektronik Meditation)
El.bass: Mιχάλης Ευδαίμων (Third Attempt)
Drums/vox: Καλλίστρατος Δρακόπουλος (Kal Drako, Third Attempt)

Opening Act: KAL DRAKO PROJECT
Ο Καλλίστρατος Δρακόπουλος, σε δικές του συνθέσεις, τραγουδάει και παίζει τα πάντα εκτός από ντραμς, ακροβατώντας στον συγκρατημένο θυμό του πριν πιάσει τις μπαγκέτες του.

 

Κυριακή 18/12

 

 

Σχετικές ειδήσεις
Χρήστος Νινιός, Αργύρης Λούλατζης, Μάγδα Βαρούχα στο Σταυρό του Νότου Club
18.01.2017 12:15
Ο Χρήστος Νινιός, ο Αργύρης Λούλατζης και η Μάγδα Βαρούχα, τρεις από τους καλλιτέχνες της νέας γενιάς που μας έχουν ήδη δώσει το προσωπικό τους μουσικό στίγμα και έχουν ξεχωρίσει, συναντιούνται για πρώτη φορά στο Σταυρό του Νότου και παρουσιάζουν για δύο μοναδικές βραδιές, ένα ξεχωριστό πρόγραμμα με τραγούδια δικά τους, αλλά και ιδαίτερες διασκευές.
Ο Θάνος Μικρούτσικος και ο Χρήστος Θηβαίος στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο
12.01.2017 16:19
Από το Σάββατο 28 Ιανουαρίου ο Θάνος Μικρούτσικος συναντά μετά από πολύ καιρό τον Χρήστο Θηβαίο στο Γυάλινο, για μια σειρά παραστάσεων που ονόμασαν «Στη χώρα των θαυμάτων». Μαζί τους η νέα ερμηνεύτρια του Θάνου Μικρούτσικου, Μαριάννα Πολυχρονίδη.
Ο Χρήστος Θηβαίος live στο Club του Σταυρού του Νότου
26.10.2016 16:35
Ο Χρήστος Θηβαίος παρουσιάζει για τέσσερις Παρασκευές στο Club του Σταυρού τις καλύτερες στιγμές της δισκογραφίας του αλλά και τα καινούρια τραγούδια από το δίσκο «Σιδερένιο νησί».
Ο Μανώλης Μητσιάς και ο Χρήστος Θηβαίος ζωντανά στο Βεάκειο
19.09.2016 10:47
Το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2016, ο Μανώλης Μητσιάς και ο Χρήστος Θηβαίος, δύο σπουδαίοι καλλιτέχνες του καλού ελληνικού τραγουδιού, ενώνουν τις φωνές τους για την υποστήριξη του Συλλόγου Οικογένειας ΚΕΘΕΑ NOΣΤΟΣ-ΕΞΑΝΤΑΣ, στο Βεάκειο Θέατρο Πειραιά.
Ο Χρήστος Θηβαίος ζωντανά στο Club του Μύλου
11.05.2016 11:12
Ο Χρήστος Θηβαίος έρχεται για μια και μοναδική εμφάνιση το Σάββατο 21 Μαΐου 2016 στο Club του Μύλου, με τις καλύτερες στιγμές της δισκογραφίας του αλλά και καινούρια τραγούδια σε πρώτη παρουσίαση.